Ja bym się w to nie bawił.
Storczyki Marty :)
- adam_g
- 100p

- Od: 5 lis 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Storczyki Marty :)
Współczuję. Ja bym reklamował, ewidentnie to zdechlak, który może wypuści keika ( czego życzę z całego serca
), ale to może potrwać.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=66960" onclick="window.open(this.href);return false;
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
Adam_gnatek, dziękuję!!
Już za późno na reklamację. Gdy do mnie dotarł, miał te robaki i ślimaki, i myślałam czy by go nie reklamować, ale pomyślałam sobie, że pewnie drugiej podróży i tak by nie przeżył i zrobiło mi się go szkoda... Ale teraz ten listek mnie dobił. Mam mimo wszystko nadzieję, że doczekam się keiki i storczyk się odwdzięczy za moje starania.
Pozdrawiam,
Marta
Marta
- adam_g
- 100p

- Kontakt:
Trzymam kciuki, 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=66960" onclick="window.open(this.href);return false;
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
Martusiu życzę powodzenia z tym storczykiem. Trzymam bardzo mocno kciuki za niego
Jak tylko coś nowego się pojawi to od razu napisz 
Magdziu, mój Ty Keramzytowy Wodzu, dziękuję dodanie otuchy
Jasne, od razu Wam dam znać, jak coś się zmieni
Melduję, że storczyk w keramzycie ma się baaardzo dobrze, w głównej mierze to Twoja zasługa. Jutro wstawię zdjęcia. 
Pozdrawiam,
Marta
Marta
Melduję, że storczyk w keramzycie ma się baaardzo dobrze, w głównej mierze to Twoja zasługa. Jutro wstawię zdjęcia.
Oto ciąg dalszy efektów mojego keramzytowego eksperymentu
Podziękowania należą się Magdzi i Kasieńce-Actus

Pozdrawiam,
Marta
Marta
- Dusiaaa
- 1000p

- Od: 4 cze 2012, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
o wow ile nowych korzonków
eksperymenty chyba się udają
jak tylko moja szkarada przekwitnie to ląduje w keramzycie
jakby mi coś nie wyszło to przynajmniej nie będzie mi jej żal
tylko ten mój falek ma znacznie cieńsze korzonki niż reszta, myślicie że taki sposób hodowli mu nie zaszkodzi?
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
- adam_g
- 100p

- Kontakt:
Śliczne korzonki
, takie grubiutkie i jędrne
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
Dusiaaa, myślę, że nie powinno zaszkodzić, ale ja jestem nowicjuszem w uprawie w keramzycie. Podpytaj się Actus i Magdzi. Dziewczyny lepiej się znają, więc coś Ci poradzą. Moim zdaniem warto spróbować, wystarczy stosować się do wskazówek Magdzi opisanych dokładnie w jej wątku. Ja na początku byłam sceptyczna, ale po przekwitnięciu storczyków przesadzę więcej z nich do keramzytu.
Adam_gnatek, dziękuję!! Faktycznie korzonki bardzo ładnie się prezentują, jestem zaskoczona, że wychodzi ich tyle na raz...
Adam_gnatek, dziękuję!! Faktycznie korzonki bardzo ładnie się prezentują, jestem zaskoczona, że wychodzi ich tyle na raz...
Pozdrawiam,
Marta
Marta
- Dusiaaa
- 1000p

- Od: 4 cze 2012, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
tak tez zrobię jak szkarada zacznie zrzucać kwiaty...czyli za jakieś pół roku
już kwitnie chyba z 5 miesięcy i w ogóle jej te kwiatki nie spadają
a wygląda już naprawdę szkaradnie 
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Oglądałam u Ciebie teraz zdjęcia i ta Twoja szakarada wcale nie ma takich cienkich korzonków... 
Pozdrawiam,
Marta
Marta
- adam_g
- 100p

- Kontakt:
Może i ja spróbuje posadzić w samym keramzycie, akurat zbliża się termin przesadzenia kilku sztuk. Ciekawi mnie tylko jak z podlewaneim, pewnie częściej się kąpią niż w korze?
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
Adamie, no właśnie nie...
Ja zrobiłam otworki w doniczce, tylko z tego względu, że korzenie przed przesadzeniem miały takie białe plamki, które zidentyfikowałam jako grzybki i chciałam uzyskac lepszą cyrkulację wewnątrz doniczki. Magdzia pisała mi jednak, że ona wsadza roślinki do doniczki bez otworków na bocznych ściankach, dlatego ten keramzyt u niej dłużej utrzymuje wilgoć. Po przesadzeniu nie podlewa się przez ok. 2 tygodnie, zraszasz tylko górną warstwę podłoża. Później podlewasz tylko wtedy, gdzy widzisz, że keramzyt przeschnął, a to też zależy też od warunków jakie panują w domu.
Magdzia, wszystkie roślinki trzyma w keramzycie i pisała, że zauważyła, że korzonki mają się lepiej i wyglądają zdrowiej... Polecam odwiedzić jej wątek i zobaczyć, jak u niej sprawdza się ta metoda - warto, bo na prawdę ma się czym pochwalić, a roślinki kwitną u niej baaardzo obficie.
Magdzia, wszystkie roślinki trzyma w keramzycie i pisała, że zauważyła, że korzonki mają się lepiej i wyglądają zdrowiej... Polecam odwiedzić jej wątek i zobaczyć, jak u niej sprawdza się ta metoda - warto, bo na prawdę ma się czym pochwalić, a roślinki kwitną u niej baaardzo obficie.
Pozdrawiam,
Marta
Marta
- adam_g
- 100p

- Kontakt:
Właśnie przeglądam, jestem na 5 stronie, i po prostu te kwitnienia mnie powalają oraz jędrność liści i korzonków,
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam