Storczyki Marty :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adam_g
100p
100p
Od: 5 lis 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Storczyki Marty :)

Post »

Współczuję. Ja bym reklamował, ewidentnie to zdechlak, który może wypuści keika ( czego życzę z całego serca ;:167 ), ale to może potrwać.
Ja bym się w to nie bawił.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=66960" onclick="window.open(this.href);return false;
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Adam_gnatek, dziękuję!! ;:168 Już za późno na reklamację. Gdy do mnie dotarł, miał te robaki i ślimaki, i myślałam czy by go nie reklamować, ale pomyślałam sobie, że pewnie drugiej podróży i tak by nie przeżył i zrobiło mi się go szkoda... Ale teraz ten listek mnie dobił. Mam mimo wszystko nadzieję, że doczekam się keiki i storczyk się odwdzięczy za moje starania.
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
adam_g
100p
100p
Kontakt:

Post »

Trzymam kciuki, ;:333
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=66960" onclick="window.open(this.href);return false;
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

Martusiu życzę powodzenia z tym storczykiem. Trzymam bardzo mocno kciuki za niego ;:215 Jak tylko coś nowego się pojawi to od razu napisz ;:168
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Magdziu, mój Ty Keramzytowy Wodzu, dziękuję dodanie otuchy ;:168 Jasne, od razu Wam dam znać, jak coś się zmieni :D Melduję, że storczyk w keramzycie ma się baaardzo dobrze, w głównej mierze to Twoja zasługa. Jutro wstawię zdjęcia. :D
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

Melduję, że storczyk w keramzycie ma się baaardzo dobrze, w głównej mierze to Twoja zasługa. Jutro wstawię zdjęcia. :D
;:138 ;:138 ;:138 bardzoooo się cieszę, ze mogłam pomóc ;:168 Kasieńka (actus) również ma w tym swój udział ;:138 Czekam na zdjęcia niecierpliwie ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Oto ciąg dalszy efektów mojego keramzytowego eksperymentu :D Podziękowania należą się Magdzi i Kasieńce-Actus ;:196

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,
Marta
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01

Post »

o wow ile nowych korzonków ;:138 eksperymenty chyba się udają ;:oj jak tylko moja szkarada przekwitnie to ląduje w keramzycie ;:172 jakby mi coś nie wyszło to przynajmniej nie będzie mi jej żal ;:224 :;230 tylko ten mój falek ma znacznie cieńsze korzonki niż reszta, myślicie że taki sposób hodowli mu nie zaszkodzi?
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Awatar użytkownika
adam_g
100p
100p
Kontakt:

Post »

Śliczne korzonki ;:138 , takie grubiutkie i jędrne
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Dusiaaa, myślę, że nie powinno zaszkodzić, ale ja jestem nowicjuszem w uprawie w keramzycie. Podpytaj się Actus i Magdzi. Dziewczyny lepiej się znają, więc coś Ci poradzą. Moim zdaniem warto spróbować, wystarczy stosować się do wskazówek Magdzi opisanych dokładnie w jej wątku. Ja na początku byłam sceptyczna, ale po przekwitnięciu storczyków przesadzę więcej z nich do keramzytu.

Adam_gnatek, dziękuję!! Faktycznie korzonki bardzo ładnie się prezentują, jestem zaskoczona, że wychodzi ich tyle na raz... :)
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01

Post »

tak tez zrobię jak szkarada zacznie zrzucać kwiaty...czyli za jakieś pół roku ;:223 już kwitnie chyba z 5 miesięcy i w ogóle jej te kwiatki nie spadają ;:224 a wygląda już naprawdę szkaradnie ;:306
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Oglądałam u Ciebie teraz zdjęcia i ta Twoja szakarada wcale nie ma takich cienkich korzonków... :)
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
adam_g
100p
100p
Kontakt:

Post »

Może i ja spróbuje posadzić w samym keramzycie, akurat zbliża się termin przesadzenia kilku sztuk. Ciekawi mnie tylko jak z podlewaneim, pewnie częściej się kąpią niż w korze?
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Adamie, no właśnie nie... :D Ja zrobiłam otworki w doniczce, tylko z tego względu, że korzenie przed przesadzeniem miały takie białe plamki, które zidentyfikowałam jako grzybki i chciałam uzyskac lepszą cyrkulację wewnątrz doniczki. Magdzia pisała mi jednak, że ona wsadza roślinki do doniczki bez otworków na bocznych ściankach, dlatego ten keramzyt u niej dłużej utrzymuje wilgoć. Po przesadzeniu nie podlewa się przez ok. 2 tygodnie, zraszasz tylko górną warstwę podłoża. Później podlewasz tylko wtedy, gdzy widzisz, że keramzyt przeschnął, a to też zależy też od warunków jakie panują w domu.
Magdzia, wszystkie roślinki trzyma w keramzycie i pisała, że zauważyła, że korzonki mają się lepiej i wyglądają zdrowiej... Polecam odwiedzić jej wątek i zobaczyć, jak u niej sprawdza się ta metoda - warto, bo na prawdę ma się czym pochwalić, a roślinki kwitną u niej baaardzo obficie. ;:oj
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
adam_g
100p
100p
Kontakt:

Post »

Właśnie przeglądam, jestem na 5 stronie, i po prostu te kwitnienia mnie powalają oraz jędrność liści i korzonków,
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”