Ogród Kryski - 1 cz. 2007r
Krysiu, przepiękne te ostatnie zdjęcia! To chyba niemożliwe żebyś nie przepadała za hibiskusami skoro odwdzięczają Ci się tak pięknymi kwiatami. Już one wiedzą swoje
I ta cleome świetna, coraz większą mam na nią ochotę. Kalince pewnie coś się pomyliło, ale to miło jak taką niespodziankę zrobi, prawda?
Bardzo mi się też podoba zestawienie złotej pęcherznicy z bordowym berberysem w tle, lubię takie kontrasty 

- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to dzisiaj zabalowaliśmy z moim M tak, że teraz nie możemy się ruszać. Było eksmisyjne łopatkowanie a właściwie łopatowanie. Wyeksmitowaliśmy kilka jałowców płożących i jedną wierzbę purpurową/ nie wieiem czy purpurowa, czy wiśniowa/ - bardzo mocno rozrośniętą. Ale dzięki temu zyskałam miejsce na różę pienną z mojego różano-pokrzywowego płotu. Laurowiśnia też znalazła się na lepszym stanowisku. Ha, zapomniałam, że była dzielona siekierą i młotem, ogromna hortensja, która została posadzona w trzech miejscach a czwarta część poszła do ludzi. Jedna trzmielina musiała być przesunięta o cały metr, żeby zrobić miejsce na liliowce.KaRo pisze:Masz wrażenie.... ale to tylko wrażenie bo w Twoim ogrodzie jeszcze króluje lato Krysiu...
Ależ zazdroszczę Ci tej przestrzeni podobnie jak KaeR-owi.Macie gdzie balować i możecie mieć dalekosiężne plany zagospodarowywania....
Pięknie u Ciebie Krysiu ...
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- kryska
- Przyjaciel Forum
Karolino, przykro mi, że Cię zawiodę ale za hibiskusem faktycznie nie przepadam. Berberysy rosły do tej pory samotnie, tylko u doły były bylinki o srebrno-popielatych liściach. Teraz posadziłam przy berberysach pęcherznice, jak widać na zdjęciu, trzmielinę zielono-żółta przed pęcherznicą a z drugiej strony cyprysik,na razie niewielki, o srebrnym ubarwieniu.KarolinaL pisze:Krysiu, przepiękne te ostatnie zdjęcia! To chyba niemożliwe żebyś nie przepadała za hibiskusami skoro odwdzięczają Ci się tak pięknymi kwiatami. Już one wiedzą swojeI ta cleome świetna, coraz większą mam na nią ochotę. Kalince pewnie coś się pomyliło, ale to miło jak taką niespodziankę zrobi, prawda?
Bardzo mi się też podoba zestawienie złotej pęcherznicy z bordowym berberysem w tle, lubię takie kontrasty
- kryska
- Przyjaciel Forum
Krysiu, ale u Ciebie pięknie. Czyżby faktycznie lato u Ciebie na dłużej zagościło. Naprawdę roślin to masz całe mnóstwo i do tego jakich. Fantastyczne
Widzę, ze plany duże odnośnie nowych nasadzień i zmian. Będzie co oglądać na wiosnę
Oooooo, jesień też zaglądnęła do Ciebie, bo wrzosy już też zakwitły. Czerwony jest fantastyczny

Widzę, ze plany duże odnośnie nowych nasadzień i zmian. Będzie co oglądać na wiosnę

Oooooo, jesień też zaglądnęła do Ciebie, bo wrzosy już też zakwitły. Czerwony jest fantastyczny

- kryska
- Przyjaciel Forum
Dzisiaj byłam na grzybach. Rosną na mojej wierzbie. Jutro zamierzam je przyrządzić i zjeść. Jak nie będę pojawiać się na forum to będziecie wiedzieć co się stało. 
Przyślecie mi wtedy takie kwiaty

Przyślecie mi wtedy takie kwiaty

- kryska
- Przyjaciel Forum
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
Krysiu dawno nie zagladałam
Ale masz pięknie , jest naprawdę czym oko pocieszyć
Ja jesieni jeszcze nie widze u Ciebie , jedynie piękne żywe barwy póżnego lata
Cuuudownie było pospacerować u Ciebie 

Ale masz pięknie , jest naprawdę czym oko pocieszyć

Ja jesieni jeszcze nie widze u Ciebie , jedynie piękne żywe barwy póżnego lata

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- kryska
- Przyjaciel Forum
Witam wszystkich gości w moim ogrodzie. Cieszę się, że mnie odwiedzacie. Na zdjęciach to może jeszcze nie widać jesieni ale w powietrzu już się czuje.
Figo, zapraszam na grzybki. Pierwszy raz będę te grzybki przyrządzać, ale co tam, raz sie żyje i raz umiera. A tak poważnie wg atlasu jest to żółciak siarkowy. Grzyb jadalny. Oprócz tego co wyczytałam w atlasie to jeszcze mam informacje od człowieka, który to je i chętnie by sie na nie załapał.
Figo, zapraszam na grzybki. Pierwszy raz będę te grzybki przyrządzać, ale co tam, raz sie żyje i raz umiera. A tak poważnie wg atlasu jest to żółciak siarkowy. Grzyb jadalny. Oprócz tego co wyczytałam w atlasie to jeszcze mam informacje od człowieka, który to je i chętnie by sie na nie załapał.