Ogród Kryski - 1 cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zdjęcia kwiatków piękne. :lol:
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Krysiu, przepiękne te ostatnie zdjęcia! To chyba niemożliwe żebyś nie przepadała za hibiskusami skoro odwdzięczają Ci się tak pięknymi kwiatami. Już one wiedzą swoje :wink: I ta cleome świetna, coraz większą mam na nią ochotę. Kalince pewnie coś się pomyliło, ale to miło jak taką niespodziankę zrobi, prawda? :D Bardzo mi się też podoba zestawienie złotej pęcherznicy z bordowym berberysem w tle, lubię takie kontrasty :D
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

KaRo pisze:Masz wrażenie.... ale to tylko wrażenie bo w Twoim ogrodzie jeszcze króluje lato Krysiu...
Ależ zazdroszczę Ci tej przestrzeni podobnie jak KaeR-owi.Macie gdzie balować i możecie mieć dalekosiężne plany zagospodarowywania....
Pięknie u Ciebie Krysiu ... :D
No to dzisiaj zabalowaliśmy z moim M tak, że teraz nie możemy się ruszać. Było eksmisyjne łopatkowanie a właściwie łopatowanie. Wyeksmitowaliśmy kilka jałowców płożących i jedną wierzbę purpurową/ nie wieiem czy purpurowa, czy wiśniowa/ - bardzo mocno rozrośniętą. Ale dzięki temu zyskałam miejsce na różę pienną z mojego różano-pokrzywowego płotu. Laurowiśnia też znalazła się na lepszym stanowisku. Ha, zapomniałam, że była dzielona siekierą i młotem, ogromna hortensja, która została posadzona w trzech miejscach a czwarta część poszła do ludzi. Jedna trzmielina musiała być przesunięta o cały metr, żeby zrobić miejsce na liliowce.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

KarolinaL pisze:Krysiu, przepiękne te ostatnie zdjęcia! To chyba niemożliwe żebyś nie przepadała za hibiskusami skoro odwdzięczają Ci się tak pięknymi kwiatami. Już one wiedzą swoje :wink: I ta cleome świetna, coraz większą mam na nią ochotę. Kalince pewnie coś się pomyliło, ale to miło jak taką niespodziankę zrobi, prawda? :D Bardzo mi się też podoba zestawienie złotej pęcherznicy z bordowym berberysem w tle, lubię takie kontrasty :D
Karolino, przykro mi, że Cię zawiodę ale za hibiskusem faktycznie nie przepadam. Berberysy rosły do tej pory samotnie, tylko u doły były bylinki o srebrno-popielatych liściach. Teraz posadziłam przy berberysach pęcherznice, jak widać na zdjęciu, trzmielinę zielono-żółta przed pęcherznicą a z drugiej strony cyprysik,na razie niewielki, o srebrnym ubarwieniu.
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzisiaj oprócz balowania było tez fotografowanie. Oto kilka wrzosów
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu śliczne wrzosy :) patrząc na nie czuję jesień :wink:
Grzegorz B

Post »

Krysiu, ale u Ciebie pięknie. Czyżby faktycznie lato u Ciebie na dłużej zagościło. Naprawdę roślin to masz całe mnóstwo i do tego jakich. Fantastyczne :shock:

Widzę, ze plany duże odnośnie nowych nasadzień i zmian. Będzie co oglądać na wiosnę :wink:

Oooooo, jesień też zaglądnęła do Ciebie, bo wrzosy już też zakwitły. Czerwony jest fantastyczny :shock:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzisiaj byłam na grzybach. Rosną na mojej wierzbie. Jutro zamierzam je przyrządzić i zjeść. Jak nie będę pojawiać się na forum to będziecie wiedzieć co się stało. Obrazek

Przyślecie mi wtedy takie kwiaty Obrazek
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

póki jeszcze jestem to dodam następne dzisiejsze zdjęcia
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Krysiu piękna jesień panuje w Twoim ogródku :P
Ja wiem zjadłam już całe ciacho u Basi , ale może jutro bym spróbowała Twoich grzybków :cry:
Moje linki
KATARZYNA
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Krysiu dawno nie zagladałam :oops:
Ale masz pięknie , jest naprawdę czym oko pocieszyć :D
Ja jesieni jeszcze nie widze u Ciebie , jedynie piękne żywe barwy póżnego lata :wink: Cuuudownie było pospacerować u Ciebie :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witam wszystkich gości w moim ogrodzie. Cieszę się, że mnie odwiedzacie. Na zdjęciach to może jeszcze nie widać jesieni ale w powietrzu już się czuje.
Figo, zapraszam na grzybki. Pierwszy raz będę te grzybki przyrządzać, ale co tam, raz sie żyje i raz umiera. A tak poważnie wg atlasu jest to żółciak siarkowy. Grzyb jadalny. Oprócz tego co wyczytałam w atlasie to jeszcze mam informacje od człowieka, który to je i chętnie by sie na nie załapał.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Śliczne te wrzosy! Z pozostałych zdjęć faktycznie wygląda lato :D A co to za zielona kępka za pierwszym wrzosem?
Po degustacji grzybków daj znać jak smakowały :D
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54

Post »

Izo wygląda mi to na zawciąg nadmorski ;) U mnie tworzy właśnie takie fajne "poduchy" :D

Krysiu - mam nadzieję, że grzybki będą dobre i nie będziesz oglądać świata w kolorkach ;) :lol:
Dawid
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

He, he, Dawidzie, myslisz, ze to jakieś halucynogenne? U nas chyba takie nie rosną :lol:
dziękuję za podpowiedź :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”