Kwiecisty ogród Doroty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiecisty ogród Doroty

Post »

Kasiu szukałam w moich zapiskach, ale nazwy akurat tej róży nie mam. Natomiast ta która jest za nią w tle to Die Welt. Z tych róż które pokazałam została tylko jedna z pierwszego zdjęcia, bardzo marna była zeszłego roku przeżyła tylko licha delikatna gałązka. Chodzę i oglądam moje róże bo jesienią kilka nowych dosadziłam, chyba z nimi wszystko ok. Chociaż dziś rano mróz dochodził na wys. I piętra do -10 st. śniegu nie leży tak dużo.

Ponieważ wiosna nie chce przyjść sama to ja sobie wniosłam do domku jedną kwitnącą prymulkę
Obrazek
a to moje koleuski, źle bardzo przechowały mi się te o postrzępionych liściach
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Dorotuś ,jak to fajnie ,że chociaż nam te fotki zostały .Oglądamy i grzejemy się okruchami ubiegłych sezonów .A za oknem białe. :twisted:
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

ewa_rozalka pisze:Dorotuś ,jak to fajnie ,że chociaż nam te fotki zostały .Oglądamy i grzejemy się okruchami ubiegłych sezonów .A za oknem białe. :twisted:
O tak zgadzam się!!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko,u mnie w większości róz też są tylko wspomnienia,ciekawe czy ta przedłużająca sie zima nie zaszkodzi tym,co przetrwały.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo wydaje mi się, że im więcej człowiek ogląda takich zdjęć, to bardziej tęskni za prawdziwą wiosną.

reniusia u nas tego białego mało, wczoraj większa część spłynęła tak mocno słońce świeciło, dzis to samo, chociaż rano -15st. Boję się o roślinki, znowu będę liczyła straty.

Gosiu ja chodzę i cały czas oglądam, mam kilka nowych róż posadzonych jesienią, wydaje mi się, że wszystko ok. Najlepiej mają się okrywówki.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

U Mnie tej nocy pokazało -20st ;:223 ale wszystko pod śniegiem,jakoś to białe nie spieszy się do topnienia! :evil: buuuu....
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To jesteś szczęśliwa nie musisz się martwić. U mnie śnieg wczoraj w miejscach gdzie słońce się opierało stopniał. Teraz termometr pokazuje -5st, a w nocy powtórka, oby nie tak jak tej nocy.

Chcę już takie klimaty
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
chyba tak jest dużo, dużo...... lepiej.
Pozdrawiam Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Dorotko stworzyłaś super klimacik tymi pięknymi kwiatami ;:215
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda, że to tylko wspomnienia. Już bym chciała, aby rabatki stały się kolorowe. Bardzo lubię wiosnę jej piękne jaskrawe kolory.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Dorotko widać ,że masz rękę do kwiatów ,poza tym chylę czoła :piękny warzywnik ;:333 .
Jak gdzieś przeczytałam ogród bez warzywnika to jak dom bez kuchni.Coś jest w tym stwierdzeniu.
Też bym chciała mieć swoje warzywa . Przynajmniej wie się co się spożywa , a jak się posłucha czym podsypują i podlewają uprawy na sprzedaż to jeść się odechciewa. :(
Poza tym zazdroszczę Ci (oczywiście pozytywnie) wyrwania się z miasta , z tego życia w ciągłym pędzie.Tez mam w głowie jakieś plany ale są one bardzo odległe. ;:65
Kocham życie w zgodzie z naturą i blisko niej.Też od małego zachwycałam się każdym kwiatkiem.
Pozdrawiam Cię cieplutko i życzę nam wszystkim dużo słoneczka ;:3 ;:3 ;:3
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko cieszę się, że do mnie trafiłaś.
Słoneczko mamy już drugi dzień, pięknie świeci tylko po co ten mróz jest nie wiem.
Warzywnik to podstawa, musi być, on ma za zadanie wyżywić nas nie tylko w okresie letnim. Smak własnych pomidorów, papryki nie do kupienia.
Nie wyobrażam sobie domu bez ogrodu, musi być wokół kolorowo, wesoło. Na początku miejscowi dziwnie nam się przyglądali (szczególnie mnie, "krakowiance"-tak mnie nazwali, cały czas pochylonej grzebiącej w ziemi), ale dziś mogę powiedzieć warto było, ogródek, skromny został doceniony przez wszystkich nie tylko sąsiadów.
Ja też kocham naturę od dziecka marzyłam o domku z ogródkiem. Bardzo długo marzyłam, aż w końcu się spełniło, odnaleźliśmy tu swoje miejsce. Dzięki temu, że już nie pracuję zawodowo mogę każdą chwilkę poświęcać rabatkom. Ogród daleki do doskonałości, wymaga wiele jeszcze pracy, nakładów finansowych ( bardzo szpeci droga wjazdowa) ale nie od razu Kraków zbudowano, dopiero gospodaruję 4 lata i tak dużo wykonać udało się.
Tobie też się uda, marzenia się spełniają :!:
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dorotko,tez przed chwilą ogladałam w necie swoje zdjęcia z ubiegłego roku,z początkiem kwietnia zaczęły kwitnąć tulipany,a w tym roku nie pożegnamy się jeszcze ze sniegiem.
Mój ogród w tym roku bedzie miał też 4 rok i cieszę się,ze już 2 lata siedzę w domu i każdą chwilę mogę spędzać na powietrzu wsród kwiatów.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko-piękne róże miałaś..wielka szkoda, że poszły do KWK... :roll:
Za to w tym sezonie dopiero będą kwitnienia ;:224 Mam nadzieję, że u mnie też :wink:
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Dorotko ja nie mam domku z ogródkiem. Mam namiastkę ogrodu- działkę ROD-ską, niedaleko od domu , bo 10 min piechotą.Zadowolona jestem z tego co mam," lepszy rydz, niż nic". Jeszcze dwa lata temu, jak by mi ktoś powiedział, żebym popracowała na działce to bym się popukała w czoło. Konieczność zmusiła mnie do działkowania i wpadłam po uszy. Dziś nie wyobrażam sobie,że mogłabym nie mieć ogródka.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Żyję nadzieją,że moje marzenie się spełni. Na razie ciesze się ,że mogę wyskoczyć na moja działeczkę , niestety głównie weekendowo .Na razie tak jak wszyscy z utęsknieniem wyglądam wiosny ;:303 Bardzo lubię obudzić się rano w letni słoneczny dzień i czuć panująca w ogrodzie energię . Czuje się jak bym była częścią tego ekosystemu , jednym z tych kwiatuszków, które nie muszą się martwić zarabianiem pieniędzy ,opłatami , wydatkami i tym ciągłym pędzeniem. Po prostu odpływam ;:118
Chciałabym aby tak było zawsze - to chyba drzemiąca w nas wszystkich tęsknota za rajem ;:108
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”