Dzień bez działki, to dzień stracony cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dzień bez działki, to dzień stracony cz.2

Post »

WITAJCIE moi mili...zjawiam się ale bez turkuci....na razie nie są groźne...śpią i się mnożą, więc nie mam czy dzielić.....poczekajcie do wiosny przy pierwszych wschodach już będę mogła paczuszki słać :;230 :;230
był czas kiedy doprowadzały nas do szewskiej pasji tak ich było wiele, że ręce opadały....ale znaleźliśmy środek który skutecznie je eliminuje....

Zbyszek...... ma rację....najlepiej mieć święty spokój z turkuciami

Beatab.....nie tęsknij za kretem, on również może Cię wyprowadzić z równowagi a jak z turkuciami jesteście bezradni....podpowiem jak się z nimi rozprawić ;:108 ;:108

zielonajagodo......jestem ale bardzo mi miło, że zatęskniłaś za mną....u mnie na parapetach nie najciekawiej ale Heliotrop posiany w krążkach torfowych już na wierzchu, muszę w chłodniejsze miejsce go umieścić bo się wyciągnie.....lawenda też już w krążkach ale jeszcze nie widoczna......reszta czeka w torebeczkach, myślę że w tym tygodniu coś więcej znajdzie się w doniczkach....

AVE......machniom zrobimy jak się obudzą turkucie.....

dzisiejszy dzień miałam w planach Gardenię ale pilniejsze sprawy wzięły górę.....byłam w Poznaniu w OBI itp. w poszukiwaniu tapety z motywem kwiatowym....nie znalazłam tego co bym chciała więc musiałam trudy sobie zrekompensować.....

Obrazek

...nazwy nie jestem pewna ale widniało tam PIANO....może ktoś potwierdzi albo zaprzeczy.....
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu ja nie zaprzecze ani nie potwierdzę, ni diabła nie rozróżniam jak sie cokolwiek zwie ;:oj
Różyczka przecudnej urody i to najważniejsze według mnie ;:196
Turkuć jako zwierzę (?) bardzo mi się podoba, ale byc może wolała bym Go bardziej niż kreta :?:
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Leszczynko, śliczna Piano ;:138 mam taką zamówioną.
Miałam też używać do siania tych krążków i doniczek, ale jeszcze nie kupowałam i już nie kupię, za bardzo to skomplikowane, przeczytaj w wolnej chwili tą stronę wątku rozy, opinie dziewczyn zniechęciły mnie do tego sposobu wysiewu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=434
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu śliczne PIANO takie zdrowe - nie zimowe ;:185
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU....nie wiem co lepsze....ja mam jedno i drugie ale co wybrać....turkucie chyba łatwiejsze do wytępienia a kret jak w pułapkę wejdzie i mu + postawię, to mam wyrzuty sumienia że on pod ochroną...

IWONKO...... z krążkami po raz pierwszy sobie poczynam, zobaczymy co wyjdzie....ja zawsze miałam problem z tymi wczesnymi siewami bo nie miałam miejsce na prawidłową uprawę tych siwek i to zazwyczaj kończyło się fiaskiem....w tym roku porajcowały mnie te krążki...zobaczymy na jak długo

MARYSIU....też mówisz, że to Piano.....to co mogę w zeszycie napisać taką nazwę :?: .....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu ja nie jestem autorytetem ;:185 zobacz tu http://www.przytok1.home.pl/pl/p/Roza-Piano/8246
coś mi się wydaje, że te płatki w piano to inaczej się układają, ale może znawczynie się wypowiedzą ;:108
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..o przecież tu byłam gdzie mó j wpis ki jakie licho siedzi w moim kompie i robi mi na złość... :)
..śliczną kupiłaś rózyczkę nie znam się na nich ale też muszę zaopatrzyć się w te malutkie są ozdobą prawie całe lato...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU......spojrzałam na tą podesłaną i moją na lawie....chyba inna ale to nie ma znaczenie jest mi z nią dobrze....

MISIU......wcięło....jak tylko post to nie źle :;230 czy ona będzie malutka zobaczymy, oby przeżyła do wiosny, wiesz jak to bywa z tymi pędzonymi....
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Różyczka piękna!

A co do krążków torfowych...ja chyba też posiałam w nich po raz pierwszy i ostatni...połowa spleśniała :(
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWO......u mnie jeszcze pleśni nie widzę ale, do wysadzania do gruntu to daleko.....ile jeszcze może się jej pojawić
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Leszczynko, ja zamówiłam Piano u Glorii, kolor może być przekłamany różnym oświetleniem, a kwiaty też inaczej wyglądają w zależności od etapu rozwinięcia,
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.177152
Powodzenie w uprawie w krążkach, ja jednak zrezygnowałam z nich, gdzie nie czytam, wszędzie dziewczyny pleśń wyhodowały.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO....ja mało jestem różana a wiadomość to informacja z OBI....wiesz jak tam nas karmią ...co chcą to napiszą....
..u mnie krążki na razie nie pleśnieją...ale i na nie pewno przyjdzie czas....
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Ja kiedyś posiałam do ziemi torfowej taką specjalną kupiłam w sklepie, też mi spleśniała, i od tej pory sieję do własnej ziemi, którą sama preparuję i koniecznie parzę w brytfankach na piecu, by wszelkiego robactwa się pozbyć.Teraz jestem w szufladzie blokowej i mój kompost 160km. stąd ;:145 .Jeśli więc będę siać tu w bloku, to w ziemi uniwersalnej, również podpiekę ją w piekarniku
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
x-p-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 lis 2011, o 20:12

Post »

ra_barbara pisze:Ja kiedyś posiałam do ziemi torfowej taką specjalną kupiłam w sklepie, też mi spleśniała, i od tej pory sieję do własnej ziemi, którą sama preparuję i koniecznie parzę w brytfankach na piecu, by wszelkiego robactwa się pozbyć.Teraz jestem w szufladzie blokowej i mój kompost 160km. stąd ;:145 .Jeśli więc będę siać tu w bloku, to w ziemi uniwersalnej, również podpiekę ją w piekarniku
W piekarniku ,w dawnych czasach kiedy nikt nie słyszał o specjalnej ziemi , wyparzała ziemię do kwiatków moja mama.Z tego co pisze ra_barbara metoda stara ale jara.Pewnie i ja do niej wrócę bo niespodzianek sporo przyniosłam do domu nieraz z ziemią ze sklepu.
Przymierzam się właśnie do siania m.in. i w krążkach i w doniczkach torfowych.Będą to moje pierwsze doświadczenia w tej materii.Szperam wszędzie i przyswajam wszystkie pomysły.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Według starych metod w piekarniku wyprażano ziemię z kretowisk na sianie wiosenne!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”