Witajcie mili goście
aage agatka123 Aguśki wiecie jak to jest...roślinki tracą kolory, liście żółkną , a doniczkowe letnie kompozycje zamiast zdobić straszą zaschniętymi kwiatami... właścicielka zwyczajnie ma wtedy chandrę
Mój ogród jest bardzo specyficzny...mokry od dołu, od góry patelnia... drzewka i krzewy, na które czekam , by dały troszeczkę cienia jakoś się ociągają... iglaste , które posadziłam przed laty to były raczej z miniaturek i karłowych albo rozłożyste. Zresztą i one teraz też pawoli padają raczej z nadmiaru wody w korzeniach...Sadząc je chciałam, by zasłoniły skarpę... zresztą wydawało mi się , że ogród na skarpie to powinien to być skalniak

A wcale nie

doświadczenie pokazało,że teren wymaga innych roślinek, a brak wiedzy ogrodniczej właśnie teraz mocno daje się we znaki, kiedy to nasadziłam sobie roślin do cienistego ogrodu, a cienia prawie brak
dusza001 Witaj w moim ogrodowym wątku... serducho się raduje , kiedy efekty wieloletniej ciężkiej pracy w ogrodzie dostrzegane są przez innych i jeszcze publicznie wychwalane...

dziękuję. A rozpław osiągnął już takie wielkie rozmiary, że faktycznie o tej porze roku zachwyca każego... Mam nawet plana posadzić go na skarpie w miejscu , gdzie wciąż jest mokradło...może tam też da sobie radę...
malgocha1960 Małgosiu, dziękuję jesteś bardzo miła...
A to już kilka dzisiejszych fotek...
Pozdrawiam Jola