...codziennie po godzince...u Joli i Adama cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe zakątki Joli i Adama cz. 3

Post »

Joluniu BOSKO,RAJSKO,SIELSKO I BAJECZNIE .
Uwielbiam Twój ogród ;:180 Kiedyś uśmiechnę sie o Pontederię ;:131
Pozdrawiam cieplutko ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :wit

123katex ...a proszę bardzo... sosenkę formuję już wiele lat. W tym roku postanowiłam jej nie ciąć i właśnie fajnie się zagęściła i podrosła.

E-mienta mój rozpław rośnie centralnie w wodzie...takiej po kolana...Koniecznie musimy go podzielić , strasznie się rozrósł i zajmuje dużą część oczka.

robaczek_Poznan ach tak to jest...gusta się zmieniają i teraz drażnią mnie wszystkie jaskrawe kolory. Ale jeszcze trochę to potrwa zanim zmienimy kolor elewacji...sporo ważniejszych działań przed nami... :;230

aage , jacekopole71 , aneczka1979 , AGNESS dziękuję ;:162 miło Was gościć :wit

MLODA1 witaj, miło , że wstąpiłaś w nasze progi. A gdzie tak plotkują o naszym ogrodzie... :;230

Grazka226Witaj, roślinka o którą pytasz to rozpław sercowaty...roślinka wodna ,która rośnie w oczku...Faktycznie w okresie kwitnienia wygląda pięknie i przyciąga wzrok swoimi ogromnymi rozmiarami ;:108

mm-complex Danusiu nie widzę problemu, rozpław już rośnie dla Ciebie...są nowe dorodne sadzonki, a i będziemy dzielić całą kępę...tylko chyba dźwig musimy nająć, żeby ją wykopać ;:306 Jak coś to daj znać...

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W moim ogrodzie o tej porze roku tradycyjnie zaczynają się widoczki wczesno-jesienne ;:306 funkie usmażone jak na patelni przybierają już kolory złota... ciężkie kule hortensji połamane są po ostatnich nawałnicach... lilijki nie dość, że mało co ocalało po zimie to obił je teraz deszcz ... doniczkowe też usmażone...;:223 ach... nawet nie chce się robić fotek...

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jolu faktycznie ogrody nabierają powolutko jesiennych kolorów a wszystko przez panujący upał.
Chociaż kto powiedział że takie ubarwienie twojego ogrodu jest brzydkie?
A więc proszę nie ociągaj się...czekam na fotki ;:65
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Jolu uwielbiam Twój ogród i nawet usmażone widoczki będą miłe dla oka .
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

:wit Cześć Jolu i Adami tak bardzo podoba mi się wasz ogród że pokazałam zdjęcia sąsiadce i tez oniemiała tak jak ja :D jedna roslina mnie bardzo zafascynowała jest to rozpław sercowaty.
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jolu,żadne słowa nie oddadzą piekna twojego ogrodu,po prostu ;:180 ;:180 ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie mili goście :wit

aage agatka123 Aguśki wiecie jak to jest...roślinki tracą kolory, liście żółkną , a doniczkowe letnie kompozycje zamiast zdobić straszą zaschniętymi kwiatami... właścicielka zwyczajnie ma wtedy chandrę :;230 :;230 :;230

Mój ogród jest bardzo specyficzny...mokry od dołu, od góry patelnia... drzewka i krzewy, na które czekam , by dały troszeczkę cienia jakoś się ociągają... iglaste , które posadziłam przed laty to były raczej z miniaturek i karłowych albo rozłożyste. Zresztą i one teraz też pawoli padają raczej z nadmiaru wody w korzeniach...Sadząc je chciałam, by zasłoniły skarpę... zresztą wydawało mi się , że ogród na skarpie to powinien to być skalniak ;:185 A wcale nie ;:185 doświadczenie pokazało,że teren wymaga innych roślinek, a brak wiedzy ogrodniczej właśnie teraz mocno daje się we znaki, kiedy to nasadziłam sobie roślin do cienistego ogrodu, a cienia prawie brak ;:223

dusza001 Witaj w moim ogrodowym wątku... serducho się raduje , kiedy efekty wieloletniej ciężkiej pracy w ogrodzie dostrzegane są przez innych i jeszcze publicznie wychwalane... ;:196 dziękuję. A rozpław osiągnął już takie wielkie rozmiary, że faktycznie o tej porze roku zachwyca każego... Mam nawet plana posadzić go na skarpie w miejscu , gdzie wciąż jest mokradło...może tam też da sobie radę...

malgocha1960 Małgosiu, dziękuję jesteś bardzo miła...

A to już kilka dzisiejszych fotek...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

i jeszcze kilka fotek z tarasu lipcowego... moje doniczkowe w tym roku nie zachwycają ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrowionka... w następnej odsłonie swojskie wyroby... wędzone w ogrodowej wędzarni...beczce ;:306 ...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jolu każda z nam ma czasem chwile zwątpienia ale przecież za nic na świecie nie opuściłybyśmy naszego zielonego skrawka ziemi prawda? Nie ma ogrodnika który nie uczył by się na własnych błędach, przecież każdy z Nas to amator posiadający wiedzę na bieżąco podczas ogorodowej zabawy. Nie ma ogrodu bez pomyłek, ciągłych zmian i oczekiwania na wzrost maluchów które posadziśmy.
Twój ogród jest dla mnie przykładem na to że można skomponować bajeczny ogród na naprawdę trudnym terenie.
Kochana kolejny raz pokłony ;:180
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Witaj Jolu, nie może mnie tu zabraknąć :wit Rozumiem Twoją frustrację, kiedy wkładamy w ten nasz świat całe serce, a warunki pogodowo terenowe wciąż nas nieprzyjemnie zaskakują. Oglądając Twoje fotki jakoś specjalnie nie widać spalenia słońcem, no, może na hostach... trudno, Bóg da, przyszły rok będzie lepszy. Też się irytuję, kiedy moje nieliczne już kwitnące kwiaty są usmażone. Wieczorem podlewam, rano podlewam... rano róża zakwitła, a po południu opadły wszystkie płatki. Ale co zrobić. Podobno upały się już kończą, i dobrze, bo źle je znoszę choć siedzę w chłodnym domu.
Jolu, co by nie mówić, Twój ogród był, jest i zawsze będzie dla mnie wielką inspiracją. Żwirek u mnie pojawił się pod wpływem tego, co zobaczyłam u Ciebie. Cieszę się, że jesteś na FO, że mogę podziwiać u Ciebie, czego u siebie nie mam i penie mieć nie będę. Podziwiam za trud włożony w realizację planów tego przecudnego zakątka. A Twoje powiedzonko "codziennie po godzince..." było najlepszym kopem do działania w najtrudniejszych momentach mojego życia, kiedy wszystko wydawało się bez sensu. Dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, a mi się zdaje, że Twój dojrzały ogród, pozbawiony dużych ilości kwiatów to jest właśnie odpowiedź na tę aurę, która w tym roku panuje. Przynajmniej po zdjęciach sądząc, krzewy, drzewa i rośliny ozdobne z liści radzą sobie lepiej niż kwiaty...a co do cienistego ogrodu...dopiero tego lata odkryłam, ze mój ogród teoretycznie północny, ma raptem kilka naprawdę cienistych zakątków, a reszta to patelnia, na której teraz smażą się wszystkie kwiaty :roll:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I mój to patelnia, ale kiedyś wreszcie któreś drzewo urośnie ;:173
Uwielbiam przede wszystkim Wasze funkie, ale chciałam się przyznać, że zapatrzyłam się na liriope i też sobie zamówiłam ;:138
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08

Post »

Jolu była u Ewy-Emienta i to ona zachwalała twój ogród, musiałam go zobaczyć. Cudo ;:oj
Czytam i czytam, ale może nie znalazłam i jestem ciekawa ile ton kamienia znajduje się w twoim ogrodzie.
Awatar użytkownika
Ewka0124
200p
200p
Od: 4 cze 2013, o 18:03
Kontakt:

Post »

Faktycznie hosty przysmażyło, ale nie tylko u ciebie. Tegoroczne słońce jest bezlitosne.
Ale i tak jest pięknie ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”