Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Post »

Dziewczyny, ja też pracowałam w ogrodzie i myślałam o Was, czy Wy też... czułam, że tak!
Byłam w mieście, oddałam krew ostatni już raz w tym roku, a po powrocie, zamiast wypoczywać, to ja za grabie i heja! A na koniec piwo ;:136
Pograbiłam trochę różnych liściopatyków, bo kury wypuszczane luzem po południu psują to, co ja posprzątałam jesienią.
Poza tym nadal oswajamy nowe miejsca ogrodu, wszystko jest "in action" i wciąż coś jest do roboty.
Uwielbiam to, że cokolwiek by się w ogrodzie zrobiło, nawet małą rzecz, jakiś drobiazg - od razu WIDAĆ.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gośka, Danka, ja też czułam, że z grabiami, sekatorem i taczką nie jestem osamotniona! Kocham Was po prostu ;:196 Widziałam kątem oka jak sąsiad przejeżdżając obrzucił mnie zdziwionym i nieco pogardliwym wzrokiem (na zasadzie: 'no tak, słońce wyszło, a ta już ryje, nie szkodzi że w grudniu'), ale nie przeszkodziło mi to z rozwianym włosem biegać po ogrodzie! Nie pomyślałam tylko, żeby na koniec uraczyć się piwem :lol: Czy my jesteśmy normalne? D. stwierdził, że musimy mi zrobić zaj... oranżerię, taką od elewacji, do końca ogrodzenia, żebym cały rok miała co robić. Tak, zostało to zapisane w publicznym miejscu, mój drogi! Nie wycofasz się! I jeszcze pamiętaj, że przytaknąłeś naszemu wyjazdowi na lutową Gardenię do Posen! :D
Grażynko, 26 żurawek brzmi świetnie! Nie pytam jakie odmiany, bo różnorodność w tym gatunku jest ogromna, ale gratuluję konkretnego zamówienia i zdecydowania :) Jak się czujesz? Mam nadzieję, że choroba szybko pójdzie precz...
Aguś, przyznaj, że gdybyś dziś nie pracowała, sama sięgnęłabyś po grabie :D
Kasiu, tegoroczna zima lekką będzie, więc ogrodówki muszą sobie poradzić...
Gosiu, biedaku, ale miałaś przeżycia! Dobrze, że nikomu nic się nie stało ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Coś nie czuję pociągu do taczki, czy grabi i poszłam w odwiedziny do miejscowych! Księżyc świeci tak jasno, że można nawet teraz pracować w ogrodzie :uszy
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Jeśli chodzi o miejscowych, to oni się tu dziwują, że my ciągle ROBIMY.
Jak mój M. dokładnie rok temu kopał rów, żeby się podłączyć do nowej kanalizacji, to przyszedł tzw. Heniek, oparł się o płot i ubolewał, że mu się (mojemu M.) tak chce kopać całe 2 dni, a ta pana żona, to też ciągle tylko ROBI i ROBI...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Haha, moja sasiadka tez sie niedawno mojemu M. zalila, ze ona "musi" ciagle cos robic, bo ja na okraglo cos robie i jest jej glupo :;230 notabene p Marysia - wlasnie ta sama zalaca sie sasiadka, to ma chyba jeszcze bardziej wylizane obejscie ode mnie ;:108 :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

aguniada pisze:(...)I jeszcze pamiętaj, że przytaknąłeś naszemu wyjazdowi na lutową Gardenię do Posen! :D(...)
hurrraaaa ;:138
A mina sąsiada musiała być bezcenna :;230 Ja się nie będę powstrzymywać i w sobotę działam ;:65 Sąsiadów mam nowych za płotem, muszą poznać krecika zza miedzy :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

aguniada pisze:\ D. stwierdził, że musimy mi zrobić zaj... oranżerię, taką od elewacji, do końca ogrodzenia, żebym cały rok miała co robić. Tak, zostało to zapisane w publicznym miejscu, mój drogi!

No to będę Ci miała czego zazdrościć i wcale nie w pozytywnym tego słowa znaczeniu ;:145
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

vertigo pisze:a nie taki gaciowy jak np.Mainzer Fastnacht.
...o :shock: wypraszam sobie ...żaden gaciowy ..to jest wyblaknięty wrzos ...ostatecznie Tobie nie musi się podobać ...a spróbuj połączyć tę różę z Rhapsody in Blue , czy z Cardinal de Richelieu , dodać jeszcze Novalis , Lavender Ice i coś z bieli i mocnej czerwieni ...np. Othello , czy też Erotica .
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Właśnie widziałam swoją wymarzenicę w F. i liczę na to, że na mnie poczeka :D
Pogoda mnie nie rozpieszcza, nie tylko wiało, ale i padało przez cały dzień. Księżyca też nie widać :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak masz rację....gdybym miała dzień laby nie sposób byłoby mnie utrzymać w domu :lol: Ale ;:167 byłam z Wami ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Moje drogie, widzę że dyskusja się toczy, ja chyba jutro dołączę, bom senna (coś jednak czuję, że nadchodząca pełnia da się dziś we znaki i ze snu będą nici :roll: ). Dobry film oglądaliśmy właśnie - 'Alex Cross', polecam i do jutra ;:19 ...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie księżyc za chmurami, nawet nie wiedziałam, że pełnia :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Witaj Aguś :wit Ja jestem po ciężkiej nocy, zarówno ja jak i moja córcia dałyśmy koncert w nocy, kaszel nie dał nam spać a teraz podpieram się rzęsami, wczoraj nie dostałyśmy się do lekarza więc dzisiaj mam nadzieję że się uda (ta nasz służba zdrowia :evil: ) U mnie bura szmata na niebie a w nocy normalnie lało jak z cebra :shock: A u Ciebie jak samopoczucie ;:196 Mam nadzieję, że ok :uszy Aguś pytałam kiedyś co to za trawka na nowej rabacie (ta biała)? Pozdrawiam Cię serdecznie ;:168
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Aaaa...nie zajrzałam wczoraj z braku czasu,a tu widzę praca w ogrodzie wre...czyli w marcu, ja spóźnialscy wypełzną z chałupy grabić zeszłoroczne liście, to u Ciebie bedziemy już ogród w pełni rozkwitu oglądać? :)

Pomysl z oranżerią świetny! widziałam taką u syna poprzednich właścicieli naszego domu i to jest absolutnie boska sprawa! Mogę co jakiś czas pytać publicznie, jak tam budowa, żeby Panu M o zobowiązaniu przypominać :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak Agus po swiętach?Ja byłam wczoraj na zaległej Ewy imieninach,zmokłam jak kura ,lało niesamowicie.Wypadałoby jakies zdjecia porobic w ogrodzie,bo po śniegu nie ma sladu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”