Florą malowane

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Florą malowane

Post »

Aniu Krokusiki jak wszędzie cudne i do tego ładne ujęcia zdjęć.Ach jak cieszy ta długo wyczekiwana wiosna ;:108
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Alu zdjęcia wiosenne prześliczne, po tak długim okresie zimowym bardzo cieszą, brakowało nam takich kolorów.Mnie ta ładne zdjęcia nie wychodzą.Mi wczorajszy dzień minął pracowicie, zrobiłam praktycznie wszytko co sobie zaplanowałam. Od rana chodziałam i patrzyłam co nowego rozkwita, co ile przez dzień urosło itd. Mam nadzieję że przyszły tydzień będzie ciepły. Miłego!
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu to dopiero początek :) Życzę Wam dużo sił i wytrwałości :)
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Alicjo ;:302.
Kto to widział tak cicho siedzieć, kiedy w ogrodzie tyle się dzieje :!: I w ptasim świecie też :!:
Niemożliwe, żebyś nie działała w ogrodzie i że nic nie masz do pokazania i opowiedzenia ;:185.
Poproszę o wyczerpującą ilustrowaną relację.

;:196 w oczekiwaniu - Jaga
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pozdrawiam wiosennie wszystkich gości, Jagusiu - dobrze, że mnie dyscyplinujesz. Pewnie, jak się domyślasz - to w ogrodzie, tak dużo się dzieję, że na Internet nie starcza czasu ;:185 Trzeba tak, jak u tegorocznej wiosny w przyspieszonym tempie nadrabiać zaległości. W sobotę skończyłam usuwać zaschnięte zeszłoroczne roślinki. Po grabieniu chociaż łatwiejszym, już wtórnym po przejechaniu mechanicznym aeratorem (w pierwszym sezonie grabiliśmy tylko ręcznym i z dłońmi w pęcherzach - nabyliśmy takie urządzenie) sił starczyło tylko na gorącą kąpiel, tabletkę przeciwbólową i sen. Dziś goście na pierwszym w tym sezonie grillu i przymusowa wizyta w sklepie obuwniczym, bo syn chodził w kozakach (jesienne buty, okazały się za małe ;:223 ). Teraz ponadrabiam zaległości pospaceruję do Waszych ogródków.
P.S. Jeśli chodzi o ptaszki to nad nami dzisiaj szybował bielik i trzmielojad, a jemiołuszka (tym razem pojedynczy osobnik) bardzo zainteresowała się naszym grillem (nie wiadomo czemu ona jeszcze tu)
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O, to Hubert tak jak ja, do soboty w kozakach ;:oj.
Wiesz, ja w jednej ręce mam grabie, a w drugiej aparat ;:306. Trawnik co prawda gorzej wygrabiony, ale zdjęcia są.

;:196 dla całej Rodziny - Jagoda
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

A jak tam zakupy ogrodnicze? Znalazłaś sklep czy byłaś w ogrodnictwie?
Czerwony pięciornik dla Ciebie wyszedł ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Och z tymi butami to ja mam podobnie,dobrze ,że mi szpydy nie rosną :;230
Śliczne fotki z oprawkami,aż miło popatrzeć
pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Alu witaj :wit
Praca w naszych ogrodach wre. Pracujemy bardzo intensywnie, taki teraz czas. Dużo ;:3 na dzisiejszy dzień. Ja będę dziś wsadzała cebulowe i jednoroczne. Do miłego!
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na początek jemiołuszka -solo o której pisałam w poprzednim poście. I posprzątana część ogródka (m.in.resztki po zawilcach jesiennych), gdzie dobrą robotę, przez cały rok robią moje ulubione żurawki.
Obrazek Obrazek
Julianko A no wre i tylko szkoda, że czas nie z gumy. Ja też muszę powsadzać lilie które dostałam od mamcylka
Drewutnio U mnie jest pewien pozytyw, noga nie tylko już nie rośnie, ale jest rozmiaru 34/35 więc mam kilka butów na działkę po córce, a teraz będę miała po Hubercie.
Iza Cóż to znaczy wyszedł :?: Mam nadzieję, że nie precz, w zaświaty. Uśmieszek daje nadzieję, że wyszedł z ziemi i będzie go tyle, że potomstwo trafi do innych. Piękny był no i nie wiedziałam, że może być wersja bylinowa.
Do ogrodniczego nie dojechałam, bo czas gonił, do doniczek kupiłam gotowe podłoże w Brico, a bratki po drodze do domu w Zamostnym. Oczywiście w ulubionym pomarańczowym kolorze.
Obrazek
Jagi Cykaj zdjęcia bo ta wiosna to jak Express, leci trzeba łapać chwilę, bo ucieka zbyt szybko. Po pierwszych krokusach i przebiśniegach zostały tylko zaschnięte kwiatki.
To co złapałam, to posadzone rok temu przylaszczki:
Obrazek Obrazek
Ciemierniki i pozostające zawsze po świętach cebule miniaturowych narcyzów, które trafiają do ziemi.
Obrazek Obrazek
Cebulice i końcówki krokusów przy północnej ścianie.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Piekna wiosna u Ciebie ;:196
Moje miniaturowe żonkile także trafiają zawsze do ogróka, stąd mam ich chyba najwięcej :;230 I widzę, że arkorokowe talerze pełnią u Ciebie tę samą rolę, co u mnie ;:306
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Ala wpadłaś widzę w trans, efekt piorunujący. A ja swojej działki jeszcze nie widziałam od pierwszego dnia świąt.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Śliczne "schodkowe" bratki , ja najbardziej lubię pomarańczowe.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sweety, Twoje zdjęcia i rośliny są tak piękne, że szczególnie Twoje słowa uznania cieszą ;:180
Grażynko Pewnie i Ty wpadłaś w ogrodowy trans. Mnie z mojego ciągle odrywają jakieś liczne obowiązki
Anastazjo B Witaj w klubie ;:138
Po gimnazjalnych egzaminach (najstarsza) i finale konkursu w Krakowie(średni) trochę czasu mam dla mojego ogródka i na FO.
Byłam w Krakowie, a tam ;:3 upał 28 stopni, krótkie spodenki, wiosna szaleje.
Wszędzie magnolie:
Obrazek Obrazek
Forsycje i owocowe też szaleją.
Obrazek Obrazek
A przed AGH zaobserwowałam płasko prowadzone drzewka w nogach których lada moment buchnie kolorem żółto-amarantowym dywan tulipanów. Na Wawelu tulipany botaniczne już szaleją.
Obrazek Obrazek
I wróciłam do zimnego ;:145 Pomorza, gdzie moja najmłodsza jeździ na rowerze w czapce, a krzewy jeszcze w pakach. Koloru dodają jedynie cebulowe. Cieszą szczególnie hiacynty, których sporą ilość cebul dostałam od znajomej. Są w niesamowitych kolorach. Ale o tym trochę później
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękną wiosnę w Krakowie złapałaś, Alicjo ;:oj.
Tam wszystko jest wcześniejsze o dobre trzy tygodnie, ale za to Ty będziesz to oglądać dwa razy: tam i tu. Tym bardziej, że sytuacja się odwróciła i tam jest zimno i mokro, a u nas... ;:3.

;:196 Jagoda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”