Pasja - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Pasja - cz. 2

Post »

Aniu właściwie tylko dodatkowa rabata powstaje i może jeszcze jakieś ciurkadełko, ale dopiero w lecie. Sporo będę przesadzać. I już nie mogę doczekać się efektu.
Tej wiosny za dużo u mnie nie ma ;:185 . Krokusiki tylko wyszły i to nie wszystkie, liście tulipanków już są. Diabli chyba wzięli hiacynty, tam gdzie je posadziłam , mają prawdopodobnie za mokro ;:219
Krysiu absolutnie się zgadzam ;:108 pogoda zdradliwa i można się przeziębić tylko. Póki co nie wyściubiam nosa. We wtorek może zrobi się cieplej, to przesadzę hortensje ogrodowe. A po świętach koreankę. ;:65

Wspominkowo :)
Zielenina i królowa wisteria :)
Obrazek

koszyczek tu jeszcze pusty
Obrazek

a tu pełny
Obrazek

Obrazek

hosty
Obrazek

Pozdrawiam wszystkich zaglądających :wit
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu cudowne wspominki . Kiedy wreszcie się ociepli ? bo tej zimnicy mam już dosyć .
U mnie też część cebulowych padła po tej nietypowej zimie ;:14
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,wszyscy szaleja zakupowo,nawet w niektórych biedronkach były magnolie z pakami.U mnie taka dziura,dwie biedronki,a ani magnolii,ani wierzb miniaturowych.Na 12 kwietnia reklamuja róze i rh,ale u mnie pwenie tez nie bedzie.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zdjecia wspominkowe zawsze sa mile widziane :heja Hosty maja jednak cos w sobie i zaluje, ze u mnie tylko taki maly kawalek cienia moge im zaproponowac.
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Witaj

Tak ślicznie u Ciebie że nie mogę oczu oderwać pozdrawiam
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko z prognoz wygląda, że Święta zimne :( No trudno. Tak mi się zatęskniło do takiej zieloności.
Poniżej wkleję foto rachitycznego hiacynta. ;:131
Małgosiu ja sie bardzo powstrzymuję przed nieprzemyślanymi zakupami. Na razie trzymam się dzielnie planu, co prawda w auchanie stoją śliczne małe drzewka wierzby i już mnie cholibka korci, żeby nabyć. Miło mieć kotki na wiosnę :wink:
Juleczko z tym właśnie jest problem,bo mam sporo słońca. Kupiłam 3 nowe odmiany i zamierzam po cienistej stronie nowej rabaty posadzić. ;:65
Asieńko dziękuję ślicznie :oops:

Kilka nowości wiosennych :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kicia w tulipanach
Obrazek

sadzić -nie sadzić ;:131 ;:131 ;:131
Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kicie w tulipanasz cacana - jak posazek siedzi ;:167
Zauwazylam, ze w tym roku u mnie jakos tak do tylu jest az dziwne. Moze teraz jak tak troche popadalo, to bardziej sie wszystko ruszy.
A host, to tez bym jeszcze troche przygarnela :wink: Wlasnie czekam az zacznal wylazic moje, bo juz nie pamietam sama ile tego bylo i w ktore miejscach to-to poprzesadzalam. Moze wyjdzie tak, ze cos jeszcze mozna bedzie dolozyc.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,jak długo masz wisterie,czy juz kwitła u ciebie?
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Kasiu ja zaryzykowałam clematisy posadziłam ale dla bezpiecześtwa założyłam worek z agrowłókniny a niech się hartują :wit
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

no właśnie sadzić, nie sadzić o to jest pytanie :?:

Kasiu jak chcesz, to mogę Ci pomóc z przewiezieniem głogów. Serio :D, w moim małym autku się ściąga dach i już spore egzemplarze targałam do siebie. Niektórzy pukali się w głowę, gdzie ja upchnę drzewo, a później się okazywalo, że więcej wchodzido niego niż do dużego auta :;230 A z M do nas, to rzut beretem przecież jest.
Ja swojego jeszcze nie pryskałam :oops:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie przedświątecznie :D Niestety znikam co chwila, bo jak wpadam w wir pracy to na nic nie mam czasu. Ale dziękuję, że mimo zaangażowania w swoich ogródkach i innych wątkach zaglądacie do mnie :)
Juleczko miejsce na nowe wsady zawsze się znajdą, a nowe odmiany host są super. Spodobała mi się biała, chyba na nią zapoluję :)
Małgosiu wisterię mam 5 lat i kwitła już kilka razy. W zeszłym roku tylko jednym kwiatostanem, ale miał 40 cm długości za to. Sama jestem ciekawa jak będzie w tym roku :) Pogoda nie sprzyja niestety. U mnie wszystko się zatrzymało, a tak liczyłam na ciepły kwiecień.
Edyto witam Cię bardzo serdecznie :wit Miło mi, że zajrzałaś do mnie. U nas jest tak zimno i brzydko, że ja ich chyba nie zdążę wsadzić ich do ziemi. Trzeba niestety przekopać kawałek nowej rabaty i zdjąć darń i nie mam sumienia wysyłać M do tej roboty, tym bardziej, że jeszcze przedświąteczne zadania przed nami. Ale może... jakoś się zmobilizujemy, bo szkoda je trzymać w donicach. Postaram się zajrzeć do Ciebie w najbliższym czasie. :wit
Madziu, bardzo ci dziękuję ;:196 Jak zajdzie taka potrzeba, to napisze na priv. U mnie niestety cała robota stanęła. Ale nie ma pośpiechu. Przyroda śpi....

Życzę równocześnie Wesołych i Radosnych Świąt Wielkiej Nocy!!!
Obrazek
źródło:
graffitigraffiti.com
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Propo kotów ja nie mam swojego żadnego ale za to chętnie przychodzą do mnie cudze w zasadzie dwa stałe i dwa czasami dojdą .Nie ganiam ich bo odkąd zaczęły przychodzić zniknęły myszy i co gorsza szczury z szopy .A przychodzą też polować na wróble bo jest ich mnóstwo gnieżdżą się w tym moim żywopłocie :)
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Joasiu, do mnie też czasem kocury inne przychodzą ale moja zołza je przegania :)
Jednak coś zrobiliśmy :) Przesadzone zostały dwie duże ogrodowe hortensje, wsadziłam clemki obok pergoli i przystrzygłam iglaczka /cyprysik jakiś zdaje się/. Jeśli się uda, jutro jeszcze weźmiemy się za krzewuszki i zerwanie darni. Oby nie padało. :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, czytam, że nie stopujesz z pracami... Ja jestem już tak zmęczona, że pewnie do poniedziałku do ogrodu nie wyjdę...
Życzę odpoczynku w świąteczne dni ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Do mnie tez koty przychodza na zarelko a w zamian znosza mi myszy i klada w rzadku na tarasie :;230 Takie sa dobrze wychowane 8-)
Wesołego zająca, co śmieje się bez końca oraz mokrego ubrania w dzień polewania ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”