Witam miłych Gości!
Przepraszam, że zaniedbuję swój wątek. Czasem doba jest za krótka. Po pierwszej burzy i deszczach wszystko się zazieleniło. W sobotę to nawet grad padał. Na szczęście ( dla mnie i moich kwiatków ) w tej części miasta gdzie pracuję, a nie tam gdzie mieszkam.
Moniko może to i jest tulipa humilis. Ta klasyfikacja tulipanów jest dość zawiła i niejasna. W sobotę pracowałam - niestety. W piątek jednak udało mi się w drodze powrotnej z pracy kupić bratki

Tę sobotę będę miała wolną i wybieram się na targi
Basiu zmieniłaś awatar? Wygląda znajomo. Słonecznik i Elbląg. Miałam taki sam zanim wstawiłam swoją fotkę. A co do
Ewy to Ona taki ranny ptaszek.
Janku - cieszę się, że mogłam pomóc. Paweł ma też wątek o zawilcach gajowych. Odkryłam go wczoraj. Nawet nie sądziłam, że tyle ich jest.
Oliwko mam nadzieję, że dochodzisz do siebie ( nie tylko po widoku poskrzypek

). Zima była nietypowa, ale widok pierwszego gołego ślimaka mnie mocno zdziwił. Czyżby jakaś kolejna plaga się szykowała? W zeszłym roku nie miałam z nimi problemu. Pocieszam się, że ten jeden po prostu zabłądził do mnie. Martagonów jeszcze nie mam...
Ela miodunka i mi się podoba. Żałuje nawet, że nie jest w moich warunkach ekspansywna.
Dziękuję
Justynko! Służę nasionami sasanek. Jeśli dobrze pamiętam to obiecałam Ci też nasiona ranników. One już przekwitły. Podaj mi adres na pw - jak tylko dojrzeją nasiona wyślę.
Asiu mszyce też już ruszyły do ataku?! Kurki wolą chyba miękkie robaki. A ślimaki jedzą?
Jacku ja sie już trochę pogubiłam z tymi odmianami. Tym bardziej, że nie zawsze się zgadzają. Kupiłam tyle różnych odmian, a gdy zakwitły to w większości okazały się być tulipanami tarda

Pierwiośnik mam z forumowej wymiany

.
Elu te pierwsze wiosenne targi są zawsze najsłabsze. Wiesz przecież, że w naszym regionie późno zaczyna się wegetacja. To tylko dobry termin na balkonowe. W poprzednim roku nie byłam nimi zachwycona, ale co tam. Może w tym będzie lepiej. Mam nadzieję coś kupić. Też liczę, że puszkinia się rozmnoży.
Dzięki
Edwardzie za wizytę. Wkrótce Twoja wiosna przegoni moją.
Ewuniu śpiewają, że hej. Uwielbiam ten czas. Każdy dzień przynosi kolejne kwiaty i zmiany. Daj znać jak będziesz wiedziała coś więcej o wyjeździe.
Agusia to czekamy. U mnie niektóre chryzantemy też dopiero wyłażą. A co ja mam Tobie kopać?
Ze zdjęciami jestem troszkę do tyłu. W piątek córka zabrała aparat, w niedzielę miałam rozładowane baterie

- kolejna sasanka zaczyna kwitnienie
Na skalniaku zaczyna się festiwal kwiatowy:

- naradka
I na koniec szersze ujęcia: