Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6

Post »

Izuniu, robi się coraz bardziej kolorowo :) Na poprzedniej stronie ostatnie zdjęcie to tulipa humilis?
Mam nadzieję, że miło minął Ci dzień w pracy :)
Udanego weekendu ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie też wczoraj padało-przez całe popołudnie i wieczór, teraz nie słyszę szumu deszczu. Tylko ptaki zaczęły śpiewać :D Swoich powojników na razie nie ruszam, niech spokojnie się pozbierają. Prócz Markhams Pink jeszcze dwa wyglądają podejrzanie, ale nie chcę zapeszyć :wink: Jeśli pogoda dziś dopisze, wybiorę się porządkować skalniak. Muszę oprócz pielenia postawić znaczniki przy cebulowych, żebym nie musiała szukać cebul w przesadzanych roślinach :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
basiac
100p
100p
Od: 20 lut 2011, o 13:06

Post »

Ewa Ty o tej porze już na nogach.A może jeszcze się nie kładłaś :;230
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję.Zgłoszę się w odpowiednim momencie.Z podanego adresu będę korzystał.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Dziś wysłałam w niebyt nawet 2 poskrzypki :evil: Z tego jedna paskuda siedziała na moich cennych nowo nabytych martagonach. :evil:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Iza miodunka plamista niepozorna ale przeurocza i kolorowa ;:31
W tym roku zachwyciła mnie jak mało który kwiatek. :uszy

No właśnie Ewo czy ty nie śpisz ? Uzależnienie...albo kolano nie dało spać... Ewa nie chce spać :roll:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Izo, wiosennie i kolorowo u ciebie.
Siewka sasanki zjawiskowa. A u mnie 2 po zimie przepadły ;:145 . Została tylko biała.
W powojnikach i różach bez strat na szczęście.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie też pojawiły się poskrzypki pomimo, że lilie ledwo wyjrzały z ziemi a na dodatek na róży znalazłam mszyce.
Głodna litwa po zimie ruszyła na żer :twisted: .
(a niestety kury nie jedzą poskrzypki - wielka szkoda)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Tak, niektóre odmiany tulipanów są bardzo podobne. Właśnie obok 'Persian Pearl' rozkwita u mnie coś bardzo podobnego bez oznaczenia.
Pierwiośnik cudny! W pierwszej chwili myślałem, że to degenia.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Iza fajna ta puszkinia albinos , trzymam kciuki co by się rozsiała , w kępce będzie wyglądać super ;:333 .
Wiesz byłam na targach i tak jak przewidywałam były o niebo okrojone , nie było poznanych wystawców z rarytaskami za to masa z jednorocznymi które mnie w ogóle nie interesują :roll: kupiłam kilka dużych pięknych cebul lilii drzewiastej z czego się strasznie cieszę i ...czosnek słoniowy na który polowałam i to tyle jak nigdy :;230 tak że dobrze że się na nie wybierałaś , u Ciebie na pewno będą większe .
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Izo!
Piękna wiosna u Ciebie,którą zdobią przepiękne kwiaty.Nazw nie wymieniam bo nie pomylę tylko róży,może dlatego bo kaleczy nawet wtedy gdy się ją delikatnie zrywa.Do nas również dotarła wiosna bo kwitną już leśne kwiaty.
Pozdrowienia Edward ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Teraz spojrzałam, że taki sam tulipan (Persian Pearl) zakwitł i u mnie :D Teraz go sobie podpiszę 8-) Po wczorajszych burzach zazieleniło się, słońce świeci, ptaki śpiewają-wiosna jak się patrzy :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Izuś - obiecałam Ci sadzonki chryzantem, i dzisiaj w końcu dojrzałam że czerwona wychodzi z ziemii, natomiast żółtej jeszcze nie widać, poczekam jeszcze troche, może jednak sie pokaże ;:131
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam miłych Gości!
Przepraszam, że zaniedbuję swój wątek. Czasem doba jest za krótka. Po pierwszej burzy i deszczach wszystko się zazieleniło. W sobotę to nawet grad padał. Na szczęście ( dla mnie i moich kwiatków ) w tej części miasta gdzie pracuję, a nie tam gdzie mieszkam.

Moniko może to i jest tulipa humilis. Ta klasyfikacja tulipanów jest dość zawiła i niejasna. W sobotę pracowałam - niestety. W piątek jednak udało mi się w drodze powrotnej z pracy kupić bratki :tan Tę sobotę będę miała wolną i wybieram się na targi ;:65

Basiu zmieniłaś awatar? Wygląda znajomo. Słonecznik i Elbląg. Miałam taki sam zanim wstawiłam swoją fotkę. A co do Ewy to Ona taki ranny ptaszek.

Janku - cieszę się, że mogłam pomóc. Paweł ma też wątek o zawilcach gajowych. Odkryłam go wczoraj. Nawet nie sądziłam, że tyle ich jest.

Oliwko mam nadzieję, że dochodzisz do siebie ( nie tylko po widoku poskrzypek :wink: ). Zima była nietypowa, ale widok pierwszego gołego ślimaka mnie mocno zdziwił. Czyżby jakaś kolejna plaga się szykowała? W zeszłym roku nie miałam z nimi problemu. Pocieszam się, że ten jeden po prostu zabłądził do mnie. Martagonów jeszcze nie mam...

Ela miodunka i mi się podoba. Żałuje nawet, że nie jest w moich warunkach ekspansywna.

Dziękuję Justynko! Służę nasionami sasanek. Jeśli dobrze pamiętam to obiecałam Ci też nasiona ranników. One już przekwitły. Podaj mi adres na pw - jak tylko dojrzeją nasiona wyślę.

Asiu mszyce też już ruszyły do ataku?! Kurki wolą chyba miękkie robaki. A ślimaki jedzą?

Jacku ja sie już trochę pogubiłam z tymi odmianami. Tym bardziej, że nie zawsze się zgadzają. Kupiłam tyle różnych odmian, a gdy zakwitły to w większości okazały się być tulipanami tarda :( Pierwiośnik mam z forumowej wymiany :tan .

Elu te pierwsze wiosenne targi są zawsze najsłabsze. Wiesz przecież, że w naszym regionie późno zaczyna się wegetacja. To tylko dobry termin na balkonowe. W poprzednim roku nie byłam nimi zachwycona, ale co tam. Może w tym będzie lepiej. Mam nadzieję coś kupić. Też liczę, że puszkinia się rozmnoży.

Dzięki Edwardzie za wizytę. Wkrótce Twoja wiosna przegoni moją.

Ewuniu śpiewają, że hej. Uwielbiam ten czas. Każdy dzień przynosi kolejne kwiaty i zmiany. Daj znać jak będziesz wiedziała coś więcej o wyjeździe.

Agusia to czekamy. U mnie niektóre chryzantemy też dopiero wyłażą. A co ja mam Tobie kopać?

Ze zdjęciami jestem troszkę do tyłu. W piątek córka zabrała aparat, w niedzielę miałam rozładowane baterie :evil:

Obrazek - kolejna sasanka zaczyna kwitnienie
Obrazek

Na skalniaku zaczyna się festiwal kwiatowy:
Obrazek

Obrazek - naradka

I na koniec szersze ujęcia:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Izo, masz już bardzo kolorowo. Skalniak zwłaszcza :!: Co jest na nim poniżej sasanki, na lewo od białej gęsiówki? Różowa gęsiówka?
Piękna naradka! Czy ona potem wydłuża łodyżki kwiatowe? (Czy może ja mam inną?)
Tak, 'Persian Pearl' to tulipan humilis, czyli niski. Już go zaczynam odróżniać od innych po bardzo wąskich liściach.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”