Chcę mieć życie usłane różami

ODPOWIEDZ
X_Ro-a

Re: Chcę mieć życie usłane różami

Post »

Wandziu! w Twoim ogrodzie tylko siedzieć i podziwiać.Zobacz do której się zasiedziałam.To o czymś świadczy. ;:108
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu Twoja różanka rośnie w siłę. ;:138 A ja tutaj zaglądając zdobywam coraz więcej wiadomości na temat róż
i mogę je podziwiac. ;:108
Czyli jednym słowem wizyta u Ciebie to spora dla mnie przyjemnośc. :heja
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu potwierdzam że Gartentraume warto mieć dla samego zapachu ona tak pachcie że ;:224 I to nie trzeba się pochylać wystarczy koło niej przechodzić ;:108 A i kwiatuszkom nic nie brakuje.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Majko, Rozeto, Tak Kalisiak ma głównie róże w pojemnikach. Teraz są przecenione o 30 procent. Jeśli chodzi o Gartentraume, kupiłam ostatnią sztukę. Byłam jeszcze raz dzisiaj, bo chciałam dokupić Jubillee Celebration. Ale rozmyśliłam się, bo jakaś taka marna była, ostatnia zresztą. Poszłam się targować, żeby sprzedali mi za pół ceny, ale nie dało rady. I tak musiałabym zapłacić 20 złotych, a ryzyko istnieje, czy się przyjmie. No trudno, skoro nie chcieli mieć tych moich 20 złotych, to już chyba pójdzie biedna na śmierć. Majka, pytasz, co tam jeszcze zostało. Kilka Westerladów, kilka Heritage, Garden of Roses, jeden The Pilgrim i sporo róż z Florpaku (głównie Castle). Również kilka pnących, ale już nie pamiętam. William Morris, Giardina i coś tam jeszcze. ale już raczej przebrane i chore na plamistość.

Gosiu07, bardzo się w takim razie cieszę, że kupiłam Gartentraume, bo zrobiłam to trochę w ciemno. Dopiero w domu zajrzałam do netu, aby się coś o tej róży dowiedzieć.

Elciu, jesteś kochana. Cieszę się, że zaglądasz i życzę, aby zdobyte wiadomości przydały ci się kiedyś, kiedy będziesz mieć swój ogródek. Bo ci się to zdecydowanie od losu należy :D

Jadziu, gajowa, Alutko, same widzicie, że opinie co do Rosanex-u są podzielone. Wszystko zależy od warunków, ziemi itd. Ale w celach eksperymentalnych zawsze można spróbować. Może u mnie też będą ładnie kwitły. :) Szczególnie mi zależy na Fashion, bo na etykiecie wygląda ładnie. W sumie, to lubię niespodzianki i będę z niecierpliwością czekać na kwiatki.
Romualdo, jestem pod wrażeniem. Rzeczywiście trochę ci zeszło :shock: Tym bardziej jest mi przyjemnie, bo czasem człowiek ma doła, jak w wątku robi się cicho. A tu taka miła niespodzianka ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Wandeczko, :D dziękuję Ci bardzo za te wieści co ma Kalisiak. Akurat, nic z tych co jest, mnie nie korci.
Czytam, że mają te swoje sztywne ceny. Przejdź się specjalnie w poniedziałek i zobacz czy ona stoi. Pośmiej sie z nich, trochę . Wiesz delikatnie, a może zrozumieją co robią.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Wandziu czytam że kolejne różyczki kupione i do tego ładne a żurawka śliczniutka. ;:138 Dobrze że ja nie chodzę do ogrodniczego bo chyba bym się nie wyrobiła. :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Warto próbować z niespodziankami :D Kilka lat temu M kupił mi czerwone rabatowe (tak się u nas kupuje :D), jedna z nich wyglądała zupełnie inaczej. Zaplątała się nie wiadomo skąd Degenhard :D Innym razem kupiłam angielską bordową, a kwitnie pręgowana Purple Tiger :;230 Z obu jestem bardo zadowolona.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Gartentraume jest u mnie ponad 4 lata - świetna róża. Co do róż od nich - kiedyś kupiłam róże - okazało się że jest z guzowatością. Ta firma to tzw hurtownia - masowo skupują róże, a potem je sprzedają na nasz rynek i poza - niestety przy takiej ilości nikt nie da 100% pewności że przy przycinaniu korzeni dezynfekują sekatory.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Wandziu, też nie miałam kupować Gartentraume, jednak przechadzając się po różanym polu wyłoniłam ją z tłumu właśnie 'nosem' :;230
Cudny zapach :uszy teraz rośnie pod sypialnianym oknem :uszy
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Tę różę mam w planach, właśnie ze względu na zapach. Zobaczymy, kiedy plan wejdzie w życie :D Spodziewam się jeszcze jednej przesyłki :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Majeczko, jestem pewna na sto procent, że ta ich róża i niektóre inne nie znajdą już amatora i pójdą biedne na kompost. Nie kochają sprzedawanych przez siebie roślin, ot co. Za darmo ją powinni oddać. Może by się u mnie uratowała ta czy inna. Ech...
Edulkotku, no faktycznie jest w takim dużym sklepie na czym oko zawiesić i mocno trzeba się trzymać za kieszeń.
Deirde, nic do tej pory nie wiedziałąm o guzowatości. Dopiero jak napisałaś o niej, zajrzałam do netu i do wątków, w których pokazywano tę paskudę. Brr... Mam nadzieję, że moich różyczek nigdy cos takiego nie spotka :roll:
Pamelko, pod sypialnianym oknem taki zapach :roll: Toż to marzenie móc tak usypiać :)
Ewciu, jeszcze czekasz? Ja nie mam odwagi zamawiać, bo boję się, że mogłyby dojść dopiero w grudniu. A co wtedy?
ruga sprawa to pisałaś o różyczkach-niespodziankach. Mówisz, że "okazało się", że była to taka lub inna odmiana. Czy dawałaś fotki do identyfikacji, czy też swoim wprawnym oczkiem oceniłaś, jaka to byłą odmiana :?:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pamelka pisze:Wandziu, też nie miałam kupować Gartentraume, jednak przechadzając się po różanym polu wyłoniłam ją z tłumu właśnie 'nosem' :;230
Cudny zapach :uszy teraz rośnie pod sypialnianym oknem :uszy
Witam Was, :D czytam o zapachu tej róży, każdy kto o niej wspomina to kończy się opisem jak ona pachnie.
Wiecie co, ja się już nie mogę doczekać na swoją. Prawda, muszę poczekać do wiosny .... ale będę ciekawa (jaj) jak ;:108

Wandeczko, :D ta co kupiłaś , miała kwiat też tak pachniała :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Majeczko, a jakich "jaj" od tej różyczki oczekujesz, kochana :?: :?:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandeczko, :D ale się uśmiałam :;230 :;230 , ja takie palcówki ciagle robię, a najgorsze jest , to że ich nie widzę.

No więc jaj - jaki zapach hihihi..hi :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Ech, muszę wkleić już jakąś różyczkę, bo trochę szaro w wątku mi się zrobiło. Tak kwitła Ledreborg Castle.

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”