Działka na Kaszubach 2011
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Działka na Kaszubach 2011
Marysiu, te piękne zdjęcia robisz w trybie makro?
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, różę Maigold (wiesz, tę która rośnie przy "Krokodylu") znalazłam w sklepie ogrodniczym w Jankowie. Jeżeli jeździsz trasą przez Kolbudy, to pewnie wiesz, który sklep mam na myśli - ten duży, po lewej stronie (jadąc w kierunku Kolbud) naprzeciwko stacji benzynowej.
Mam nadzieję, że po takiej dłuższej przerwie zasypiesz nas zdjęciami z Chrztowa
.
Mam nadzieję, że po takiej dłuższej przerwie zasypiesz nas zdjęciami z Chrztowa

- oster
- 1000p
- Od: 9 mar 2011, o 15:09
Pysznogłówka pysznie wygląda, a malwa jak księżna - tak subtelna, że wydaje się, jakby zagrażał
jej najmniejszy choćby powiew wiatru. Jest cudowna.
Marysiu, czy te rojniki są podobnymi odmianami do siebie? Moje od TAJGI kwitły u mnie miesiąc temu. Żałuję, że już nie kwitną, bo są przepiękne. Czy to ta sama odmiana?

Przepraszam, że wcinam Ci się ze swoim zdjęciem, ale ciekawa jestem, czy to ta sama odmiana.
Pozdrawiam
jej najmniejszy choćby powiew wiatru. Jest cudowna.
Marysiu, czy te rojniki są podobnymi odmianami do siebie? Moje od TAJGI kwitły u mnie miesiąc temu. Żałuję, że już nie kwitną, bo są przepiękne. Czy to ta sama odmiana?

Przepraszam, że wcinam Ci się ze swoim zdjęciem, ale ciekawa jestem, czy to ta sama odmiana.
Pozdrawiam
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, jeszcze nie zdążyłam.amba19 pisze: ....Krysiu - a zrobiłaś fotki? Czy Twoja też świeci na zielono?

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Bardzo się cieszęEwkaEs pisze:Maryniu-doszły,doszły ..............

Aniu - "portrety" moich kwiatków przeważnie w trybie makroAniaDS pisze:Marysiu, te piękne zdjęcia robisz w trybie makro?

Kaniu - oczywiście wiem, który to sklep, ale wiesz ja jeżdżę na działkę ze znajomymi, którzy mnie grzecznościowo zabierają. Oni nie jeżdżą przez Kolbudy. A trudno komuś dyktować którędy ma jechać. Tak że niestety.. może kiedyś w tygodniu uda się wyskoczyć? A w kwestii zdjęć - to nie mam kiedy ich obrobić. A mam nie tylko z Chrztowa ale także z wyjazdu do Ogrodów Polskich we Frankukania pisze:Marysiu, różę Maigold (wiesz, tę która rośnie przy "Krokodylu") znalazłam w sklepie ogrodniczym w Jankowie. Jeżeli jeździsz trasą przez Kolbudy, to pewnie wiesz, który sklep mam na myśli
.

Osterku - o rojnikach napisałam u Ciebie Moje pysznogłówki w tym roku kwitną bardzo ładnie jestem z nich bardzo zadowolona! A malwy są w moim obejściu obowiązkoweoster pisze:Marysiu, czy te rojniki są podobnymi odmianami do siebie? Moje od TAJGI kwitły u mnie miesiąc temu. Żałuję, że już nie kwitną, bo są przepiękne. Czy to ta sama odmiana?......

Krysiu - efekt nieco kosmiczny - prawda....Ignis05 pisze: Marysiu, jeszcze nie zdążyłam.Też kupiłam zieloną, bo byłam ciekawa efektu.
![]()
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Marysiu u pana P. zawsze są jakieś pomyłki
U mnie niektóre cebulki były tak małe, że mają tylko po 1-3 pąki, a niektóre wcale. Już chyba nie będę u nich zamawiała.
W środę byłam na Morenie, ale z całą rodziną + pies. Do tego mieliśmy mocno napięty plan dnia, więc nawet nie dzwoniłam - wybacz. Może w październiku uda się spotkać choć na chwilę, bo muszę Ci przekazać uściski od Zosi-andriu53.

W środę byłam na Morenie, ale z całą rodziną + pies. Do tego mieliśmy mocno napięty plan dnia, więc nawet nie dzwoniłam - wybacz. Może w październiku uda się spotkać choć na chwilę, bo muszę Ci przekazać uściski od Zosi-andriu53.
Marysiu z niecierpliwością będę czekała na fotkiamba19 pisze:...ale także z wyjazdu do Ogrodów Polskich we Franku![]()

I jeszcze raz dziękuję

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Marysiu, w weekend będę wybierałą się na działkę, więc nie ma problemu, żebym wstąpiła do tego sklepu (zawsze to robię po drodze
) i kupiła Ci Maigold'a.

- amba19
Izo - w Środę prowadziłam życie towarzyskie i w domu byłam po 22-giej, tak, że i tak byśmy się nie spotkałytu.ja pisze: W środę byłam na Morenie............. muszę Ci przekazać uściski od Zosi-andriu53.

Zosi - bardzo dziękuję za uściski, jestem wzruszona pamięcią, tym bardziej że dawno do nich nie zaglądałam...
Aniu - chyba założymy z Grażynką nowy temat odnośnie Franka. Zdjęć mamy setki...anka_ pisze:Marysiu z niecierpliwością będę czekała na fotkiSądząc po ich stronie internetowej było co podziwiać. A sprawdzałaś czy 'Grota szeptu' działa? ....
Miejsce jest naprawdę fajne. Ogrody tak wypielęgnowane, no po prostu wygłaskane.. na pewno pojedziemy jeszcze nie raz. To tylko pół godziny jazdy od naszych działek
Kaniu - bardzo Ci dziękuję! Jeśli to nie byłby problem - to oczywiście TAK

Wstawię kilka zdjęć z tego wyjazdu, nie mogę się powstrzymać

- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Frank, wspaniałe miejsce, prawie wszystkie roślinki rosnące w moim ogrodzie są od nich. Marysiu do Twoich zachwytów dorzucę jeszcze, że maja przemiłą obsługę. Mówię o paniach, które sprzedają roślinki. Czekam z niecierpliwością na Wasze zdjęcia.
- amba19
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, dziękuje z a fotki od Franka. Wybieram się i wybrać nie mogę
Może w ten weekend
Zdążę jeszcze na liliowce, lilie i róże. Oby pogoda dopisała.
Kosmos

Zdążę jeszcze na liliowce, lilie i róże. Oby pogoda dopisała.
Kosmos

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Marysiu, jeszcze nie widziałam takie podwójnego kosmosu i do tego białego.
Śliczny po prostu.
Kosmos to ulubiony kwiat mojej córy ale w tej normalnej różowej formie.
Uściski

Kosmos to ulubiony kwiat mojej córy ale w tej normalnej różowej formie.
Uściski

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Jejciu, jejciu trzeba ruszyć w trasę do Franka ponownie, ostatnio nie było czasu na zwiedzanie, wyjątkowy jest ten biały kosmos.
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Biały kosmos cudny!
Wysoki jest?
Wysoki jest?