Ogródek AGNESS cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.6

Post »

WITAJ AGNIESZKO!
Cudownie wygląda jesień w Twoim ogrodzie. Krzewy piękne kolorowe.
Zimowity zapierają dech w piersiach.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

A u mnie już po różowych zimowitach :cry:
Wprawdzie zakwitły białe, ale to tegoroczne nabytki,
kwitną, ale pewnie jeszcze nawet się dobrze nie ukorzeniły.
Miałam przebudowywać skarpę przy domu,
ale chyba dam sobie spokój, prace budowlane mi się szykują :roll:
Będzie zdeptane, pochlapane - sama wiesz, bo to przechodziłaś.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halinko, Beatko, Gosiu , Tajeczko, Gabi, Grażynko, Jolu, Aniu, Dorotko, Moniś, Krysiu, Eluniu wybaczcie, że napiszę do wszystkich razem, ale właśnie odpisałam każdemu oddzielnie i w trakcie wysyłania pożarło mi dłuuugaśnego posta ;:223 :evil:
Cieszę się, że w końcu nadeszły piękne jesienne słoneczne dni, wszystko woków bajecznie mieni się bordowo-złoto :D Ja z zachwytu wprost się rozpływam patrząc na te niesamowite- moje ukochane barwy, które już teraz są wszędzie, czy spojrzę w dół, czy w góre 8-) :lol: U mnie w ogródku jeszcze wiele drzew i krzewów w zieloności, ale już nie mogę doczekac się kiedy i one rozbłysną niesamowitymi intensywnymi barwami....mam nadzieje, że zdążą przed pluchą i mrozami.
Zimowity jeszcze ślicznie kwitną, chociaż to ich ostatnie podrygi, w przyszłym roku muszę dokupić sobie koniecznie białe pełne...krzewuszka, pojedyncze prymulki, bodziszki, zakwitł nawet śliczny karminowy goździczek na skalniaku i maleńkie pojedyncze dzwoneczki , wciąż ślicznie kwitną różyczki, młodziutkie okrywówki mają mnóstwo pąków, ciekawe, czy jeszcze zdążą zakwitnąć....Brakuje mi bardzo kwitnących w ogrodzie chryzantem, ale w przyszłym roku już pojawią się kwiatuszki na sadzonkach, które dostałam od Izuni ;:196
Cudownie przebarwione dzikie wino w intensywnej ostrej czerwieni rozświetlonej słoneczkiem nie pozwala oderwać od siebie wzroku :D .....Jesień jest piękna......
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, czytam, że niektóre kwiatki powtarzają u Ciebie kwitnienie? Korzystają z ciepła i słońca, które wróciło. U mnie to samo - pojedyncze pierwiosnki, goździki, dzwonki. Ten tydzień ma być ładny ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku bardzo cieszą takie delikatne wiosenne kwiatuszki, które jesienią przybliżają nam wiosnę :D
Słyszałam, że podobno jeszcze i przyszły tydzień ma być ładny, oby to się sprawdziło, sporo roboty jeszcze mnie czeka w ogrodzie 8-) :lol:
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Agnieszko :wit przydreptałam z wątku Gabi podążając za 'trawnikowymi falistymi rzeczkami płynącymi pomiędzy rabatami' i aż ;:111 na początek 76 iglaków, ~30 róż, i wieeeele innych roślinek (a ile doszło w międzyczasie :lol: ) - ilości robią wrażenie, a jeszcze większe robią zdjęcia twoich roślinek ;:180 Przepiękne sasanki ;:224 Rh i azalie po prostu boskie;:224 ;:97 Iglaki cudowne ;:97 Piękny skalniak ;:138 WSPANIAŁY OGRÓD ;:87
I rewelacyjne zdjęcia ;:215
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu :wit Bardzo miło mi, że odwiedziłaś mój ogródek i bardzo dziękuję za tyle miłych słów :D
Mój ogródek jest nieduży i tym bardziej te liczby wydają się ogromne, ale powiem szczerze, że wcale nie widać, że tych roślinek jest tak dużo, iglaczki są jeszcze nieduże, niewiele przekracza wysokość człowieka, i przeważnie usytuowane pod ogrodzeniem, żeby z czasem stworzyć zielony parawan, sadzę iglaczki różnych odmian, bo tak lubię najbardziej, od czasu kiedy to pisałam, to faktycznie doszło jeszcze około 20 sztuk, pod ogrodzenie z drugiej strony :D Sporo mam też maluchów iglakowych, które dorosną góra do metra, więc też dużo miejsca nie zajmują. :D
Co do róż to niestety sporo ubyło po tej zimie :( wszystkie pienne i kilka młodych wypadło. Kilkanaście jest dosadzonych i w tej chwili nie mam pojęcia ile ich naprawdę u mnie rośnie :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, chryzantemy kup koniecznie!! Skutecznie poprawiają humor jesienią :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś tak właśnie muszę zrobić :D Każdego roku kupuję, w tym zachciało mi się odmiany i postawiłam na wrzosy, ale jednak mam niedosyt, brakuje mi chryzantem....i na pewno kupię :roll: :lol:
x-d-a

Post »

Agnieszko, tak miło czyta się Twoje wypowiedzi, w których piszesz, że kochasz jesień. Musisz być niesłychanie ciepłą i życzliwą światu i ludziom osobą, bo ta serdeczność aż bije z Twojego wąteczku :lol:
Ja też lubię jesień, ale tę wczesną, złotą, opromienioną słońcem, otulona leciutka mgiełką i ustrojoną w te wspaniałe ciepłe barwy...
Wtedy mogłabym nie wychodzić z ogrodu, tylko patrzeć i podziwiać...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daluś dziękuję za tak miłe słowa, aż nie wiem co powiedzieć :oops: ;:196
Jesień uważam za cudowną porę roku, te wszystkie niesamowite barwy, które nas otaczają z każdej strony, gdzie się spojrzy , te niesamowicie wybarwiające się drzewa, krzewy, byliny, te wszechobecne złocistości, rudości i borda....to jest coś, obok czego nie potrafię przejść obojętnie 8-)
Ja oczarowana jestem nawet hostami, które zanim zmarzną i zaschną przyjmują bajeczne złociste barwy :D Dziś cyknęłam im kilka fotek, bo mnie naprawdę zachwyciły, oto one i inne chwytające za serucho jesienne widoki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mój miły ogrodowy gość :D
Obrazek

Obrazek

Jeden z ostatnich zimowitów
Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu cudowne kolory w Twoim jesiennym ogrodzie.
Wspaniale przebarwiły się winobluszcze.
Podpisuję się pod słowami Dalii.
Ja to wiem, że jesteś ,,niesłychanie ciepłą, życzliwą światu i ludziom osobą,,.
Pozdrawiam serdecznie. :)
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Przepiękne zdjęcia. W takiej jesieni to można się zakochać- a jakże :heja
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, moje hosty nie żółkną tak malowniczo jak Twoje ...
Znając Twoje upodobanie do ognistych barw, doskonale rozumiem dlaczego lubisz jesień :D
Ja jednak wolę lato :lol:
Prześliczną żabkę znalazłaś! Lubię wszystkie żabki, ale takie są najsympatyczniejsze :D
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Co to za żabka?
Ja jeszcze takiej na żywo nie widziałem :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”