Ogródek AGNESS cz.6
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.6
WITAJ AGNIESZKO!
Cudownie wygląda jesień w Twoim ogrodzie. Krzewy piękne kolorowe.
Zimowity zapierają dech w piersiach.
Cudownie wygląda jesień w Twoim ogrodzie. Krzewy piękne kolorowe.
Zimowity zapierają dech w piersiach.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
A u mnie już po różowych zimowitach
Wprawdzie zakwitły białe, ale to tegoroczne nabytki,
kwitną, ale pewnie jeszcze nawet się dobrze nie ukorzeniły.
Miałam przebudowywać skarpę przy domu,
ale chyba dam sobie spokój, prace budowlane mi się szykują
Będzie zdeptane, pochlapane - sama wiesz, bo to przechodziłaś.

Wprawdzie zakwitły białe, ale to tegoroczne nabytki,
kwitną, ale pewnie jeszcze nawet się dobrze nie ukorzeniły.
Miałam przebudowywać skarpę przy domu,
ale chyba dam sobie spokój, prace budowlane mi się szykują

Będzie zdeptane, pochlapane - sama wiesz, bo to przechodziłaś.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko, Beatko, Gosiu , Tajeczko, Gabi, Grażynko, Jolu, Aniu, Dorotko, Moniś, Krysiu, Eluniu wybaczcie, że napiszę do wszystkich razem, ale właśnie odpisałam każdemu oddzielnie i w trakcie wysyłania pożarło mi dłuuugaśnego posta
Cieszę się, że w końcu nadeszły piękne jesienne słoneczne dni, wszystko woków bajecznie mieni się bordowo-złoto
Ja z zachwytu wprost się rozpływam patrząc na te niesamowite- moje ukochane barwy, które już teraz są wszędzie, czy spojrzę w dół, czy w góre
U mnie w ogródku jeszcze wiele drzew i krzewów w zieloności, ale już nie mogę doczekac się kiedy i one rozbłysną niesamowitymi intensywnymi barwami....mam nadzieje, że zdążą przed pluchą i mrozami.
Zimowity jeszcze ślicznie kwitną, chociaż to ich ostatnie podrygi, w przyszłym roku muszę dokupić sobie koniecznie białe pełne...krzewuszka, pojedyncze prymulki, bodziszki, zakwitł nawet śliczny karminowy goździczek na skalniaku i maleńkie pojedyncze dzwoneczki , wciąż ślicznie kwitną różyczki, młodziutkie okrywówki mają mnóstwo pąków, ciekawe, czy jeszcze zdążą zakwitnąć....Brakuje mi bardzo kwitnących w ogrodzie chryzantem, ale w przyszłym roku już pojawią się kwiatuszki na sadzonkach, które dostałam od Izuni
Cudownie przebarwione dzikie wino w intensywnej ostrej czerwieni rozświetlonej słoneczkiem nie pozwala oderwać od siebie wzroku
.....Jesień jest piękna......

Cieszę się, że w końcu nadeszły piękne jesienne słoneczne dni, wszystko woków bajecznie mieni się bordowo-złoto

Zimowity jeszcze ślicznie kwitną, chociaż to ich ostatnie podrygi, w przyszłym roku muszę dokupić sobie koniecznie białe pełne...krzewuszka, pojedyncze prymulki, bodziszki, zakwitł nawet śliczny karminowy goździczek na skalniaku i maleńkie pojedyncze dzwoneczki , wciąż ślicznie kwitną różyczki, młodziutkie okrywówki mają mnóstwo pąków, ciekawe, czy jeszcze zdążą zakwitnąć....Brakuje mi bardzo kwitnących w ogrodzie chryzantem, ale w przyszłym roku już pojawią się kwiatuszki na sadzonkach, które dostałam od Izuni

Cudownie przebarwione dzikie wino w intensywnej ostrej czerwieni rozświetlonej słoneczkiem nie pozwala oderwać od siebie wzroku

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko, czytam, że niektóre kwiatki powtarzają u Ciebie kwitnienie? Korzystają z ciepła i słońca, które wróciło. U mnie to samo - pojedyncze pierwiosnki, goździki, dzwonki. Ten tydzień ma być ładny 

- AGNESS
Jacku bardzo cieszą takie delikatne wiosenne kwiatuszki, które jesienią przybliżają nam wiosnę
Słyszałam, że podobno jeszcze i przyszły tydzień ma być ładny, oby to się sprawdziło, sporo roboty jeszcze mnie czeka w ogrodzie

Słyszałam, że podobno jeszcze i przyszły tydzień ma być ładny, oby to się sprawdziło, sporo roboty jeszcze mnie czeka w ogrodzie

Agnieszko
przydreptałam z wątku Gabi podążając za 'trawnikowymi falistymi rzeczkami płynącymi pomiędzy rabatami' i aż
na początek 76 iglaków, ~30 róż, i wieeeele innych roślinek (a ile doszło w międzyczasie
) - ilości robią wrażenie, a jeszcze większe robią zdjęcia twoich roślinek
Przepiękne sasanki
Rh i azalie po prostu boskie;:224
Iglaki cudowne
Piękny skalniak
WSPANIAŁY OGRÓD
I rewelacyjne zdjęcia

I rewelacyjne zdjęcia

- AGNESS
Witaj Aniu
Bardzo miło mi, że odwiedziłaś mój ogródek i bardzo dziękuję za tyle miłych słów
Mój ogródek jest nieduży i tym bardziej te liczby wydają się ogromne, ale powiem szczerze, że wcale nie widać, że tych roślinek jest tak dużo, iglaczki są jeszcze nieduże, niewiele przekracza wysokość człowieka, i przeważnie usytuowane pod ogrodzeniem, żeby z czasem stworzyć zielony parawan, sadzę iglaczki różnych odmian, bo tak lubię najbardziej, od czasu kiedy to pisałam, to faktycznie doszło jeszcze około 20 sztuk, pod ogrodzenie z drugiej strony
Sporo mam też maluchów iglakowych, które dorosną góra do metra, więc też dużo miejsca nie zajmują.
Co do róż to niestety sporo ubyło po tej zimie
wszystkie pienne i kilka młodych wypadło. Kilkanaście jest dosadzonych i w tej chwili nie mam pojęcia ile ich naprawdę u mnie rośnie 

Mój ogródek jest nieduży i tym bardziej te liczby wydają się ogromne, ale powiem szczerze, że wcale nie widać, że tych roślinek jest tak dużo, iglaczki są jeszcze nieduże, niewiele przekracza wysokość człowieka, i przeważnie usytuowane pod ogrodzeniem, żeby z czasem stworzyć zielony parawan, sadzę iglaczki różnych odmian, bo tak lubię najbardziej, od czasu kiedy to pisałam, to faktycznie doszło jeszcze około 20 sztuk, pod ogrodzenie z drugiej strony

Co do róż to niestety sporo ubyło po tej zimie

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aguś, chryzantemy kup koniecznie!! Skutecznie poprawiają humor jesienią 

- AGNESS
Moniś tak właśnie muszę zrobić
Każdego roku kupuję, w tym zachciało mi się odmiany i postawiłam na wrzosy, ale jednak mam niedosyt, brakuje mi chryzantem....i na pewno kupię

Agnieszko, tak miło czyta się Twoje wypowiedzi, w których piszesz, że kochasz jesień. Musisz być niesłychanie ciepłą i życzliwą światu i ludziom osobą, bo ta serdeczność aż bije z Twojego wąteczku
Ja też lubię jesień, ale tę wczesną, złotą, opromienioną słońcem, otulona leciutka mgiełką i ustrojoną w te wspaniałe ciepłe barwy...
Wtedy mogłabym nie wychodzić z ogrodu, tylko patrzeć i podziwiać...

Ja też lubię jesień, ale tę wczesną, złotą, opromienioną słońcem, otulona leciutka mgiełką i ustrojoną w te wspaniałe ciepłe barwy...
Wtedy mogłabym nie wychodzić z ogrodu, tylko patrzeć i podziwiać...
- AGNESS
Daluś dziękuję za tak miłe słowa, aż nie wiem co powiedzieć
Jesień uważam za cudowną porę roku, te wszystkie niesamowite barwy, które nas otaczają z każdej strony, gdzie się spojrzy , te niesamowicie wybarwiające się drzewa, krzewy, byliny, te wszechobecne złocistości, rudości i borda....to jest coś, obok czego nie potrafię przejść obojętnie
Ja oczarowana jestem nawet hostami, które zanim zmarzną i zaschną przyjmują bajeczne złociste barwy
Dziś cyknęłam im kilka fotek, bo mnie naprawdę zachwyciły, oto one i inne chwytające za serucho jesienne widoki 

Mój miły ogrodowy gość

Jeden z ostatnich zimowitów

Jesień uważam za cudowną porę roku, te wszystkie niesamowite barwy, które nas otaczają z każdej strony, gdzie się spojrzy , te niesamowicie wybarwiające się drzewa, krzewy, byliny, te wszechobecne złocistości, rudości i borda....to jest coś, obok czego nie potrafię przejść obojętnie

Ja oczarowana jestem nawet hostami, które zanim zmarzną i zaschną przyjmują bajeczne złociste barwy

Mój miły ogrodowy gość

Jeden z ostatnich zimowitów

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agniesiu cudowne kolory w Twoim jesiennym ogrodzie.
Wspaniale przebarwiły się winobluszcze.
Podpisuję się pod słowami Dalii.
Ja to wiem, że jesteś ,,niesłychanie ciepłą, życzliwą światu i ludziom osobą,,.
Pozdrawiam serdecznie.
Wspaniale przebarwiły się winobluszcze.
Podpisuję się pod słowami Dalii.
Ja to wiem, że jesteś ,,niesłychanie ciepłą, życzliwą światu i ludziom osobą,,.
Pozdrawiam serdecznie.

Przepiękne zdjęcia. W takiej jesieni to można się zakochać- a jakże 

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś, moje hosty nie żółkną tak malowniczo jak Twoje ...
Znając Twoje upodobanie do ognistych barw, doskonale rozumiem dlaczego lubisz jesień
Ja jednak wolę lato
Prześliczną żabkę znalazłaś! Lubię wszystkie żabki, ale takie są najsympatyczniejsze
Znając Twoje upodobanie do ognistych barw, doskonale rozumiem dlaczego lubisz jesień

Ja jednak wolę lato

Prześliczną żabkę znalazłaś! Lubię wszystkie żabki, ale takie są najsympatyczniejsze

-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Co to za żabka?
Ja jeszcze takiej na żywo nie widziałem
Ja jeszcze takiej na żywo nie widziałem