Początki - ogródek roslynn

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

pisałam, pisałam i cały tekst d...i wzięli! Zaraz mnie szlag chyba trafi :evil:
Moi kochani po prostu nie mam siły pisać tego drugi raz.
Agnieszko , odrosty czekają na wyrwanie, i pewnie jeszcze to potrwa , leżeć nik nie leży na całe szczęście pod drzewkiem.:D
Andrzeju , racja , mam z tego co wiem jeszcze trujące drzewko iglaste. Trzeba będzie uważać.
Gosiu, prawda, w rok cudów nie zrobię a potem się zobaczy. Chcę mieć prawdziwy gąszcz krzaczków i kwiatków :D
Basiu, pierwsze słyszę, ze są zółte lilaki. U nikogo dookoła jeszcze nie widziałam i też zatem taki chcę :D
Pelu octowiec miał 6-7 lat a moze i 8 , nie pamiętam i było mi go szkoda ale sąsiad przeze mnie miał za dużo kłopotów z odrostami. Odnóżka jest przesadzona i już ładnie listki wychodzą, stoi koło pieska i będzie dawała mu cień. I dziękuję, malinki mam nadzieję się przyjmą. :D

Wczoraj dokończyłam pielenie i dzisiaj ładnie popadało na świeżo zruszoną ziemię.
Zakwasy w udach też dają o sobie znać :twisted: Ledwie łażę, kilka godzin kucać to czysty horror, chciałam na kolanach ale nie bardzo było miejsce na tyle części ciała :D
No tak, chciałam jeszcze skoczyc do Waszych ogródków ale mężuś woła na śniadanie, nie lubi jadać sam :D Mam nadzieję, że uda mi się wpaść po południu zobaczyć co nowego słychać na :D
Obrazek
No i pamiątka po moim drzewku.
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Śliczne jesienne kolory, ale to tylko jedyny plus tej rośliny. Zgadzam się z Andrzejem tylko w jednej kwestii, że dużo jest trujących roślin w ogrodzie. Przecież ogród to nasze miejsce wypoczynku i w głównej mierze to my sami decydujemy co tam posadzić. Oczywiście, że nie znamy wszystkich trujących, ale jeżeli taka informacja dotarłaby do mnie poważnie bym się zastanowiła. Bardzo podoba mi się złotokap, ale niestety nie kupię i nie posadzę, bo już nie długo będzie biegać w moim ogrodzie wnusia. Ogród nie tylko ma być piękny, ale i przyjazny.
Sabinko, mam ten sam problem z zakwasami. :D
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Pielenie dobra sprawa - nie trzeba chodzić na siłownię. ;-) Widzę, że wczoraj był dzień pielenia - też walczyłam z trawskiem i perzem, a dziś od rana leje.
Co do lilaka, to ostatnio na forum u kogoś nawet widziałam. Ta jego "żółć" jest bardzo łagodna, ale ma taki żółtawy odcień. A tak ogólnie to dowiedziałam się, że taki istnieje przeglądając alledrogo. ;-D
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Zgadzam się z przedmówczynią- żółć tego lilaka taka sobie jest. Widziałam kwitnący w szkółce.
Podobne zdanie mam o magnolii żółtej. Zresztą to jest chyba kwestia...mody?
Plewienie zawsze wychodzi dwojako na zdrowie i wygląd ogrodu. :lol: :lol: :lol: Jakiż eleganci nawyk- jadać śniadanie
w towarzystwie :lol: :lol: :lol: szczęściara :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Nigello, rzadko jadam z mężem bo ciągle gdzieś w świecie na Tirach i mało go w domu a teraz ma urlop i staramy się jak najwięcej przebywać razem :D
Basiu, dobrze , że taki jeden słoneczny dzień na pielenie był bo teraz tylko deszcz i deszcz . No fakt , mięśnie bolą jak po siłowni, jak się naprężę to taka moc mnie bierze :D
Silna jestem ostatnio a muskuły jak żabka:)))
Alicjo, otóż to, jak są małe dzieci w ogródku to lepiej żeby roślinki były dla nich przyjazne. Nigdy nie wiadomo co taki maluch włoży do buźki albo weźmie do rączki :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sabinko wpadłam się przywitać i dzień dobry powiedzieć no a co widzę to i SMACZNEGO. U mnie śniadanko koło 10 będzie bo M wraca o tej z pracy i też razem- no niektóre rzeczy należy razem z M ;:21
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Ja też z kawusią bo Romcio jeszcze śpi, dlatego korzystam i szybko do ogródków zaglądam :D
Kasiu, Agnieszko miłego dnia. :D
Sabina

Moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Sabinko, najważniejsze że już cokolwiek rośnie i jest zielono:)
Ja przeprowadzajac sie do nowego domu zostawiłam już jeden ogród, a przynajmniej zielone miejsce... teraz własnie zaczynam od początku.... Mam nadzieję, że mi się uda.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko,czytam ,że sumak to już wspomnienie :wink: ...myślę ,że dobrze zrobiłaś....u mnie pod blokiem dawno nie kosili trawy i zrobił się mały sumakowy lasek :roll: .....i wcale ładnie to nie wygląda.....chociaż samo duże drzewo ma w sobie dużo uroku.
Miłego dnia Sabinko :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

To napisz już tego kolejnego posta, odłożyłaś na bardziej sprzyjającą okoliczność? :lol: :lol: :lol:
Trochę się zmieni...No napisz! :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko chyba pójdę w twoje ślady i też ściacham sumaka. Ładne ma liście na jesień, ale mój nie ma szyszek, niedawno padło magiczne słowo o ścięciu. Jak w pracy?
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Mireczko, mój też nie miał szyszek a szkoda bo ładnie to wygląda jak patrzę u innych. A w pracy super, właściwie tam sobie odpoczywam, bo nie jest to ciężka praca fizyczna i z ludźmi można pogadać i koleżanki mnie odwiedzą od czasu do czasu, no i nowe znajomości nawiązuję, nawet faktury i kasa nie sprawiają mi już problemu. Ksero też opanowałam i terminal na doładowania telefonu tak samo. Pierwszy raz wszystko wygląda nowo i strasznie a potem człowiek zastanawia czego tak się zamartwiał :D

Nigello, no napiszę :D Dopiero teraz patrzę , że ten jeden mi brakuje :D

Cynthio, taki lasek też miałam chociaż rzadki, będę sobie go wyrywać systematycznie :D

Anno powitać powitać :D Zaraz do Ciebie idę, możliwe, że już byłam ale pamięć u mnie jakaś krucha i nie pamiętam :D Do nowych ogródków zaglądam ale sporo tego jest i czasami umyka mi co nieco. Zarutko tam będę :D

Obrazek
Porcelanka ładnie wschodzi
Obrazek
Wiciokrzew też niedlugo zakwitnie
Obrazek
Glicynia dostała kijek :D Miała być normalna raszka ale mąż stwierdził, że tak też jest dobrze mhmm...
Obrazek
Iryski na słońcu już rozkwitły

Hmmm... nie chce mi dalej fotek przesyłać
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Obrazek
Obrazek[/URLPoziomki mają sporo pączków
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d1b1fa4c1c498e1d.html]Obrazek

Słonecznik
Obrazek
Chyba nasturcja pnąca, był tam jeszcze wilec ale nie wiem co to wzeszło
Obrazek
Pąk piwonii coraz większy
Obrazek
Lawenda dostała czułki, niedługo będą kwiatki
Obrazek
Berberys do wycięcia, coś zmarniał , a taki był kiedyś ladny
Obrazek
Z ziemi wychodzą już listki gladioli
Obrazek
Pod wiśnią zakwita powoli małe poletko żółtych chwastów, których nie wyrywam bo mi się podobają
Obrazek
Obrazek
Te same kwiatki w zbliżeniu. Może ktoś wie co to za jedne?
Obrazek
Obrazek
Miejsce po sumaku. Na razie wsadziłam tam moje zmarniałe malinki, których prawie nie widać ale miejsce będzie do zagospodarowania przez nowe roślinki. Nie wiem jeszcze co tu będzie ale coś kiedyś będzie
Obrazek
I winobluszcz
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Post »

:D Witaj Sabinko! Glicynia piękna... muszę koniecznie sobie kupić... mam już nawet dla niej miejsce, ale nie wiem czy zda egzamin ( :D miejsce oczywiście!). Mam zamiar posadzić ją przy naturalnej podporze. Mam jedną wyschniętą jabłonkę... o dość dziwacznym kształcie, mój M. wpadł na ten pomysł podglądając pewien ogród u kolegi - powiedział, że to wygląda super - oczywiście jak jest już duża i kwitnąca :D
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zaglądam ,ale zdjęć nie widzę ;:154 może później wpadnę do Ciebie Sabinko!
Maryna.MIŁEGO DNIA! ;:31
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”