Marpy kwiatki i rabatki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu jaki przesyt kroskusami no coś Ty u mnie dopiero ledwo rozwijają kwiaty i cieszę sie bardzo że widac troszke wiosny. :D :D Wrzosy piękne :D
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu. U mnie krokusy i przebiśniegi juz zaczynaja przekwitać, więc oczy będziemy cieszyc Waszymi kwitnącymi. Wczoraj posadziłam kilka bratków, żeby coś kwitło nim zakwitną tulipany, narcyzy, a później piwonie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzisiaj u mnie słoneczko od rana i pogoda na plusie ale już coś się zaczyna jakby chmurzyć!
A ja wreszcie chcę dotrzeć na działkę i zobaczyć co w trawie piszczy!!!
Krokusy w realu jeszcze mi się też nie znudziły ,bo nie miałam za wiele okazji ich oglądać.
Pani Prezes zadanie zostało przyjęte do wykonania! Jak mnie pamięć nie zawiedzie....bo mam ją
dobrą ... tylko krótką.Meldunek po weekendowy zostanie Pani złożony .Mam nadzieję że będę miała się czym pochwalić .Wczoraj przybyła mi jeszcze jedna róża!Co ja z nią zrobię????Po niedzieli dotrą jeszcze zamówione hosty /5 szt/.Na balkonie w skrzynce posadzone kolejne 5 szt.Ale dla host to miejsce będzie ale te róże...Pasowało by je jakoś wyeksponować .W jesieni też zostało posadzonych kilka ...No ale jest fajnie..to lubię!Coś znowu przesadzę coś dam sąsiadom. :D
MIŁEGO DNIA!!! ;:6
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Marpo do dzieła i pokazuj efekty :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i dzisiaj "nici ' z działki.Jednak zimno.A ja chcę być zdrowa na najbliższe ciepłe dni .....Ale pojechałam do centrum do ogrodniczego po znaczniki plastikowe do roślin .Owszem kupiłam
znaczniki /ostatnie/ no i...brunnerę JF no i...2 hosty...Szybciutko wróciłam do !domu bo od roślin różnistych ale i od cen! - zawrót głowy!!! :? Liczę na jutrzejsza pogodę. ;:11
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

no włąśnie... żeb6y mieć tyyyyyle pieniędzy, ażeby kupić to co się chce.. :) było by cudownie :)
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Wrzosy super! ;:63 Czy wszystkie rosną na Twojej działce?
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no tak,wrzosy rosną na mojej działce z tym,że rosną w różnych miejscach - nie mam ekstra
wrzosowiska.Ciesze się,że sie podobają.
pozdrawiam. :D
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Ja nie mam szczęścia do wrzosów. Miałam kilka, nawet ładnie rosły w pierwszym roku. Po zimie słabo rosły, aż zginęły. Wtedy jednak malo wiedziałam o ich uprawie. Teraz jestem mądrzejsza o wiedzę o nich i na pewno posadzę jak będę miała przygotowaną odpowiednio rabatę. Chciałabym posadzic je w grupie, ale muszę poczekac aż urosną trochę drzewa by je osłoniły m. in od wiatrów.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nasze ozdobne wrzosy z natury nie należą do roślin długowiecznych.
Kiedyś radzono , żeby po posadzeniu zaraz zebrać sadzonki i ukorzenić aby było na dosadzenie jak wypadną .Mam na ten temat specjalny artykuł .Sama jeszcze tego nie praktykowałam.
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Witaj Marysiu.
Wpadłam z rewizytą, choć w Twoim ogrodzie bywałam już kilkakrotnie. Przyznam się, że bacznie przyglądam się Twoim nasadzeniom hostowym i ich kompozycjom, które mi się bardzo podobają.
Twoje rośliny są bardzo dorodne. Ja łudziłam się, że z ubiegłorocznych nasadzeń doczekam się takich pięknych kęp, jakie pokazujesz na fotkach, ale dziś znowu stwierdziłam braki w karpach spowodowane działalnością gryzoni ;:209 Pierwszy raz mam do czynienia z takim spustoszeniem poczynionym przez nornice
:evil:
Czy Ty także borykasz się z takimi stratami?, jak temu przeciwdziałasz?..mi dziś ręce opadły..płakać się chce. :cry:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Witam
Ale tu ślicznie :shock: Tyle różnorodności i kolorków :lol:
Aż miło się ogląda te wszystkie ciekawe roślinki :lol:

Bardzo spodobało mi się to zdjęcie
marpa pisze:Jeszcze trochę mojego ogródka:
rojniki;
Obrazek
Masz dużą kolekcję wrzosów :wink: Chyba każdy kolorek :oops:

Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marpo gdzie te wyniki prac działkowych :?: :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Judyto - przykro mi z powodu twoich strat hostowych!Ja swoje co wartościowsze dla mnie odmiany zabezpieczyłam w donicach i zadołowałam.Namieszałam przy tym,że teraz nie będę długo wiedziała co jest co bo były nie podpisane.Dopiero wczoraj dorobiłam się tabliczek to będzie łatwiej.Na razie strat jeszcze żadnych nie stwierdziłam.Zobaczę co dalej się okaże jak reszta zacznie wychodzić.W poniedziałek mam otrzymać przesyłkę z 5 hostami.5 dalszych w skrzynce posadziłam i przechowuje na balkonie , kupiłam jeszcze 2.Ale Tomasz II straszy wirusem a kupiłam te 2 z PNOS Ożarów!Ale myślę nie dajmy się zwariować.Na wszelki wypadek te,które mogą być z" trefnych"źródeł posadzę oddzielnie dla obserwacji.Te na które czekam mają być z renomowanego podobno pewnego źródła.Ale przecież inne okazje też kuszą,,,
Aniu - miło mi było Ciebie gościć.
Zgodnie z poleceniem Prezeski Klubu DO zapodaję fotorelację z dzisiejszego dnia działkowego:
Byłam,pocięłam i zasiliłam moje krzaczki.Spaliłam zbędne patyki ,elektrownia przycięła 2 iglaki i modrzewia sięgającego prawie do trakcji el.biegnącej na granicy działki.Było co palić,ale cieszę się,że to zrobili bo już się martwiłam ,że są za wysokie względem tych drutów.
U mnie jeszcze nic nie kwitnie z wyjątkiem krokusików ale jeszcze nie wszystkie zakwitły,czekam jeszcze na białe i żółto-brązowe no i jeszcze kwitną stokrotki i przebiśniegi.
No to pokazuję :

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój M wapnował drzewka a jak M pracuje,to musi być widać...

cdn...mam nadzieje w poniedziałek.
pozdrawiam Członkinie klubu DO z Panią Prezes Olą O.na czele!
Maryna.
O,widzę że Prezeska się niecierpliwi a ja marudzę! Już jestem gotowa do inspekcji!!
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marpo 6+ za dzisiejszy dzień.
Ten prążkowany krokus - SUPER , takich jak Twoje kolorki to ja nie mam :cry:
Twój M chciał zrobić kilka białych krokusów a Ty mu pewnie marudziłaś :?: :?: :?:
Nie zabrał się ON trochę za póżno za malowanie pni ?????

Na forum względna cisza- ale bractwo się na działkach pomęczyło
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”