Moja kolekcja

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mamba pisze:Cieszę się, że się Wam podobają ;:31
Wczoraj odkryłam maleńkie keiki ;:86 na moim phalaenopsis equestris ;:1 którego kupiłam na majowej wystawie we Wrocławiu. Czytałam, że one często wypuszczają keiki, ale nie spodziewałam się, że u mnie tak szybko wyrośnie.
wow, masz equestrisa? fajnie masz... wszyscy macie takie storczyki, o których marzę i których nie umiem nigdzie spotkać...
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusiu też o nim marzyłam i nie odrazu udało mi się go kupić. Najpierw kupiłam p.equestris na allegro / pisałam o tym w którymś z wątków/ ale zakupione kwiatki nie spełniły moich oczekiwań. Obecnego udalo mi się kupić na majowej wystawie we Wrocławiu. Wcześniej widywałam jje tylko w internecie i nie spodziewałam się, że kwiatki są aż tak maleńkie i słodkie. Teraz bardzo chciałabym mieć p.equestris alba. Widziałam je na wystawie w Berlinie i uważam, że są niesamowicie piękne ;:31
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Orchideomaniak pisze:Gratuluje zostania mamusią ;) moje keiki zachamowało ostatnio wzrost
Dawidzie musisz być cierpliwy. Keiki rosną w różnym tempie, czasem b.szybko, a czasem odwrotnie.
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

Rosło bardzo szybko :) ale ostatnio przychamowało wzrost, ma już 2 listki :) nie wiem ile korzonków bo wyrasta obok rosliny matki :)
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07

Post »

Dawidzie ja mam podobnie, jedno z moich keiki jest maleńkie, jakiś czas temu wypuściło 2 psb, a drugie keiki rośnie w górę jak szalone, a korzonki znajdują drogi do dziurek w doniczce i zaczynają wychodzić na zewnątrz ;)
rozagaik
50p
50p
Od: 8 wrz 2008, o 10:25

Post »

:D Twoje storczyki zwalają mnie z nóg,są prześliczne i te kolorki ;:84
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mamba pisze:Dusiu też o nim marzyłam i nie odrazu udało mi się go kupić. Najpierw kupiłam p.equestris na allegro / pisałam o tym w którymś z wątków/ ale zakupione kwiatki nie spełniły moich oczekiwań. Obecnego udalo mi się kupić na majowej wystawie we Wrocławiu. Wcześniej widywałam jje tylko w internecie i nie spodziewałam się, że kwiatki są aż tak maleńkie i słodkie. Teraz bardzo chciałabym mieć p.equestris alba. Widziałam je na wystawie w Berlinie i uważam, że są niesamowicie piękne ;:31
ja widziałam białego equestrisa na wystawie w Sosnowcu (rózowego też), ale ten rózowy miał mniejsze kwiaty niż przeciętny equestris (a ja lubię przede wszystkim storczyki o dużych kwiatach), a biały był śliczny. chciałabym normalnego equestrisa. no i oczywiście bellina. bellina jest piękna i podobno cudnie pachnie. ciekawe, czy tak cudnie jak Liodoro.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52

Post »

Phal. bellina rzeczywiście jest pachnącym storczykiem, ale kwiaty nie mają rozmiarów hybrydowych, są o wiele mniejsze.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

słyszałam, że mają 5-6 cm. dobre i to. ale na zdjęciach wyglądały super... nawet moim R. się podobały, jak im pokazałam. a twój już kwitł, że wiesz, że są pachnące?
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozagaik, miło mi że Ci się podobają moje storczyki :)

Dusiu, p.equestris ma bardzo malutkie kwiaty, czego na zdjęciach nie widać. Ja gdy zobaczyłam go na żywo byłam bardzo zaskoczona, bo są wyjątkowo miniaturowe. Jeśli podobają Ci się tylko duże kwiaty, equestris nie spełni Twoich oczekiwań. P.bellina ma większe kwiaty, ale nie są on tak duże jak te u hybryd i raczej gdy kwitnie ma niewiele kwiatów.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

raz widziałam equestrisa z większymi kwiatami niż ten co był na tej wystawie, aale może to była jakaś hybryda z equestrisem. bellinę widziałam na fotkach i wiem, że nie ma dużo kwiatów, ale mi się podobały. te na fotkach to były bardzo wielkie rośliny o wielu łodygach, ale mi wystarczy taka z 1 łodygą, żeby tylko była bellina.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zrobiłam kilka zdjęć mojemu keiki u p.equestris. Zdjęcia nie są zbyt dobrej jakości, ale mam nadzieję, że widać to maleństwo ;:86 obok, którego rośnie też pączek. Drugi pęd wydłuża się i cały czas kwitnie ;:23

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

equestrisy podobają mi się między innymi dlatego, że przedłużają sobie pędy i mają na nich dużo kwiatów. twój jest cudny...
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję ;:107 One znane są z tego, że przedłużają pędy i często mają keiki, co wcale im nie szkodzi :) Takiego pięknego z keiki widziałam na wystawie w Berlinie, zresztą umieściłam tez jego zdjęcie.
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

Pozytywnie zazdroszcze eqestrisa, to moje chciejstwo, pięknie wydłuża pęd i ma keiki gratulacje Mambo :)
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”