wow, masz equestrisa? fajnie masz... wszyscy macie takie storczyki, o których marzę i których nie umiem nigdzie spotkać...Mamba pisze:Cieszę się, że się Wam podobają![]()
Wczoraj odkryłam maleńkie keikina moim phalaenopsis equestris
którego kupiłam na majowej wystawie we Wrocławiu. Czytałam, że one często wypuszczają keiki, ale nie spodziewałam się, że u mnie tak szybko wyrośnie.
Moja kolekcja
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dusiu też o nim marzyłam i nie odrazu udało mi się go kupić. Najpierw kupiłam p.equestris na allegro / pisałam o tym w którymś z wątków/ ale zakupione kwiatki nie spełniły moich oczekiwań. Obecnego udalo mi się kupić na majowej wystawie we Wrocławiu. Wcześniej widywałam jje tylko w internecie i nie spodziewałam się, że kwiatki są aż tak maleńkie i słodkie. Teraz bardzo chciałabym mieć p.equestris alba. Widziałam je na wystawie w Berlinie i uważam, że są niesamowicie piękne 

-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Storczykowa
ja widziałam białego equestrisa na wystawie w Sosnowcu (rózowego też), ale ten rózowy miał mniejsze kwiaty niż przeciętny equestris (a ja lubię przede wszystkim storczyki o dużych kwiatach), a biały był śliczny. chciałabym normalnego equestrisa. no i oczywiście bellina. bellina jest piękna i podobno cudnie pachnie. ciekawe, czy tak cudnie jak Liodoro.Mamba pisze:Dusiu też o nim marzyłam i nie odrazu udało mi się go kupić. Najpierw kupiłam p.equestris na allegro / pisałam o tym w którymś z wątków/ ale zakupione kwiatki nie spełniły moich oczekiwań. Obecnego udalo mi się kupić na majowej wystawie we Wrocławiu. Wcześniej widywałam jje tylko w internecie i nie spodziewałam się, że kwiatki są aż tak maleńkie i słodkie. Teraz bardzo chciałabym mieć p.equestris alba. Widziałam je na wystawie w Berlinie i uważam, że są niesamowicie piękne
- Storczykowa
- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rozagaik, miło mi że Ci się podobają moje storczyki
Dusiu, p.equestris ma bardzo malutkie kwiaty, czego na zdjęciach nie widać. Ja gdy zobaczyłam go na żywo byłam bardzo zaskoczona, bo są wyjątkowo miniaturowe. Jeśli podobają Ci się tylko duże kwiaty, equestris nie spełni Twoich oczekiwań. P.bellina ma większe kwiaty, ale nie są on tak duże jak te u hybryd i raczej gdy kwitnie ma niewiele kwiatów.

Dusiu, p.equestris ma bardzo malutkie kwiaty, czego na zdjęciach nie widać. Ja gdy zobaczyłam go na żywo byłam bardzo zaskoczona, bo są wyjątkowo miniaturowe. Jeśli podobają Ci się tylko duże kwiaty, equestris nie spełni Twoich oczekiwań. P.bellina ma większe kwiaty, ale nie są on tak duże jak te u hybryd i raczej gdy kwitnie ma niewiele kwiatów.
- Storczykowa
raz widziałam equestrisa z większymi kwiatami niż ten co był na tej wystawie, aale może to była jakaś hybryda z equestrisem. bellinę widziałam na fotkach i wiem, że nie ma dużo kwiatów, ale mi się podobały. te na fotkach to były bardzo wielkie rośliny o wielu łodygach, ale mi wystarczy taka z 1 łodygą, żeby tylko była bellina.
- Storczykowa
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59