Nowicjuszka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariolu - byłem ostatnio w ogrodniczym - patrzę a tam szkarłatka za jedyne 15 zł :P czyli masz cenną roślinkę :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu - na szczęście nie jestem maniaczką :) A drugie szczęście to że mamy tak rózne ogrody. dziękim temu nie jest nudno i mam okazję coś sobie upatrzyć w innych ogrodach :)

Maryniu - szkarłatka zdobyła moje serce głównie dzięki swojej zmiennej urodzie przez wiele miesięcy. To niezwykle cenna zaleta u roślin ogrodowych. Wysoka jest na jakieś 100-150 cm, ma ładne liście, kwitła, teraz się wybarwia, ciekawa jestem czym jeszcze mnie mile zaskoczy :)

Karolku - "mamy" cenną roślinkę :) Szkarłatka została podzielona między mnie, ciebie i Fridę :)
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

Pozwoliłam sobie wpaść z rewizytą bez zaproszenia.Chociaż znam już Twój ogród Mariolu z wcześniejszych obserwacji,to teraz powiem kilka słów.Jako ,że uwielbiam białe kwiaty - masz wspaniałą białą różę ( ja mimo usilnych prób zakupienia w tym kolorze - poniosłam sromotną klęskę - etykieta zakupu sobie - w praktyce - kolor czerwony,różowy,żółty- poległam ) , nie odpuszczę w pochwałach liliowca, floksów no i oczywiście reszty - słów brakuje .
Pozdrawiam cieplutko.Marta.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

coma95 pisze:
Karolku - "mamy" cenną roślinkę :) Szkarłatka została podzielona między mnie, ciebie i Fridę :)
Mariolko, wystarczy zostawić te czarne nasionka aby się wysiały.
Na drugi rok będziesz miała mnóstwo sadzonek i możesz obdarować połowę forum.
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

Gabriela pisze:
coma95 pisze:
jeśli same się wysieją w tamtym miejscu to szybko zginą bo tam ma powstać altanka ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witam Cie mariolus po urlopiku. Pogoda Ci na pewno dopisała i choc troszke kolorku przywiozłas na sobie. Ale fotki po przyjeździe sa świetne. szkarłatka cos niesamowitego-jeszcze takiej nie widziałam. Różyczki białe ślicze, u mnie też miechunka do połowy wybarwiona, a hosty dawno przekwitły. magiczny ten Twój ogród-dba sam o siebie jak pani nie ma. Pozdrawiam buziaki.
Obrazek
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Gabriela pisze:
coma95 pisze:
Mariolu szkarłatka piękna a z tymi nasionkami to bardzo dobry pomysł :lol: :lol: :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nasionka pozbieram i wysieję ale gdzieś indziej albo do skrzynek....
Z tym rozsiewaniem to chyba nie jest tak prosto bo naprawdę rosną tylko jakieś 3 sztuki w kupce i absolutnie nie ma żadnej szkarłatki w innych miejscach. Za to miechunek mam wielkie mnóstwo, prawie tyle co floksów :)
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Mariolu,czy miechunkę sieje się z nasion,czy sadzi sadzonki?
Nie mam takiej rośliny,ale zawsze mi się podobała.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

coma95 pisze: Z tym rozsiewaniem to chyba nie jest tak prosto bo naprawdę rosną tylko jakieś 3 sztuki w kupce i absolutnie nie ma żadnej szkarłatki w innych miejscach.
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie było ich pełno.
Jeszcze teraz wyłażą z ziemi. Miałam bardzo duży krzew.
A miechunka jest bardzo ekspansywna, potrafi nawet wyleźć metr od rośliny matecznej.
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Witam Mariolu! Nie chce mi się wierzyć że chciałaś wyrzucić taką piękną roślinkę jaką jest szkarłatka, ja przez 5 minut siedziałem i ją sobie podziwiałem hehe, absolutnie musi zostać! W ogóle przepiękne masz roślinki i wkładasz w to dużo serca, pozdrawiam
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - nasiona wysiewa się na rozsadniku wiosną V-VI a na miejsce stałe jesienią we IX. Pozbieram nasionka i ci wyślę ale uważaj u mnie rozsiewa się naokoło. Tylko że na kwiaty będziesz długo czekała bo zakwitnie dopiero w następnym roku. Poszukam w necie czy mogę jakoś wysłać ci troche tych które rosną juz u mnie - mam ich dużo właśnie w miejscu gdzie wiosna planuję rozbudowę altanki....

Gabrysiu - nie przestraszyłaś mnie bo jeśli nawet gdzies mi się porozsiewa to znajda się chętni :) A co do miechunki to właśnie widzę w swoim ogrodzie jak się uparcie pojawia coraz dalej od swojego pierwotnego stanowiska....

Piotrku - ja dopiero zaczynam przygode z ogrodem, większośc to zasługa poprzednich właścicieli....
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

coma95 pisze: Gabrysiu - nie przestraszyłaś mnie bo jeśli nawet gdzies mi się porozsiewa to znajda się chętni :) A co do miechunki to właśnie widzę w swoim ogrodzie jak się uparcie pojawia coraz dalej od swojego pierwotnego stanowiska....
Ale ja Cię nie chciałam straszyć, broń Boże, raczej chciałam pocieszyć że możesz mieć dużo roślin bez wysiłku.
I wiem też, że zawsze znajdą się chętni, którzy nie maja tak pięknej rośliny, choć trującej.
Nie myśl, że znowu Cię straszę, ale taka jest prawda.
Przepraszam jeśli mnie źle zrozumiałaś.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Piękna ta szkarłatka, nie wiedziałam o jej istnieniu :oops: I taka z Ciebie Mariolu "nowicjuszka" :wink:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Ja bym tam chętnie z Mariolką zhandlował tę szkarłatkę hehe tak mi w oko wpadła, że dopisuję do listy przyszłych nabytków - tylko ja będę musiał chyba sąsiednią działką podkupić najpierw, żeby to wszystko z listy posadzić :twisted: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”