Niesamowity jest, zresztą jak wszystkie Twoje nowe nabytki (i nie tylko nowe
Madzik - moje storczyki
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madzik, będziemy trzymać kciuki
), podziwiam je na pięknych fotkach (ukłony dla M
) i chylę czoła przed Twoją wiedzą
, która niewątpliwie jest ogomna skoro odważyłaś się zakupić sadzonki i do tego tak niepopularnych gatunków 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
-
Lana

- Od: 29 lis 2007, o 13:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu no piękniunia wprost ta twoja Violacelka ! Nie mogę się na nią napatrzeć. Pomyśl jak za jakiś czas będzie kwitła i z jaką ilością kwiatów, wprost marzenie
Zresztą to co kupiłaś już sadzonką nie jest, bo kwitnie, ale z drugiej strony dosyć młodą roślinką, co widać po ilości kwiatów. Ogromnie lubię obserwować, jak rosną takie maluszki i przeistaczają się z czasem w piękne dorosłe okazy.
- madzik

- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
.
Co do mojej wiedzy - to na pewno jest duuużo mniejsza niż bym chciała, ale ciągle nad tym pracuję
Vandopsis jak się okazało to nie mix phalaenopsisa z Vandą ( choć też tak myślałam) tylko gatunek botaniczny, o którym na dodatek w sieci niezbyt wiele napisano
, więc zaczęłam się obawiać, czy aby nie porwałam się z motyką na
kupując go ( jeszcze się okazało, że korzonki wewnątrz doniczki były brzydkie i ostały jeno się dwa małe czarne i twarde - mam nadzieję, że coś wyrośnie z nich w niedługim czasie... Stan korzeni w środku był dla mnie szokiem, bo te na zewnątrz zrobiły na mnie ogromne wrażenie - stosunek: wielkość roślinki a grubość korzonków - po prostu
).
Vandopsis ( według aktualnie obowiązującej nomenklatury - Hygrochilus ) parishii:

A poniżej widok całej Encyclii z ogrodniczką ;)

Co do mojej wiedzy - to na pewno jest duuużo mniejsza niż bym chciała, ale ciągle nad tym pracuję
Vandopsis jak się okazało to nie mix phalaenopsisa z Vandą ( choć też tak myślałam) tylko gatunek botaniczny, o którym na dodatek w sieci niezbyt wiele napisano
Vandopsis ( według aktualnie obowiązującej nomenklatury - Hygrochilus ) parishii:

A poniżej widok całej Encyclii z ogrodniczką ;)

- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31