Witam serdecznie!
Wbrew zapowiedziom, pogoda była wczoraj całkiem przyzwoita, więc spędziłam cały dzień w ogrodzie. Dzisiaj też zapowiada się całkiem nieźle, ale jeszcze w tej chwili jest trochę zimno, więc wpadłam na chwilkę na forum...
Karolku drogi, nie musisz kupować od razu 80...

... powolutku... Jak ja byłam biedną studentką to nawet ogródka nie miałam...
Grzesiu, fakt, że dawno Ciebie nie było, ale jak już przyszedłeś i przemówiłeś... Prawdziwa poetycka dusza! Uwielbiam!

Dziękuję za miłe i piękne słowa!
Wisienko, kochana jesteś!

A ja melduję, że Twoje życzenia się spełniają! Przynajmniej częściowo...

Dużo, słonka to może nie ma, ale pogoda, jak na razie całkiem przyzwoita...

Dziękuję!
Cynamonku, chyba Ty też, swoim słonkiem, przyczyniłaś się do Tej "przyzwoitej" pogody!

Dziękuję i Tobie!
Haneczko, witam w moim ogródku!

Jestem niestety "młodym ogrodnikiem" i nie mam dużej wiedzy o magnoliach. Swoje mam dopiero od ok. 3 lat... Nigdy nie przemarzły mi kwiaty, ale tutaj klimat jest znacznie łagodniejszy niż w Polsce... Z "wypadkami" należy się jednak liczyć, bo zimy stulecia się jednak zdarzają... ... Ja bym się jednak tak bardzo nie przejmowała przemarznięciem kwiatów raz na kilka lat... Aby roślina nie przemarzła...
Guciu, ostatnio czytałam, że ta palma wytrzymuje spokojnie do -20°C ! Walnij ją sobie na garażu i nie cierp!
Grażynko, nic o tym nie słyszałam! Coś strasznego!

Ale dziwne to... Przecież 20 cm śniegu, to nie jest aż tak dużo... !
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny!
Zobaczcie jeszcze tylko, jaką roślinkę znalazłam wczoraj w ogródku...

Poznajecie? Wykopałam go przez przypadek, ale "zasadziłam" z powrotem i podlałam... Niech tworzy plantację...