Moja wielka improwizacja Fleur 78 - cz.2/2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Grzegorz B

Post »

Alu, dawno mnie u Ciebie nie było, a jak już wlazłem, to "szczena" mi opadła :shock: :shock: :shock: . Wiosna, wiosna, wiosna (poza małymi wyjątkami) i to taka prawdziwa a nie taka jak u nas. Fantastycznie, pięknie sobie żyjesz :) , ogrom barw i form, suptelnie połączonych w harmonijną całość , chwyta i to bardzo. To tak jakby przekroczyć bramy raju, gdzie szczęście i radość bije z każdego zakamarka otoczona tym co ziemia ma najpiękniejsze - życiem ubranym w wiosenne szaty. Oj niektórzy to w czepku rodzeni :lol:
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu - posłusznie melduję, że zanim się wpisałam, grzecznie poczytałam i pooglądałam wszystkie Twoje zdjęcia - i te ze śniegiem, i te bez, z pieskiem, roślinkami cudnie kwitnącymi :wink: .
Niestety nie miałam za bardzo czasu, żeby o wszystkim pisać :oops: .
Mimo niezbyt fajnych zapowiedzi pogodowych, życzę Ci duużo ;:3 .
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alusiu ... przyniosłam Ci trochę ;:3 właśnie wyszło z ukrycia, może pomoże na tę niewydarzoną aurę ;)
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Alu, piekna wiosna u Ciebie! Mam pytanie odnośnie magnolii, czy zdarzyło się, że przemarzły kwiaty? d\Do ilu stopni mrozu wytrzymują? Ja mam magnolię posrednią LENNEI i w ubieglym roku zmarzły kwiaty w kwietniu, ale było w nocy - 10.
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Alutka, śnieg wśród tylu kwiatów lekko mnie zszokował, widok przyznasz, dość nietypowy :shock:
Palma jak zwykle wygląda przepięknie......mogę sobie o niej troszeczkę pomarzyć?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Alutko czy widziałaś co wczoraj działo się w Szczecinie ? Cały dzień nie było prądu bo druty pozrywane. A spadło tylko /aż! / 20 cm śniegu. Jak widać anomalia pogodowestają się regułą. :cry:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam serdecznie! :wit

Wbrew zapowiedziom, pogoda była wczoraj całkiem przyzwoita, więc spędziłam cały dzień w ogrodzie. Dzisiaj też zapowiada się całkiem nieźle, ale jeszcze w tej chwili jest trochę zimno, więc wpadłam na chwilkę na forum... :D

Karolku
drogi, nie musisz kupować od razu 80... :roll: ... powolutku... Jak ja byłam biedną studentką to nawet ogródka nie miałam... :lol:

Grzesiu
, fakt, że dawno Ciebie nie było, ale jak już przyszedłeś i przemówiłeś... Prawdziwa poetycka dusza! Uwielbiam! :D :D :D Dziękuję za miłe i piękne słowa! ;:180

Wisienko, kochana jesteś! :;230 :;230 :;230 A ja melduję, że Twoje życzenia się spełniają! Przynajmniej częściowo... :D Dużo, słonka to może nie ma, ale pogoda, jak na razie całkiem przyzwoita... :D Dziękuję!

Cynamonku
, chyba Ty też, swoim słonkiem, przyczyniłaś się do Tej "przyzwoitej" pogody! :lol: Dziękuję i Tobie!

Haneczko, witam w moim ogródku! :wit Jestem niestety "młodym ogrodnikiem" i nie mam dużej wiedzy o magnoliach. Swoje mam dopiero od ok. 3 lat... Nigdy nie przemarzły mi kwiaty, ale tutaj klimat jest znacznie łagodniejszy niż w Polsce... Z "wypadkami" należy się jednak liczyć, bo zimy stulecia się jednak zdarzają... ... Ja bym się jednak tak bardzo nie przejmowała przemarznięciem kwiatów raz na kilka lat... Aby roślina nie przemarzła... :wink:

Guciu, ostatnio czytałam, że ta palma wytrzymuje spokojnie do -20°C ! Walnij ją sobie na garażu i nie cierp! :D

Grażynko, nic o tym nie słyszałam! Coś strasznego! :shock: :( Ale dziwne to... Przecież 20 cm śniegu, to nie jest aż tak dużo... !

Dziękuję Wszystkim za odwiedziny!
;:168

Zobaczcie jeszcze tylko, jaką roślinkę znalazłam wczoraj w ogródku... :D :D :D Poznajecie? Wykopałam go przez przypadek, ale "zasadziłam" z powrotem i podlałam... Niech tworzy plantację... :roll: :D

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Witaj Alu, to chyba smardz :? :?

Szkoda, że trufli nie można hodować :lol: :lol: :lol:

Czekam na zdjęcia wiosennej Francji :)))))
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Mimo mizernych działań kontrrewolucyjnych ze strony zimy...wiosna w Twoim ogrodzie już na całego! Ślicznie jest i kolorowo. Przepiękne magnolie( czy ta ciemna to "Susan"?)
Widzę też ,że zakupy nadal Cię pochłaniają...masz już tyyyyle róż , a tu jeszcze nowe odmiany. Ale rozumiem ,że trudno oprzeć się pokusie , bo mam to samo...tylko miejsca coraz mniej w ogrodzie :( Cieszę się jednak tym , co mam , a to , czego nie mam u siebie , przyjdę obejrzeć do Ciebie i tyle ! :wink:
Pozdrawiam cieplutko , E.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p
Od: 29 sty 2008, o 08:43

Post »

Witaj Alu. Zaglądam do Twojego ogrodu bo wiem że u Ciebie jast Raj dla duszy. Jak widzę te pięknie kwitnące magnolie to od razu mi lżej. U mnie jest "strasznie". Pocieszam się tym że inni mają ładną wiosnę.

Pozdrawiam Leszek.
moje wątki

"Prawo jest jak płot: lwy przeskakują, płazy ślizgają się dołem, tylko bydło zostaje."
Awatar użytkownika
Ziela1233
200p
200p
Od: 5 mar 2008, o 13:49

Post »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

piękne magnolie:)
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

:D magnolie masz niesamowite i pozostłe kwiatki też cudne.Alu miejmy nadzieje, że smutna przygoda ze śniegiem juz sie skończyła i wiosna rozgosci sie na dobre. Obserwuję pierwsze pojawiajace sie listki na brzozach i wyłażące z ziemi różne roślinki codzienny obchód tak cieszy oczy że zamiast wracać do domu wędruje jeszcze raz i jeszcze :lol: pasja to chyba mało powiedziane.... :wink: Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Witaj Alusiu :D ... niedzielny spacer po Twoim ogrodzie, to prawdziwa przyjemność, u nas nareszcie wyszło słonko, po kilku jesiennych dniach ;) ... i od razu wszystko nabrało barw :)
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Alunia, gdzie jesteś :?: :?:

Czekam na dalsze wiosenne zdjęcia :D
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Alutka, wierz mi, że chętnie bym sobie takie cudo u siebie walnęła, tylko z miejscem u mnie krucho :cry:
Może jak garaż trochę przemebluję :lol: :lol:
Smardze miałam kiedyś w P_O, zarodniki chyba przytargałam z trocinami, pojawiły się niestety tylko jeden jedyny raz trzy lata temu.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”