Witajcie
Bardzo Was przepraszam , ale ostatnio nie mam czasu na forum , cały czas ganiam ciągle jest coś do zrobienia , załatwienia i tak od dwóch tygodni , a to dopiero początek .
Zawsze przed świętami robię ozdoby świąteczne własnoręcznie . Nie lubię gotowych rzeczy , więc staram się coś tam zrobić .
W planach mam girlandy na okna z gwiazdek zrobionych na włóczce , plus choinki makaronowe .
Powstała już zimowa aranżacja , która zajmie mi jeszcze sporo czasu bo jest jeszcze nie dokończona . Zaraz się zacznie szał przedświąteczny który też wymaga czasu .
Na aranżację wykorzystałam gałęzie wierzby mandżurskiej , pomalowałam ją na biało . Dzbanek spryskany sztucznym śniegiem .
JAKUCH Jadziu moje ręce też już zaczynają odmawiać posłuszeństwa odnawiają mi się stare kontuzję niestety .
Margo2 Gosiu zrębki są na rozpałkę do pieca , palić nimi nie palę tak na co dzień ale na rozpałkę są rewelacyjne . Nie widzi mi się kompostowanie bo się zaraz zrobi bałagan na ogrodzie tym bardziej że liści i wszystkiego jest co niemiara .
pelagia72 Pelagia bombek ozdób na choinkę raczej nie robię bo mam tego dużo i mało czasu na zabawę w takie ozdoby może coś tam dorzucę , ale za to robię ozdoby domu
korzo_m serwetki zrobiłam jako podstawki pod kubeczki na stół większa jest pod cukierniczkę . Zastanawiałam się nad serweta , ale to może po nowym roku jak czas pozwoli . Brzozy zostają , tak jak piszesz mają swój klimat i grzybki pod nimi są
Iwonka1 Szymon nie raz się umorusa jeszcze , ja pozwalam mu się brudzić od czego ma się mydło i pralkę

Masz rację czas szybko leci a jeszcze jak się ma dużo pracy w domu to tym bardziej
plocczanka Lucynko
Miriam dziękuje za miłe słowa . Pomału małymi kroczkami dotrę do celu jak zdrowie pozwoli . Zapraszam oczywiście częściej na wiosnę będzie więcej rzeczy do pokazania
Danka65 pewnie Szymek też by siedział w piaskownicy gdyby ją miał , w tym roku nie zdążyliśmy mu zrobić , ale jest juz w planach na przyszły rok więc pewnie sama zostanę ze swoimi pracami .
Ozdóbki świąteczne są właśnie w trakcie roboty . Robię teraz choinki z makaronu , ale zabrakło mi kleju więc musze czekać do piątku bo wtedy jadę do miasta . W planach mam jeszcze wieniec na drzwi , stroik na stół , ozdobę kominka gwiazdy z kordonka i wiele innych

. Zaraz trzeba zakupy , mięso wędzić oj dużo pracy mam w tym miesiącu .
Annes 77 dziękuję kochana za miłe słowa

, szybko czas leci ja już zaczynam szykować pojemniki do siania i rozsad , jeszcze tylko kupić ziemie i będzie można działać