Pod Dębem ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod Dębem ;)

Post »

Joasiu z zainteresowaniem zapoznałam się z waszymi początkami na nowym siedlisku.Piękne miejsce,daje ci poczucie szczęścia i ...dużo pracy :D Ale pamiętam,że to tam człowiek wypoczywa nawet ze szpadlem w ręku.Pamiętam też,że zaabsorbowana tworzeniem kolejnej rabaty w ostatniej chwili przypominałam sobie,że niedługo dzieci wrócą ze szkoły a na obiad nie mam nawet pomysłu :oops: To pasja.Kosztowna,bo z czasem zachciewa nam się mieć rarytasiki ;:302 Ale żeby tulipanów nie lubić ?;:219 Będę tu zaglądać,żeby zauważyć ten moment,kiedy się w nich zakochasz i zaczniesz tworzyć kolekcję ;:306 Piękna kobieto,ze swoim pięknym synkiem stworzysz piękny ogród,ze wsparciem przystojnego męża oczywiście :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Danka65
100p
100p
Od: 18 mar 2012, o 11:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joasiu, taki śliczny maluszek pomocnik to i mnie by się przydał ;:168
Moja mała asystentka :lol: niestety nie tak często wpada jak bym chciała ;:131
Jeśli już jest to bierze swoje zabawki i idzie do swojej piaskownicy i posiłki mamy zagwarantowane, menu przebogate :;230
Asiu pewnie dziergasz jakieś ozdóbki świąteczne że przepadłaś?
Buziaki dla synusia ;:196
;:3
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu uwielbiam Twoje zdjęcia, a te oszronione najbardziej :D W ogóle u Ciebie panuje niezwykły klimat i ta chęć z Twojej strony ;:108 Robótki ręczne cudne, masz talent ;:303
Zima szybko minie, a już w lutym wysieję nasionka do pojemników.Już nie mogę się doczekać ;:65
Ta moja tęsknota jest coraz większa, bo już dawno na działce nie byłam.Róże wciąż nieokryte ,ale teraz ma przyjść ocieplenie, więc jeszcze zdążę.

Pozdrawiam :wit
DzonaK

Post »

Witajcie
Bardzo Was przepraszam , ale ostatnio nie mam czasu na forum , cały czas ganiam ciągle jest coś do zrobienia , załatwienia i tak od dwóch tygodni , a to dopiero początek .
Zawsze przed świętami robię ozdoby świąteczne własnoręcznie . Nie lubię gotowych rzeczy , więc staram się coś tam zrobić .
W planach mam girlandy na okna z gwiazdek zrobionych na włóczce , plus choinki makaronowe .
Powstała już zimowa aranżacja , która zajmie mi jeszcze sporo czasu bo jest jeszcze nie dokończona . Zaraz się zacznie szał przedświąteczny który też wymaga czasu .
Na aranżację wykorzystałam gałęzie wierzby mandżurskiej , pomalowałam ją na biało . Dzbanek spryskany sztucznym śniegiem .

Obrazek

JAKUCH Jadziu moje ręce też już zaczynają odmawiać posłuszeństwa odnawiają mi się stare kontuzję niestety .

Margo2 Gosiu zrębki są na rozpałkę do pieca , palić nimi nie palę tak na co dzień ale na rozpałkę są rewelacyjne . Nie widzi mi się kompostowanie bo się zaraz zrobi bałagan na ogrodzie tym bardziej że liści i wszystkiego jest co niemiara .

pelagia72 Pelagia bombek ozdób na choinkę raczej nie robię bo mam tego dużo i mało czasu na zabawę w takie ozdoby może coś tam dorzucę , ale za to robię ozdoby domu :D

korzo_m serwetki zrobiłam jako podstawki pod kubeczki na stół większa jest pod cukierniczkę . Zastanawiałam się nad serweta , ale to może po nowym roku jak czas pozwoli . Brzozy zostają , tak jak piszesz mają swój klimat i grzybki pod nimi są :tan

Iwonka1 Szymon nie raz się umorusa jeszcze , ja pozwalam mu się brudzić od czego ma się mydło i pralkę :tan Masz rację czas szybko leci a jeszcze jak się ma dużo pracy w domu to tym bardziej :D ;:oj

plocczanka Lucynko ;:196

Miriam dziękuje za miłe słowa . Pomału małymi kroczkami dotrę do celu jak zdrowie pozwoli . Zapraszam oczywiście częściej na wiosnę będzie więcej rzeczy do pokazania ;:oj

Danka65 pewnie Szymek też by siedział w piaskownicy gdyby ją miał , w tym roku nie zdążyliśmy mu zrobić , ale jest juz w planach na przyszły rok więc pewnie sama zostanę ze swoimi pracami .
Ozdóbki świąteczne są właśnie w trakcie roboty . Robię teraz choinki z makaronu , ale zabrakło mi kleju więc musze czekać do piątku bo wtedy jadę do miasta . W planach mam jeszcze wieniec na drzwi , stroik na stół , ozdobę kominka gwiazdy z kordonka i wiele innych ;:oj :;230 . Zaraz trzeba zakupy , mięso wędzić oj dużo pracy mam w tym miesiącu . :shock:

Annes 77 dziękuję kochana za miłe słowa ;:196 , szybko czas leci ja już zaczynam szykować pojemniki do siania i rozsad , jeszcze tylko kupić ziemie i będzie można działać ;:138

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Joasiu pracowita jesteś i dom już w odświętnej szacie ;:215 a jeszcze masz tyle planów np choinki makaronowe.W ubiegłym roku robiłam choinki z papierowej wikliny z ledowymi światełkami, kto wie czy parę makaronowych bombek nie zrobimy z Amelką . Niech sie uczy za młodu ciekawe czy spodoba jej sie taka praca :) ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Joasiu
Koniecznie pokaż wieniec i resztę ,jak zrobisz :D
Dekoracje delikatne i nie przeładowane , dla tego efekt miły dla oka :D
Mam nadzieję ,że nie męczysz się z tradycyjnym klejem, pistolet warto mieć bo praca idzie w mig ;:108
Tymi zrębkami możesz też wyściółkować ziemię nad cebulkami jeśli będzie bardzo mroźno, potem zgrabić.
U nas doszło do minus 10 - ciu bez śniegu i z wiatrem.
Pozdrawiam całą miłą Rodzinkę ;:196
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie chcesz kompostownika?
Zastanów się. Ja też tak mówiłam na początku, a teraz żałuję, że nie mam miejsca na większy kompostownik
Przy kompostowaniu nie musi być bałaganu.
jeśli zrobi się skrzynie to wszystko jest na miejscu
Swoje kompostowniki zrobiłam ze skrzyń paletowych.
Własny kompost to skarb i jaka oszczędność. Nie musisz kupować tyle ziemi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Danka65
100p
100p

Post »

Asiu, piszesz że nie chcesz kompostować zrębków czy w ogóle nie chcesz mieć kompostownika ?
Ja również polecam kompostownik.
Większość domowych odpadków, liście , trawa, rośliny przekwitłe i po jesiennych porządkach.
Jest tego sporo a "złoto ogrodnika " samo się robi ;:138
A można prosto i estetycznie samemu zrobić jak napisała moja poprzedniczka ;:63
:wit ;:3
DzonaK

Post »

JAKUCH Jadziu z wikliną kiedyś też próbowałam , ale jakoś nie mam cierpliwości jak mi coś nie wychodzi to szybko się zniechęcam .Myślę , że Amelka będzie wniebowzięta takie prace są bardzo fajne jeszcze jak sama zrobi to będzie szczęśliwa :D

pelagia72 pokaże pokaże ale jak zrobię na razie robota mi stanęła nie mam jak pojechać do miasta muszę czekać do soboty aż wróci Robert trzeba auto wstawić do wulkanizacji zdjąć koło jechać do drugiego mechanika pospawać felgę i dopiero będę mogła jechać na zakupy , niestety zabrakło mi kleju na gorąco a bez tego nie zrobię ani wianka ani reszty rzeczy . Pistolet mam także z tym idzie robota szybciej :wink:
U mnie mrozów już nie ma za to leje deszcz i jest nie miło chociaż o tyle dobrze że ciepło . :lol:

Margo2 kompostownik jest to nawet bardzo duży na wiosnę będę się tam dogrzebywać żeby wysypać na rabaty i warzywa :tan

Danka65 chodziło mi właśnie o zrębki, że nie chce ich kompostować bo nie mam już gdzie . Na działce na jej końcu są dwa kompostowniki . Jak nie będzie padało to zrobię Wam zdjęcia . Jeden jest ten główny na który sypiemy trawę i odpady domowe . Drugi jest z samych liści . A trzeci leżą same gałęzie które pójdą na ognisko raczej bo to się zanim przetworzy to lata zajmą zanim będzie z tego próchnica .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Joasiu czasem tez tak mam jednak jak coś mi sie bardzo podoba to tak długo próbuję aż wreszcie załapię o co biega.To samo było z frywolitkami ojjjj ile ja nici napsułam aż zatrybiłam o co kaman.U mnie też kolejny juz dzień pada ,wiec pogoda podobna
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Asiu, gratuluję cierpliwości w wykonywaniu ozdób świątecznych! ;:138 ;:138
Ja już nie mam cierpliwości do tego rodzaju robótek. ;:224
Pozdrawiam. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Asiu,my to naprawdę zawsze znajdziemy sobie robotę ,jak ogrody usypiają to my stroiki i dekoracje zaczynamy ,żeby nasze domki były piękne i miały niezapomniany wygląd do tego za moment zrobimy pyszne jedzenie i będziemy tylko świętować ,bo te święta takie magiczne ,uwielbiam je i wtedy najlepiej marzy się o ogrodach,pozdrawiam i miłej pracy ;:168
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Ale się porobiło!
Cały wieczór spędziłem na ogrodzie z młodą kobietą :;230
Na szczęście zrezygnowałaś Joanno z zamknięcia wątku.

O ogrodzie nie będę na razie mówił, bo już wiesz wszystko, albo prawie wszystko.
Za to powiem o grzybach - koźlarze już masz i nie zdziw się jak kiedyś znajdziesz prawdziwka pod dębem,
Ale podpowiem ci, to czego zazdroszczę ja tobie, a ty mi :wink:
Kanie.
Ja często zbieram w lesie, a nie mogę ich mieć na ogrodzie (brak miejsca).
Ty masz wspaniałe miejsce na kanie. W marketach ogrodniczych znajdziesz ich grzybnię. Potrzebuje ona widnych trawiastych przestrzeni obok drzew. Przy brzozach pozostawisz część nie koszonej trawy, zaaplikujesz grzybnię i ... wiadomo co - 'schabowe' :D

Co jeszcze mogę podpowiedzieć ... jak byłem mały (rany - to było niemal w połowie ub.w. ;:oj ) to wybiegałem zawsze z domu słysząc warkot samolotu, krzycząc - panie pilocie dziura w samolocie :)
Może podpowiedzieć Szymkowi, że jak zawołacie 'panie pilocie, dziura w samolocie' to pan pilot będzie musiał odlecieć na lotnisko :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Danka65
100p
100p

Post »

Hallo, Asiu ;:7
Pokaż nam co tam pięknego stworzyłaś jak znajdziesz chwilkę w tej przedświątecznej krzątaninie :tan
:wit ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Asiu :wit
Bardzo ładne świąteczne dekoracje. ;:63 ;:63
Teraz gorący czas zakupow,porządków, sprzątanie ,dekorowania. Potem w naszym czystym pięknym domki zapachy się rozniosa z gotowania i pieczenia.
I wreszcie będzie czas radosnego i rodzinnego swietowania.
Bycia ze sobą.
Zimowo się zrobiło. Oby i na święta było biało i magicznie. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”