Mój ogród wśród łąk część 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród wśród łąk część 7

Post »

Małgosiu czuję jak pachnie latem w ogrodzie wśród łąk :D Jak pachnie suszący się zatrwian, ja swój zostawiłam za długo i chyba będzie na nasiona :D Maleństwo przypomina mi moje z siewu i tez świeci z daleka jak żaróweczka...nie zrób mu krzywdy ;:306
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czas się przypomnieć :wit

Aniu Anabuko - Posiałam po raz pierwszy zatrwian w zeszłym roku i bardzo mi się spodobał. Powstają piękne bukiety na smutne,jesienne dni. I z powodzeniem zdobiłam kwiatami zatrwianu wiązanki na groby moich bliskich. Utrwalone lakierem dawały radę na długo.
Z tym porządkiem to trudno, przyznam się, że na zdjęciach za dużo na szczęście nie widać, ale i tak dążę do urządzania takich rabat, żeby tej pracy z odchwaszczaniem było jak najmniej. Ba....ale jak to zrobić :wink:

Martuś Koziorożcu - Oj, chyba tak samo się nie uporządkuje. Ale wiem, co masz na myśli. Póki co, lato trwa, lubię tą część dojrzałego lata, bo wszystko takie dojrzałe, wszystkiego dużo i kolorowo wszędzie. ;:108

Marysiu - Maleństwo dostało znacznik ;:333 Masz rację, kilka sztuk zatrwianu zostawię na siew. Przyda się za rok.

Kolejne bukiety się suszą w mojej nadwornej suszalni ziół i kwiatów.

Obrazek

Widoczek

Obrazek

Znowu ostróżki kwitną. Dostałam kiedyś radę, żeby ciąć nisko ostróżki po pierwszym kwitnieniu i pięknie się wszystkie odpłaciły za to radykalne cięcie.

Obrazek

W warzywniku zostało już niewiele, bo selery, pory, marchew i niedobitki pomidorów oraz...cynie :lol:

Obrazek

Koszyczki przynoszę i przynoszę i działam słoikowo. I w tym miejscu pozdrawiam wszystkich słoikowców. :uszy

Obrazek

Róże przeżywają renesans. Podziwiam teraz, bo w czerwcowo - lipcowym skwarze afrykańskich temperatur nie dawały rady. Teraz im służy pogoda i niech kwitną mi pięknie do zimy.

Obrazek

I inne widoczki z ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hosta pięknie zakwitła. Podziwiam ten kwiat, który jeszcze w bonusie ma cudny zapach.

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Hej Małgosiu,
właśnie dziś zastanawiałam się, gdzie przepadłaś.
Najwyraźniej niższe temperatury sprzyjają nie tylko naszym ogrodom, ale i naszej aktywności na FO :)
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu papryka w towarzystwie dojrzałych winogron, apetycznie. ;:152 Przetwory w tym roku, chyba w każdym domu zapełniaja spiżarnie pod sufit. ;:173 U mnie gryzonie dobierają się do jarzyn, więc buraczki i częśc marchwi już wykopałam. ;:174
Zakątek z klonem palmowym piękny, ;:oj zazdroszczę, bo moje trzy kolejne klony jakoś nie chciały zagościć w ogrodzie.
Myślę, że marcinki to dobry wybór, jako kolor do traw. Jeżówki coraz mnie kwitną, a wtedy astry będą cieszyć kolorem. ;:215
Ciepłych dni na kolejne dni ogródkowania. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu a moje ostróżki nie kwitną :wink: za to ta hosta tak....i tak cudnie pachnie :D
Koszyczek mi się podoba....bardzo!
Widoczek i te suszki takie klimatyczne ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

widoczki z ogrodu Piękne.
Ale i bogactwo różnorakich roślin i kwitnień też widać.Dużo pracy to musiało i musi cię kosztować.Ale pięknie wygląda. ;:180
Biała jeżówka, cudo .Co to za odmiana ??
Horka, hosty, widoki z radością, które się ogląda i nigdy nie nudzą .
Pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,super wyglądają takie suszone bukiety ,jakoś tak jak u babci było i to drzewo też było przed spichlerzem w którym wszystkie zboża i mąki wsypane w specjalne komory ,taki sielski obraz przyszedł mi do głowy ,bo jakoś nasz to samo ,uwielbiam takie widoki,ogród piękny nie bardzo widać jesień ,pozdrawiam ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

No to mamy wrzesień ;:oj Zleciało to lato za szybko, oj za szybko.

Madzia - Tegoroczne lato mnie wykończyło. Naprawdę ;:131 Upały i susza nie dodawały mi energii do działania, a do tego mnóstwo kłopotów... oj za dużo na jednego człowieka. Jak się spotkamy to poplotkujemy sobie ;:196

Soniu - Masz rację, przetwory zapełniają spiżarnię i robi się już naprawdę ciasno. Doszło do tego, że musiałam kupować słoiki, bo nie starczyło. I koleżanki się solidarnie podzieliły też. :lol: A myślałam, że mam ich dużo. Słoików, nie koleżanek. :D Na szczęście zostały już tylko śliwki na dżem, dynia i brzoskwinie. I fajrant :lol:
U mnie gryzonie zostają przyłapane na gorącym uczynku, bo koty codziennie mi przynoszą swoje zdobycze. Musisz koniecznie zaopatrzyć się w kota. To najlepsza metoda na walkę z gryzoniami. ;:333
Klony uwielbiam wszystkie jakie są, mam ich kilka, a ten palmowy o dziwo pomimo przesadzania ma się wyjątkowo dobrze.
Kupiłam go kiedyś dla Zuzi, bo miała takie życzenie i ile ja się nalatałam za nim. A on się odwdzięcza. Lubię go najbardziej na wiosnę, jak ma świeże przyrosty. Dissectum chyba się nazywa ;:131

Marysiu - Ostróżki będą kwitły jak je nisko obetniesz po pierwszym kwitnieniu. ;:333
Koszyczek służy do przynoszenia warzyw z warzywniaczka, a ja lubię ten czas, kiedy mogę go zapełnić po brzegi. Dzisiaj przyniosłam pełen fasolki, to już ostatni zbiór ;:218

Aniu - Ogród to miejsce, które sama stworzyłam i tworzę. I końca nie widać ;:108 Praca w nim należy do przyjemności, chociaż różnie bywa...sama wiesz, jak jest :lol:
Jeżówki kupiłam od Alani z FO i oczywiście nie wiem jak się nazywają :wink: Monika dała znaczniki, ale nie wiem gdzie są :oops:

Martuś - Cieszę się, że wywołałam wspomnienia ;:196

------------------------------------------------------------------------------------------------------
W ogrodzie tak obecnie się dzieje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nad wszystkim czuwa kochana Pepsiunia

Obrazek

Razem z Miką, która pomimo wieku daje radę, a ja się cieszę, bo było kruchutko już ;:218 Na szczęście geriavit dla piesków i mnóstwo miłości wróciły siły witalne. I nawet odbyła się wizyta fryzjerki. Mikusia wygląda teraz jak milion dolarów :uszy

Obrazek

A w domu działa szkodnik....Ja się nigdy nie doczekam pięknych kwiatów doniczkowych ;:131

Obrazek

Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu a ja myślałam, że szkodnik to te ptaszki :;230 a tu kicia zrobiła sobie polowanie na wróbelki :;230
My też podpieramy w starości naszą Lolę, bo chciałoby się jak najdłużej :wink:
Ogród wygląda bosko! tak świeżo i kolorowo, a przy tym zadbany ;:333 Ściskam ;:4
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To moje różyczki jednak wolały czerwcową pogodę. Wtedy kwitły pięknie, a teraz tylko pojedynczymi kwiatami. Są żelazne damy, ale większość niestety jest marna. Ostróżki, owszem chciały zakwitnąć, ale złapały maczniaka i wszystko ścięłam ;:222
Ognik cudnie obsypany koralikami ;:oj Właściwie, tylko one rzucaja się w oczy.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Małgosiu przepięknie u Ciebie w ogrodzie :) u mnie to już prawdziwa jesień, praktycznie wszystko zakończyło kwitnienie, a susza doskwiera tak strasznie, że nic nie chce rosnąć :) No ale przynajmniej u Ciebie można oko nacieszyć :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Malgoś!
Te pierwsze fotki ogrodowe bardzo ładne.Widać jak dużo masz tam rośli jak pięknie się prezentują.
ładnie ci ponownie ostróżki kwitną ;:108
A i róże, hortensje wszystko piękne.
A piesie też pierwsza klasa.
A z kotkiem co to są zapaszki ??
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie susza, deszcz nie pamiętam kiedy porządnie padał. Dzisiaj w nocy trochę zmyło kurz, ale nie zmoczyło za mocno roślin. Mamy piękną, słoneczną pogodę. Cóż, w końcu lato trwa nadal. Susza też :evil:

Marysiu - Kiciunia psoci, a ja ją uwielbiam. A ona mnie. To mój pupilek. Nawet teraz siedzi mi na kolanie, i spogląda co piszę, a przy okazji próbuje łapką łapać literki. :lol:
Miło mi zawsze, jak czytam komplementy, więc duża buźka za miłe słowa ;:196

Iwonko - Ogniki w tej chwili to najmocniejsze akcenty kolorystyczne w ogrodzie. A róże w czerwcu mdlały od upałów, teraz pomimo słońca w dzień, pomagają im poranne i wieczorne chłody. Naprawdę cudownie kwitną.

Mariusz - U mnie też susza, straszna ;:145 A jesień powoli wkrada się do ogrodu, i chyba dzięki suszy będzie to w trybie przyśpieszonym się działo. ;:131

Aniu - Ptaszki to sztuczne ozdoby, ale kota nie interesowały. Ziemia w doniczce i liście beniaminka są o wiele bardziej interesujące dla tej małej diablicy. Ale nie potrafię się na nią gniewać, jest za słodka. :lol:

---------------------------------------------------------------------------

I najnowsze wieści ogrodowe donoszę :D

Róże nadal zachwycają.

Pomponella

Obrazek

Aspiryn Rose ( żelazna róża ;:108 )

Obrazek

Bardzo ładnie pachnie, ale nie pamiętam jak się panienka nazywa. W dodatku powojnik też nie powiedział ostatniego słowa i kwitnie sobie bez przerwy.

Obrazek

Alionushka

Obrazek

Dalie dopiero teraz złapały oddech, nie zachwycają, bo miały cały sezon pod górkę, ale ostatnio trochę pokazały swoich wdzięków. Za rok zatroszczę się o nie bardziej. To piękne kwiaty.

Obrazek

Obrazek

Kłosowiec raczył w końcu zamieszkać u mnie, a zapach ma bajeczny :uszy

Obrazek

Odętka niezmordowana od lat w tym samym miejscu, ustawicznie wypielana na wiosnę, odrasta i kwitnie :D

Obrazek

Ogólny widoczek , gdzie lato jeszcze trwa, ale akcenty jesieni już coraz bardziej widoczne. Palmy sąsiadowe też się załapały na drugi plan :lol:

Obrazek

I zapowiedź jesiennych kwiatów, astry na start

Obrazek

Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu czy Ty coś robisz po pierwszym kwitnieniu powojników (przycinasz?)> Moje nie kwitną albo na samym czubku parę kwiatuszków :wink: Róże kwitną Ci jak w czerwcu ...pięknie! Na koniec kłosowce...moje ściemniały a Twoje jakby zaczynały kwitnąć ;:oj Miłej niedzieli Małgosiu pełnej samych dobrych wydarzeń ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś :wit
Dalie śliczne. Róże jeszcze bardziej. Obficie kwitną i widać zdrowe. Nie to co moje. ;:174
Ładny ten niebieski powojnik. Takiego niebieskiego nie mam. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”