Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Post »

U mnie na opakowaniach pomidorów napisano: siać w połowie marca. Ja swoje wysieję trochę wcześniej,ale tylko trochę ponieważ miejsca
u mnie brak.A jeszcze jak rozpikuję gazanie.? ;:oj
Śnieg padał już wieczorem,rano było bielutko,teraz niestety świeci słońce i kapie z dachu.Jednak idzie wiosna,dzień co raz dłuższy. ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko!!! pomogło i właśnie słonko wychodzi...nieśmiało ale jednak!
To Twoje na zdjęciu wygląda jak z budyniu :;230
O siewkach nic nie będę...bo pracy huk, a miejsca potrzebujesz jeszcze pewnie dużo? jak Cię znam to nie wszystko jeszcze wysiałaś :;230
W nadziei, że nie całe słonko zabrałam życzę pogodnego dnia ;:196 ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Lucynko...witam bo wróciłam do porządków, pozamiatałam wszelkie choróbska wyszłam na prosta i się melduję.
Brakowało mi kontaktu z wami ale nie moglam wszystkiego ogranąć.

pozdrawiam i już będę bywać
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jesteś niepoprawna ;:306 To dopiero początek siana, a Twój foliak już prawie w całości zapełniony. Ale to tylko tak się wydaje, że on taki pakowny. Na moim jeszcze niewiele stoi a już oczyma wyobraźni widzę, że miejsca może mi nie wystarczyć ;:202 Twoim kobełkom pewnie już pierwsze pięterko zaczęło wyrastać? Posiałam białe, zobaczymy jak się zachowają ;:224
Opieram się pokusie kupna nowych torebek z roślinkami, ale wiem, że to tylko dlatego, że oferta jeszcze niezbyt bogata :;230 Ale do sklepów ogrodniczych zachodzę tak samo jak i Ty. Kupię, nie kupię, popatrzeć można. Słonecznego weekendu ;:196 Może chociaż u Ciebie taki będzie, bo u mnie niestety słonko za chmurami.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko masz rację nie wszystkie siewki dotrwają do sadzenia, moich dalii już ilość się zmniejszyła same popadały ;:222 a tak się starałam ;:145
Jak to dobrze, że masz słoneczko u nas dziś słonce na zmianę z padającym śniegiem. Już jestem po odśnieżaniu, śnieg trochę okrył roślinki przed mrozem, a później jak stopnieje roślinki dostaną zastrzyk wody.
Miłego wypoczynku niedzielnego ;:196
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Jak Seba dobrze zauważyłam gonisz z wątkiem jak szalona ;:oj . Widzę, że nasiona co chwilkę dokupujesz :lol: . Ja wczoraj byłam w Brico i w Lidlu ale chyba jakaś jestem chora bo nic nie kupiłam :;230 . Miejmy nadzieję, że wiosną nie będzie mroziło ;:168 . Foliak na pewno trochę ułatwi Ci życie i zmieścisz więcej siewek ;:215 . Piękna ta lilia ;:oj :

Obrazek

Znasz może jej imię ?? Pozdrawiam i spokojnego weekendu życzę :wit .
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Lucynko ;:196
Piękne masz lilie , tawułki a siewkami jestem zaskoczona ;:180 ja posiałam pięć pojemniczków i nic nie wschodzi - coś im nie pasuje albo ja zapomniałam jak się sieje :D Ty masz załadowane wszystko a przecież piszesz że jeszcze masz nasionka do siania - ale to super sprawa , radocha jak rosną ;:333
Jak tam śniegu nasypało ?? u mnie po pudrowało delikatnie a mrozy coraz to większe zapowiadają :(
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej i nie mroźnej niedzieli ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Biorąc pod uwagę dziką pogodę to im później te pomidorki tym lepiej.
Tzn... nie tyle później, bo nie polecam takiej sztuczki jak ja w tamtym roku zrobiłam, że ludzie już mieli owoce, a ja dopiero sadziłam w grunt, ale tak optymalnie gdzieś w połowie marca.
Bo o tyle o ile można sobie pozwolić na słabsze kwiatki to już kiepskie warzywka zniechęcają.
Ja też szykuję się do pomidorków, ale póki co pikuję wytrwale papryki, których miałam mieć po 2 krzaczki a wyszło mi tyle co na całe pole :shock:
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Lucynko u mnie rano -14 ,śniegu nadal brak ale za to świeci cudne ;:3 ,zaraz wybieram się do rodziców i zaplanowałam pieszo w sumie ok.9km razem z powrotem ale taka pogoda że żal siedzieć w domu ,może zalicze działeczkę po drodze ;:224 .Moje żeniszki już na wierzchu a to oprócz posainych papryczek jedyne siewki ,jak na razie.Pozdrawiam cieplutko i zdróweczka dla całej rodzinki ;:168 :wit
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Lucynko ano zima przyszła ;:131 Ale tak jak pisałaś wcześniej: nie ma co się martwić, ani płakać, jak coś wypadnie, taka jest natura ;:108 Cudne te lilie co je pokazałaś ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Wczoraj poszliśmy na obiad do młodych i... przepadliśmy niemal do północy.
Mróz nie odpuszcza, a wręcz przeciwnie, przybiera na sile. Minionej nocy było prawie 15stopni na minusie, dzień dzisiejszy też mroźny, do tego wiatr potęgujący odczucie zimna. Wczoraj cały dzień świeciło piękne słoneczko, dzisiaj tylko do południa, ale jest dosyć jasno, pułap chmur wysoki. Śniegu ciągle brak. Część roślin na pewno wymarznie. Trudno, będą inne. Jest z czego wybierać.

Iwciu - u mnie ziemia dłużej trzyma zimno, wobec czego pomidorki wysieje ok. połowy marca. Zawsze sadzimy je do gruntu po 20 maja, podczas gdy sąsiedzi, którzy mają działeczki położone wyżej, sadzą już po piętnastym. ;:108

Seba - miło Cię widzieć! ;:138
Szkoda czasu na odrabianie zaległości. Masz moc innych obowiązków, ważniejszych i na nich się skupiaj.
Sieję, bo czymś muszę zająć ręce i głowę w oczekiwaniu wiosny.

Danusiu [danuta z] - a więc masz śnieg. ;:333 U mnie tylko mróz.
A ta wiosna coś nie bardzo się spieszy. Idzie żółwim krokiem. Choć przecież jeszcze mamy luty........

Marysiu [Maska] - cieszę się, że słonko do Ciebie powędrowało. Mam nadzieję, że zostało na dłużej. ;:218
W domu będę siała już tylko pomidorki, pozostałe nasiona wysieję bezpośrednio do gruntu. Nie wszystkie oczywiście, tylko niektóre.
Dziękuję, ;:196 dzień niebrzydki, choć mógłby być jeszcze ładniejszy.

Krysiu [leszczyna] - cieszę się, że wróciłaś do zdrowia, do formy i na forum. ;:303
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Iwonko1 - jaki początek? Początek miał miejsce ponad miesiąc temu, więc roślinki zdążyły nieźle podrosnąć. A poważnie to w tym roku jakoś wolniej rosną. Szczególnie heliotropy. ;:131 Słabo mężnieją, jakby stoją w miejscu.
Kobee istotnie starają się, ale tylko fioletowe. Białe zastrajkowały i nawet nie próbują pokazać kiełków.
Masz silny charakter. ;:63 Ja nie umiem tylko popatrzeć i nic do koszyka nie wrzucić, toteż staram się w miarę możliwości bywać jak najrzadziej tam, gdzie kusiciele na mnie czyhają. ;:306

Dorotko [korzo_m] - zawsze są jakieś straty w siewkach i trzeba brać to pod uwagę podczas pikowania. Zawsze lepiej jest wypikować za dużo, by mieć spokojną głowę, gdy roślinki zaczną wypadać z różnych powodów.
Twoje roślinki w ogrodzie mają pierzynkę, ;:215 a moje śpią bez śniegowego okrycia. ;:222 Jednak nie przejmuję się tym specjalnie. Coś zmarznie, będzie coś nowego, może jakieś nowości się pojawią....

Ewelinko - to nie ja gonię, to Goście mnie tak mobilizują, co mi nie tylko nie przeszkadza, ale wręcz przeciwnie: bardzo cieszy. :tan
Kochana, to nie Ty jesteś chora, to mnie cuś opętało.
Znalazłam imię tej lelijki, bo jesteś drugą osobą, która o nią pyta. Jest to lilia trąbkowa 'Regale Album'.

Tereniu [TerDob] - ;:180 Zależy co posiałaś. Niektóre nasionka potrzebują więcej czasu.
Nie trać nadziei, jeszcze nie.
O śniegu mogę sobie tylko pomarzyć, ale trudno, co będzie, to będzie, byle wiosna się nie spóźniła.
Pozdrawiam wzajemnie i słoneczka życzę. ;:196

Majeczko - tak właśnie mam zamiar zrobić, tzn. wysiać pomidory ok. połowy marca.
Szczęśliwie papryki w tym roku sieje sąsiadka, ja się piszę na gotowe sadzonki. ;:303

Tereniu [tencia] - mamy jednakowe warunki zimowe.
Podziwiam Cię, pieszo kilka kilometrów w taki mróz to już nie lada wyczyn. My byliśmy wczoraj u młodych, czas przejścia to około 5 minut, a zdążył mi nos zmarznąć. ;:224
Pozdrawiam wzajemnie i również zdrówka Wam życzę. ;:196

Natalko - jest nadzieja, że wymrozi część szkodników.
Dziękuję w imieniu moich lelijek. ;:196

Floksy gwiaździste.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

I u mnie mrozi. Spadł co prawda śnieg, ale w takiej ilości, że jakby go nie byłoObrazek Do jego braku podchodzę jednak tak jak i Ty, najwyżej będzie więcej miejsca na nowe zakupy :tan
Dzisiaj był piękny, słoneczny dzień, za to wczoraj słońce było krócej i z wiatrem, to było zimno. Ale i dzisiaj odczuwalna jakaś niższa, bo na termometrze tylko -7, a telepało mnie jakby było -15. Jeszcze cały następny tydzień będzie mroźno, ale potem to już zamawiamy wiosnę. W końcu marzec będzie, ciepła chcemy ;:108 Chociaż słonecznego, skoro nie może być ciepły, tygodnia ;:196
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Lucynko to nie żaden wyczyn ,lubie spacery i staram się codziennie na nich bywać,zwłaszcza teraz gdy nie ma zajęć działkowych a i w domu jestem sama ,praca siedząca a więc same za aby spacerować.Floksy ładniutkie,pozdrawiam cieplutko :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko piękne te floksy gwieździste ;:167 kiedy je trzeba wysiać ?? podpowiedz bo ja coś w tym roku nie umiem się zebrać :)
Ale kilka pojemniczków znowu przybyło .
U mnie też mrozi , dwie godziny temu było już -10 , ciekawe do ilu dojdzie :D
Miłego tygodnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko piękne floksy ;:333 ;:333 ;:333
U mnie też duży mróz ,ale ciut śniegu napadało .
Choć lubie zimę to już mogłoby sie powoli ocieplać tak normalnie jak to powinno być .
Zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”