Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Jestem, zaglądam i podziwiam... :)
Ten niebieski powojnik, tak świeży w kolorze! Uroczy! ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

U mnie powojniki już przekwitły, tylko zdjęcia zostały. I szczerze mówiąc trochę mnie wkurzają, bo stoją teraz takie suche badyle...Większość dostała suche liście od dołu i tylko jesień mi przypominają... ;:222
Ale i róże w tym roku byle jakie....co za sezon zwariowany. Najlepiej wypadły w tym wszystkim hortensje i to jest moja coraz większa miłość. ;:167
Super , że pobyt na działeczce ci się udał. Dziś u mnie się zapowiada taki fajny dzień, słoneczny a nie za gorący.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Maryniu.
Widzę,że działeczkę zaliczyłaś wczoraj.Ja też sporo porobiłam na swojej. Fajnie się pracowało,bo ciut chłodniej. Dostrzegłam pąki na hoście białej. Twoja też ma?A na zdjęciu po winogronku to tytoń?Siałam leśny ale go nie widzę.
Miłego świętowania.Ja jeszcze mam labę i też będę świętować. :wit :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

apus Basiu miło mi , że zaglądasz i dobre słowo zostawiasz! ;:180 :D
Niebieski powojnik wyspoczywany bo dopiero teraz raczył się zebrać więc jeszcze świeżutki... :)

Ola2310 czas powojników powoli mija więc i wygląd tracą....to tak jak i my.. ;:7 niestety... :?
A jesień tuż...tuż nad czym i ja ubolewam bo lato choć piękne /stronami/ to uciążliwe i nie dało się w pełni go wykorzystać...Upały nie pozwoliły mnie przynajmniej w pełni cieszyć się jego urokiem bo wiele dni straconych przesiadywaniem w domu ...Może jesień okaże się łaskawsza oby tylko słoty nie nastały..

Biedronka641 Wczorajszy dzień spędziliśmy z M na działce , na miłym świątecznym leniuchowaniu... Pąków plantagine'a u mnie jeszcze ? nie ma...rośnie w cieniu więc myślę,że to tylko zwykłe opóźnienie... ;:173 Tytoń dobrze rozpoznałaś...leśnego w tym roku nie siałam dla odmiany posadziłam niski...
Dzisiaj zapowiada sie u nas przyjemny do działkowania dzień ...

Dziękuję nielicznym Gościom i zaglądającym ;:204 za odwiedziny :)

Wczorajsze moje fotozdziałki..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54

Post »

Ten zawilec na zdjęciu z rudbekią to 'Prinz Heinrich'?
Jak zawsze naprawdę ładna fotorelacja :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Prawdopodobnie to zawilec mieszańcowy "Pamina", dziękuję za uznanie dla mojej fotorelacji! ;:180

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Dobrze, że można być na działce i nie jest za gorąco. Ten tydzień na razie super, bo noce chłodne, to rano można wiele zrobić - np. podlać, bo sucho, jak pieprz :roll: .
Floksy u Ciebie też mają się dobrze, jak widać na zdjęciach , a i inne dają radę. Zdjęć już nie mam siłki chwalić, ale ;:180 ;:180 ;:180 .
Miałam tydzień gości, którzy tak mi posprzątali ogród i obejście, że do jesieni mogę nic nie robić. Ja tylko zapewniałam wikt i opierunek, co mnie zbytnio nie 'bolało' ;:173 . Może uda się ich zaprosić i w przyszłym roku ;:303 . Fakt, trochę młodsi ode mnie, ale robota paliła się im w rękach ;:108 . Mnie by zeszło do zimy pewnie ;:224 .
Miłego 'ogródkowania' ;:167 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja żałuję, że tak rzadko jestem na forum i że tak mam dużo zaległosci.
Powoli nadrabiam, ale jeszcze mi dużo czasu to zajmie, żeby wszytkie ogrody w krótkim czasie odwiedzić
Mnie Twoje kompozycje bardzo sie podobają.
Ja też sadzę tak jak mnie pasuje, ale podstawą moich rabat jest to, żeby o każdej porze roku coś kwitło.
Własnie teraz jestem na etapie zmiany nasadzeń
Zauważyłam u Ciebie slicznego rózowego krwawnika, musze koniecznie u siebie go wprowadzić
Kupiłam ostatnio krwawnicę,ale Twoja ma jakieś wyjątkowo duże kwiatostany. Ciekawe, czy moja będzie tak wyglądał za rok.
Dziękuję za nazwę paproci
Własnie chyba coś podobnego sobie ostatnio kupiłam
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jaką masz różnorodność traw ;:oj Szczególnie teraz są piękne, wychodzą z ukrycia wdzięcząc się pióropuszami.
Masz u siebie ogromną różnorodność roślin. I potrafisz tak je pokazać, że się na nie patrzy, jak na światowe cuda ;:oj
Szkoda, że lata nie można przedłużyć, zatrzymać na dłużej kolory i smaki ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Uwielbiam twoje patrzenie na piękne i różnorodne rośliny.
A zdjęcia, piękne ;:63 ;:63
Róże, zawile, powojniki. kosmosy , trawki... miodzio.
Ta żółta hosta, bardzo ładna.Wiesz co to za odmiana ??
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Maryniu, ostatnio nie często bywam na FO, ale dziś postanowiłam nadrobić co nie co, pięknie i kolorowo, zdjęcia śliczne jak zawsze, tytoń pieknie kwitnie, mój w tym roku obraził się na mnie niestety, będę go oglądać w Waszych ogrodach :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu fioletowy mieczyk prześliczny. ;:oj Miejsce na nowe roślinki się zrobiło. :) Też najczęściej zaglądam bez pisania. :oops: Pewnie jutro nam podleje ogródki. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

niektóre rośliny rozpoczęły powtórne kwitnienie... :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pierwiosnek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ostrogowiec kwitnie całe lato
Obrazek

Obrazek

Pulpa222 Aniu tacy goście to majątek ;:138 ... że też mnie się tacy nie trafiają :roll: ... Przeciwnie ,obsłużyć ich trzeba ... ale dobrzy tacy niż żadni lubię szczególnie gości na działce i całe lato ktoś wpada a i ja w rewizyty się udaję od czasu do czasu... :) Bardzo dziękuję za pochwały odnośnie zdjęć! ;:196

Margo2 Gosiu ,miło że wdepnęłaś i do mnie bo mało Cię widać ostatnio na forum...
Miło mi,że Ci się podobają moje nasadzenia bo kompozycjami bym ich nie nazwała. ..
Czytam często dywagacje forumowe nt.dopasowywania i łączenia roślin w kolorowe plamy ale do mnie to nie przemawia...Nie ma u mnie widokowych rabat i miejsca na ekspozycje niewiele więc się w to nie bawię...Owszem mam jakiś pewnie swój własny zmysł czy tam styl kolorystyczny ale to w podświadomości chyba... :roll: Ja łączę rośliny bardziej gatunkiem ,rodzajem,pokrojem, co z czym i co do czego mnie pasuje...Patrząc na jakąś nową roślinę od razu "widzę" w którym miejscu ogródka mam ją posadzić... Rośliny mają jakby przypisane przeze mnie zakątki i rabaty... Nie sadzę i nie łączę wszystkiego ze wszystkim ... Mój busz jest wbrew pozorom buszem kontrolowanym... ;:oj Bo właśnie taki mi odpowiada i taki lubię! A jak znajduje uznanie u innych to jestem :D

Iwonka1 no mam tego dobra roślinnego pod dostatkiem... Przez lata ogródkowania sie nazbierało bo to moje hobby przecież! :) Trawy towarzyszą mi od początku mojej przygody z działką od zawsze mnie fascynowały...często budziły zdziwienie u innych.. Dzisiaj trawy są trendy i wiele ich na rynku ,ja swoje z lasu zwoziłam :) ......Dziękuję ;:196 za uznanie dla mojego foto przekazu...czy jak go tam nazwać ;:oj ..ważne, że zostaje zauważany przez innych bo to dla mnie satysfakcja i radość .. ;:180

anabuko1 Wielkie dzięki za uznanie dla mojego foto spojrzenia ;:196 to miłe, że się Wam podoba a jak zauważacie to znak, że to moje wklejanie ma sens ...
Nazwy hosty już nie pamiętam...niestety! Niewiele host kojarzę już z nazwami poza jakimiś popularnymi bo namieszałam z nimi na maxa! Nowymi się już nie interesuję więc nazwy przestały być dla mnie istotne.
P.S. Jednak po czasie oświeciło mnie...to hosta Sun Power...

iwona0042 Miło Ciebie gościć Iwonko kiedyś napisałam żeś w niedoczasie ...
i ten stan jak widać trwa bo Cię mało widać ale widziałam, że się rodzinnie z wnukami udzielasz ,podziwiam Twoje zaangażowanie! Tacy Dziadkowie to prawdziwy Skarb! ;:167 ;:63
Także dziękuję za pochwałę fotek !

cyma2704 Soniu mieczyków nie uprawiałam od lat bo mnie denerwowały ich nie stabilne łodygi... Kupiłam w B.w pakiecie z czymś innym,dzisiaj zakwitły mi 2 kolejne- białe..pewnie powrócą w moje progi ... Miejsce na nowe roślinki? się zrobiło u mnie...no nie...widzę puste miejsce na jednym ze zdjęć i pewnie o to Ci chodzi.To miejsce po ogórkach w mężowskim warzywniku...Będzie siany poplon a dzisiaj rano skoro świt miejsce było wykorzystane do spalenia uzbieranych przez cały sezon różności po roślinach,nie nadających się na kompost..Spaliły się obcięte gałęzie, suche łęty różne , czas był wyśmienity,nie było wiatru,nie było dymu tylko czysty ogień trzaskał.. robota na medal! :tan
Zaglądasz bez pisania ;:131 ...jak wielu, wielu innych a tych piszących to u mnie jak na lekarstwo ...Nie chodzi o każdorazowe chwalenie , pisz o pogodzie ale każdy ślad pisany obliguje do kontynuacji wątku..bo tak sobie a muzom to najczęściej się i mnie przestaje chcieć... :roll:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Widzę, że jesteśmy obie pracowite: Ty w ogródku, ja na FO :;230 . U mnie niedawno podlało, chociaż zbyt krótko, ale dobre i to, bo zmieniła się pogoda z dusznej na rześką i da się żyć.
Ja szukam miejsca do posadzenia irysów, które nadejdą z Czech - wszakże tylko 10 szt., ale to też już kawałek rabatki zajmie.
Masz rację, że pierwiosnki znowu kwitną, bo zauważyłam je i u siebie. Niedawno kwitła kilkoma kwiatami magnolia, ale i tak się nie zrehabilitowała, bo wiosną zmarzły jej kwiaty "na amen". Cóż, trudne ma życie w naszym klimacie. Wstawiaj, wstawiaj swoje kompozycje, bo ciekawe ;:108 .
Miłej niedzieli ;:167 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Maryniu, co to za roślina z białymi kędziorkami? Moje obrazki też mają jedną kolbę :tan Ale jeszcze jest zupełnie zielona.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”