niektóre rośliny rozpoczęły powtórne kwitnienie...

pierwiosnek

ostrogowiec kwitnie całe lato
Pulpa222 Aniu tacy goście to majątek

... że też mnie się tacy nie trafiają

... Przeciwnie ,obsłużyć ich trzeba ... ale dobrzy tacy niż żadni lubię szczególnie gości na działce i całe lato ktoś wpada a i ja w rewizyty się udaję od czasu do czasu...

Bardzo dziękuję za pochwały odnośnie zdjęć!
Margo2 Gosiu ,miło że
wdepnęłaś i do mnie bo mało Cię widać ostatnio na forum...
Miło mi,że Ci się podobają moje nasadzenia bo kompozycjami bym ich nie nazwała. ..
Czytam często
dywagacje forumowe nt.dopasowywania i łączenia roślin w kolorowe plamy ale do mnie to nie przemawia...Nie ma u mnie
widokowych rabat i miejsca na ekspozycje niewiele więc się w to nie bawię...Owszem mam jakiś pewnie swój własny zmysł czy tam styl kolorystyczny ale to w podświadomości chyba...

Ja łączę rośliny bardziej gatunkiem ,rodzajem,pokrojem, co z czym i co do czego
mnie pasuje...Patrząc na jakąś nową roślinę od razu "widzę" w którym miejscu ogródka mam ją posadzić... Rośliny mają jakby przypisane przeze mnie zakątki i rabaty... Nie sadzę i nie łączę wszystkiego ze wszystkim ... Mój busz jest wbrew pozorom buszem kontrolowanym...

Bo właśnie taki mi odpowiada i taki lubię! A jak znajduje uznanie u innych to jestem
Iwonka1 no mam tego dobra roślinnego pod dostatkiem... Przez lata ogródkowania
sie nazbierało bo to moje hobby przecież!

Trawy towarzyszą mi od początku mojej przygody z działką od zawsze mnie fascynowały...często budziły zdziwienie u innych.. Dzisiaj trawy
są trendy i wiele ich na rynku ,ja swoje z lasu zwoziłam

......Dziękuję

za uznanie dla mojego foto przekazu...czy jak go tam nazwać

..ważne, że zostaje zauważany przez innych bo to dla mnie satysfakcja i radość ..
anabuko1 Wielkie dzięki za uznanie dla mojego foto spojrzenia

to miłe, że się Wam podoba a jak zauważacie to znak, że to moje wklejanie ma sens ...
Nazwy hosty już nie pamiętam...niestety! Niewiele host kojarzę już z nazwami poza jakimiś popularnymi bo namieszałam z nimi na maxa! Nowymi się już nie interesuję więc nazwy przestały być dla mnie istotne.
P.S. Jednak po czasie oświeciło mnie...to hosta Sun Power...
iwona0042 Miło Ciebie gościć Iwonko kiedyś napisałam żeś w
niedoczasie ...
i ten stan jak widać trwa bo Cię mało widać ale widziałam, że się rodzinnie z wnukami udzielasz ,podziwiam Twoje zaangażowanie! Tacy Dziadkowie to prawdziwy Skarb!
Także dziękuję za pochwałę fotek !
cyma2704 Soniu mieczyków nie uprawiałam od lat bo mnie denerwowały ich nie stabilne łodygi... Kupiłam w B.w pakiecie z czymś innym,dzisiaj zakwitły mi 2 kolejne- białe..pewnie powrócą w moje progi ... Miejsce na nowe roślinki? się zrobiło u mnie...no nie...widzę puste miejsce na jednym ze zdjęć i pewnie o to Ci chodzi.To miejsce po ogórkach w mężowskim warzywniku...Będzie siany poplon a dzisiaj rano skoro świt miejsce było wykorzystane do spalenia uzbieranych przez cały sezon różności po roślinach,nie nadających się na kompost..Spaliły się obcięte gałęzie, suche łęty różne , czas był wyśmienity,nie było wiatru,nie było dymu tylko czysty ogień trzaskał.. robota na medal!
Zaglądasz bez pisania

...jak wielu, wielu innych a tych piszących to u mnie jak na lekarstwo ...Nie chodzi o każdorazowe chwalenie , pisz o pogodzie ale każdy ślad pisany obliguje do kontynuacji wątku..bo tak
sobie a muzom to najczęściej się i mnie przestaje chcieć...