u storczyków ok. dzisiaj przesadziłam tego, co ma tak dużo korzeni. nie umiałam go wyjąć z doniczki, ale w końcu się udało. duo storczyków puszcza nowe korzonki.
dzisiaj niechcąco odkryłam, że zdjęcia da się przybliżać jeszcze bardziej niż myślałam i wypróbowałam to. nawet equestris, zwykle bardzo problemowy, wyszedł ostry i wyraźny. a brokat storczyki już mają w sobie. zdjęcia były robione z lampą, więc brokat widać na nich.agata0806 pisze:Extra wyglądają takie błyszczące,naprawdę myślałam Dusiu że używasz jakiegoś brokatu hehe..
Zdjęcie zrobiłaś wyjątkowo piękne,są bardzo żywe i wyraźne.Widzę że już opanowałaś swój aparat,ja od swojego jeszcze nawet instrukcji nie przeczytałam hehe..Pączki u mojej Phal.equestris alba już powinny się zacząć otwierać bo już są takie pulchniutkie i nie długo ja porobię fotki
miałam dużo problemów z robieniem zdjęć jemu i miniaturkom, ale może od teraz będą wychodzić lepiej. odkąd nauczyłam się robić dobre zdjęcia, stało się to jedną z moich pasji i chętnie to robię. bardzo się cieszę, że wam się podobają. teraz nareszcie już nikt mi nie pisze, że robię brzydkie zdjęcia ;) .agata0806 pisze:No właśnie zauważyłam że Equestris wyszedł ślicznie i czytałam właśnie wcześniej Twój post że masz problem ze zrobieniem mu zdjęcia ale jak już doszłaś do wszystkiego i już wiesz co i jak to bardzo się cieszę bo Twoje zdjęcie będą jeszcze bardziej wyjątkowe.Gratuluję
cieszę się, że jesteś zadowolona. a twoje storczyki też na pewno się błyszczą, jak pada na nie słońce. lubię robić zdjęcia tak, żeby kwiaty były oświetlone przez słońce. często ładnie wychodzą, ale ostatnio niestety słońce nie jest często. teraz jest, ale nie w takim miejscu, żeby padało na storczyka. ale kolekcję mam skromną w porównaniu z niektórymi osobami na forum. ale jak się uda, kiedyś też zamierzam mieć piękną, liczną kolekcję. w mojej wymarzonej kolekcji na pewno będzie bardzo dużo Phalaenopsis i trochę Vand. Vandy bardzo mi się podobają, kilka mi się marzy, ale niestety nie mam miejsca na tak duże storczyki. ale białą sobie na pewno kupię, jak spotkam. i taką jak ta, która mi padła prawie 2 lata temu od deszczówki (zdjęcie tej, co padła, jest w pierwszym poście mojego wątku). była piękna i było mi jej bardzo żal. odkąd uschła, nie używam deszczówki, żeby mi znowu coś nie uschło (wtedy uschły 2 Vandy i parę innych storczyków). ale w tym roku raczej sobie Vandy nie kupię, przecież nie ma wystawy : ((((((((Agita pisze:Duśka, naprawdę coraz lepsze zdjęcia robisz, jestem pod wrażeniem!
Storczyki piękne, jest czego zazdrościć, no i ten połysk..!