Marysiu,
Lusiu, następnym razem Wam pomacham

.
Nie, nie przechodzę tamtędy codziennie. Z powodu nadmiaru czasu czasami skręcam nieco w bok i przechodzę wtedy przez Długą lub Ogarną, skręcam w Słodowników, wącham cudowne zapachy dobiegające z W-Z i podążam Żabim Krukiem w kierunku Toruńskiej . Lubię tak rano pospacerować, zwłaszcza latem, bo wtedy na ulice są spokojne.
Gdy nie mam czasu, pomykam ekspresowo, prosto do celu, wzdłuż Okopowej

.
Dziś rano miałam nieco więcej czasu, więc odwiedziłam Targ Węglowy z nadzieją na sfotografowanie ciekawej choinki, która była ozdobą jarmarku świątecznego. Niestety, choinka dziś nie była oświetlona, a bardzo ciekawe ozdoby zrobione z odpadów (plastiowe butelki, nakrętki itp.) zniknęły. Zostały te zwykłe ze styropianu, drewna itp. więc nie ma zdjęć choinki. Ale zrobiłam inne.
Tutaj Baszta Słomiana i fragment murów miejskich, Pomnik Milenijny "Drzewo ze stali", fragment Wielkiej Zbrojowni
A tutaj Drzewo ze stali z drugiej strony, z widokiem na Dwór Bractwa św. Jerzego z XV w. i wieżę Katowni powstałej w II poł. XIV w. i przebudowanej w latach 1593 ? 1604
Takie same zdjęcia zamieściłam na innym forum. Przepraszam, ze nawet z takim samym komentarzem ale wena przychodzi do mnie niezbyt często

.