O Trójmieście
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: O Trójmieście
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Lusiu - super, że pokazałaś sopocką choinkę
ale nasza ładniejsza -bo naturalna. Wiem że u niektórych wycinanie świerków na choinki budzi duże kontrowersje. Ja jako dziecko leśników mam do wycinki drzew zupełnie inne podejście, a zwłaszcza do choinek sprzedawanych przed Bożym Narodzeniem, które pochodzą z upraw a nie z lasów.
Dzisiaj na naszej choince widziałam już bombki i łańcuchy. Zdjęć nie ma - bo nie miałam ze sobą aparatu
Drugi raz nie pójdę dzisiaj, bo kręgosłup mam po prostu w proszku

Dzisiaj na naszej choince widziałam już bombki i łańcuchy. Zdjęć nie ma - bo nie miałam ze sobą aparatu

Drugi raz nie pójdę dzisiaj, bo kręgosłup mam po prostu w proszku

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- amba19
Kasiu - pierwsze zdjęcie zrobiłaś prawie pod moimi oknami.... 

- Lusia 57
- 1000p
A piąte pod moim. Kasiu, to znaczy, że codziennie rano przechodzisz pod naszymi oknami?
- kania
Marysiu, Lusiu, następnym razem Wam pomacham
.
Nie, nie przechodzę tamtędy codziennie. Z powodu nadmiaru czasu czasami skręcam nieco w bok i przechodzę wtedy przez Długą lub Ogarną, skręcam w Słodowników, wącham cudowne zapachy dobiegające z W-Z i podążam Żabim Krukiem w kierunku Toruńskiej . Lubię tak rano pospacerować, zwłaszcza latem, bo wtedy na ulice są spokojne.
Gdy nie mam czasu, pomykam ekspresowo, prosto do celu, wzdłuż Okopowej
.
Dziś rano miałam nieco więcej czasu, więc odwiedziłam Targ Węglowy z nadzieją na sfotografowanie ciekawej choinki, która była ozdobą jarmarku świątecznego. Niestety, choinka dziś nie była oświetlona, a bardzo ciekawe ozdoby zrobione z odpadów (plastiowe butelki, nakrętki itp.) zniknęły. Zostały te zwykłe ze styropianu, drewna itp. więc nie ma zdjęć choinki. Ale zrobiłam inne.
Tutaj Baszta Słomiana i fragment murów miejskich, Pomnik Milenijny "Drzewo ze stali", fragment Wielkiej Zbrojowni
A tutaj Drzewo ze stali z drugiej strony, z widokiem na Dwór Bractwa św. Jerzego z XV w. i wieżę Katowni powstałej w II poł. XIV w. i przebudowanej w latach 1593 ? 1604
Takie same zdjęcia zamieściłam na innym forum. Przepraszam, ze nawet z takim samym komentarzem ale wena przychodzi do mnie niezbyt często
.

Nie, nie przechodzę tamtędy codziennie. Z powodu nadmiaru czasu czasami skręcam nieco w bok i przechodzę wtedy przez Długą lub Ogarną, skręcam w Słodowników, wącham cudowne zapachy dobiegające z W-Z i podążam Żabim Krukiem w kierunku Toruńskiej . Lubię tak rano pospacerować, zwłaszcza latem, bo wtedy na ulice są spokojne.
Gdy nie mam czasu, pomykam ekspresowo, prosto do celu, wzdłuż Okopowej

Dziś rano miałam nieco więcej czasu, więc odwiedziłam Targ Węglowy z nadzieją na sfotografowanie ciekawej choinki, która była ozdobą jarmarku świątecznego. Niestety, choinka dziś nie była oświetlona, a bardzo ciekawe ozdoby zrobione z odpadów (plastiowe butelki, nakrętki itp.) zniknęły. Zostały te zwykłe ze styropianu, drewna itp. więc nie ma zdjęć choinki. Ale zrobiłam inne.
Tutaj Baszta Słomiana i fragment murów miejskich, Pomnik Milenijny "Drzewo ze stali", fragment Wielkiej Zbrojowni

A tutaj Drzewo ze stali z drugiej strony, z widokiem na Dwór Bractwa św. Jerzego z XV w. i wieżę Katowni powstałej w II poł. XIV w. i przebudowanej w latach 1593 ? 1604

Takie same zdjęcia zamieściłam na innym forum. Przepraszam, ze nawet z takim samym komentarzem ale wena przychodzi do mnie niezbyt często

- amba19
Kasiu - a jak wracasz z pracy .... to może kiedyś jakaś kawka ze mną i z Lusią?
- Lusia 57
- 1000p
- amba19
Kasiu - no to do ferii....Muszę sprawdzić w jakim terminie ferie będą u nas. Cieszę się że to będą ferie, bo jak zaczęłam czytać Twój wpis - to przez głowę przeleciała mi taka myśl...że znajdziesz czas jak młody zda maturę
Nie gniewaj się
, ja tak czasem mam...
wczorajszy spacer po Głównym Mieście...
po południu

i wieczorem

wczorajszy spacer po Głównym Mieście...
po południu

i wieczorem

- Lusia 57
- 1000p
- kania
Marysiu, Lusiu, niestety, a może stety tak właśnie wygląda mój zestaw codziennych popołudniowych obowiązków
. Jeżeli kiedyś po południu będziecie widziały kobietę pędzącą wzdłuż Okopowej, że mało nóg nie pogubi, to prawdopodobnie będę ja lub moja koleżanka, która również ma dzieci w wieku wczesnoszkolnym.
Ale tak się szczęśliwie dla mnie składa, że będę miała opiekę zastępczą dla synka w najbliższy poniedziałek i wtorek i wtedy z ogromną przyjemnością spotkam się z Wami na kawce
.

Ale tak się szczęśliwie dla mnie składa, że będę miała opiekę zastępczą dla synka w najbliższy poniedziałek i wtorek i wtedy z ogromną przyjemnością spotkam się z Wami na kawce

- kania
Wszystkim odwiedzający Gdańsk polecam wizytę w Europejskim Centrum Solidarności, które upamiętnia "tamte czasy". Nie będę się rozpisywać na temat szczegółów, bo wszystko można sobie "wygooglać", ale zaprezentuję zdjęcia. W związku z tym, że jest to forum ogrodnicze, na zdjęciach w roli głównej roślinność wewnątrz budynku i na tarasie widokowym
.

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie.
Przemiłą wycieczkę, okraszoną dobrymi zdjęciami mi dziewczyny zafundowałyście.
Szkoda, że żadna z Was nie uchwyciła różanki przed domem zdrojowym w pełni kwitnienia. Może mnie się uda w przyszłym sezonie..?
Jeszcze raz dziękuję za piękne zdjęcia Trójmiasta i okolic.
Przemiłą wycieczkę, okraszoną dobrymi zdjęciami mi dziewczyny zafundowałyście.
Szkoda, że żadna z Was nie uchwyciła różanki przed domem zdrojowym w pełni kwitnienia. Może mnie się uda w przyszłym sezonie..?
Jeszcze raz dziękuję za piękne zdjęcia Trójmiasta i okolic.