Pod puszczą cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod puszczą cz.2

Post »

Iwonko , kartofelki w doniczkach są docelowo , jak zakwitną będę dosypywała ziemi i już , a potem tylko podbierać z każdej doniczki po kilka i na obiadek jak znalazł , nie muszę wozić z miasta .Nigdy nie miałam problemu z dyptamem a często wsadzam nos w kwiaty i ruszam krzew bo lubię ten zapach .Jakiś grzeczny ten mój krzew bo nie parzy swojej ogrodniczki ;:306 .

Bożenko ,jakbym miała 4 ręce to bym szybciej robiła to co mam do zrobienia i miałabym czas na odpoczynek :;230 , może ! Wybij sobie z głowy opryski na warzywach , ani mi się waż !!.Kartofelki w doniczkach polecam ;:167

Moniczko , Kartofelki na własny użytek ,w doniczkach też spokojnie mi urosną . Miałam trochę podkiełkowanych i szkoda mi było wyrzucić , więc dołożyłam sobie roboty i posadziłam w donicach , przynajmniej nie będzie pielenia Brunera na zdjęciu to od Ciebie , pięknie mi się rozrosła . Mam nadzieję że ostatnie podtopienia nie dotarły do Ciebie i jest wszystko dobrze .

Zeniu , kilka lat temu w jakimś angielskim programie sadzili kartofle do donic i rosły sobie świetnie , więc sprawdzam któryś rok z rzędu i też mi rosną . ;:306
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Elu,nigdy nie pryskam tylko dałam sobie taką odpoczywającą myśl! ;:173
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A stonkę też musisz zbierać?
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko , to pomyśl lepiej o czymś innym ;:306 a najlepiej usiądz na ławeczce i odpocznij . Właśnie szykuję się na wyjazd . Wyruszamy skoro świt ,może uda mi się upchnąć laptopa .

Moniczko , stonki w doniczkach to prawie nie ma , czasem pojawią się 3-5 sztuk i to wszystko .Te moje doniczki , to są wędrujące doniczki , bo ciągle je przestawiam w inne miejsca , najczęściej gdy mi przeszkadzają :;230
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu,myślałam bardzo ... ręcznie.Mam nadzieję, że laptop się zmieścił! Ogrodowe foto relacje będą!
Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale ślicznie kwitną Ci Elu kaliny ;:138 , lubię je bardzo, jest ich sporo i wszystkie ciekawe ;:108 a kartofle w doniczkach, ciekawe, ciekawe, musisz pochwalic sie jak podbierać będziesz :wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Elu, azalię mam tylko jedną, bo najzwyczajniej w świecie miejsca już brakuje :( Wrzuciłam jej zdjęcie u siebie. Ona ma taki mocny kolorek, że jej kwiaty widać z daleka. Za to mam siedem rododendronów, które uwielbiam, a one za to uwielbienie próbują się odwdzięczyć szybkim wzrostem i całkiem znośnym kwitnieniem ;:224
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie , :wit

Wróciliśmy wcześniej bo mocno się pochmurzyło i szła burza .Jestem zmęczona upałem i bieganiną po ogrodzie i w kuchni bo musiałam czterech chłopów zaopatrzyć w papu i napoje , ale za to nareszcie mam domek ogrodowy :tan . Za tydzień małe prace wykończeniowe i można wszystko co ogrodowe wprowadzać .Między kuchnią i chłopakami zajmowałam się ogrodem bo chwastów ogrom , nie wiadomo z którego końca zaczynać pielenie .Borówki zawiązały moc owoców a póżniejsze odmiany jeszcze kwitną .Za to na nowej biało-niebieskiej rabacie mam raczej tylko niebiesko ;:306 , wszystko co białe stoi w pączkach .W ogrodzie ciągle mało koloru , azalie nie zakwitły , róże się ociągają , trzeba czekać ;:222

Bożenko , oczywiście że będzie fotorelacja , wszak mam własny aparat . ;:167

Iwonko , co roku czekam z ciekawością co mi wyrośnie w donicach , ale oczywiście pokażę jak zacznę podbierać , nie ma sprawy .Sporo mi przez tydzień podrosły i teraz będę czekała aż zakwitną , no i będę dosypywała ziemi w doniczki żeby kartofelków przyrastało .

Dorotko , w tym roku ani azalie , ani rododendrony u mnie nie kwitły jak należy mimo że mam sporo jednych i drugich , więc lecę do Ciebie .

Mój wyczekiwany domek ogrodowy , jeszcze nie wykończony , ale już jest

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No Elu nie mów, że tak mało Ci kwitnie a domek całkiem fajny,
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Eluniu jak super , że już masz domek. I pergola do kompletu....Piękna.
A te różowe kwiatuszki to co za jedne?
Wiesz jak się dziś zdenerwowałam.... :evil: Wyobraź sobie, że przedwczoraj podlewałam twoją hortensję i taki mocny strumień uszkodził mi pęd. Nawet myślałam , że złamałam ale tylko lekko się pochylił. Wczoraj rano przed pracą do niej zaglądałam i było OK. Potem już nie patrzyłam. Dziś robię obchód , podchodzę do niej a jej nie ma. Rosła w specjalnej obwódce z butelki 5l, specjalnie zrobionej , żeby mi czasem pies nie połamał bo za płotem nasza 94 letnia babcia karmi gołębie i Daisy jak je widzi to szaleje....Zrobiłam zabezpieczenie.Rozglądam się a bidulka leży parę kroków dalej na trawie zwiędnięta. Wsadziłam ją ale boję się czy coś z niej będzie.
I teraz zagadka....kto ją tak urządził. Na pewno nie pies, bo moj Daisy roślin mi nie rusza. Nic nie niszczy. Czyżby gołębie? Bo łażą wszędzie....Ale jestem zła!!!!!!! ;:223
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu,przepięknie pada , teraz zaczęło i spokojnie bez burzy.Ogród oddycha i pije.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Elu..domek ogrodowy jaki elegancki, nie jakaś tam szopka..nawet kolorystycznie do kompletu z pergolą. ;:138 . Co do azali u mnie podobnie..z jednej tylko jestem zadowolona, reszta ;:222 Na kwitnienia nie narzekaj, ładna niebieska ostróżka już u ciebie kwitnie, moje ciągle w pączkach. :wink:
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Elu domek pierwsza klasa ;:333 ;:63 u mnie też wszystko powoli kwitnie więc się nie martw :) ruszy wszystko u nas tylko widocznie warunki muszą bardziej sprzyjać :)
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko , dla nas ogrodników to ile by nie kwitło to zawsze będzie mało , ale deszczyk podlał nam obficie ogródki to może nareszcie rośliny się ruszą do kwitnienia .

Olu ,ta różowa roślina to Dyptam tzw. gorejący krzew Mojżesza .Przykra sprawa z hortensją , może się uratuje a jak nie to trudno , nic nie poradzisz .Moja w tym roku była przesadzana wiosną i niestety mocno przemarzła , więc startuje od zera i ciekawa jestem czy mi zakwitnie .Wszystkie młode sadzonki rozdałam i nawet sobie nie zostawiłam ,jednak w przyszłym roku muszę zrobić w zapas bo różnie to właśnie bywa .Nie martw się , nie ma co , głowa do góry . Pozdrawiam ;:167

Zeniu ,z domku jestem zadowolona , ale popatrz ile wokół niego miejsca muszę zagospodarować , aż strach pomyśleć a co dopiero zrobić ;:306 , emerytura mnie zastanie jak nic . A kwitnień jednak mało .

Mariuszu , nie wiem czy to wiosna taka , czy to może ja niecierpliwa jestem .Wprawdzie wszystko sobie rośnie , chociaż na piwoniach nie mam ani jednego pączka w tym roku ,a krzewów sporo ;:202 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Eluś,domek masz śliczny ,świetnie wkomponował się w ogród,to teraz Twój mieszkalny będzie miał więcej przestrzeni ,w ogrodzie przecież sporo kwitnie i nawet ostróżki ,które u mnie się ociągają ,dyptan też piękny ,u mnie zniknął i biały i różowy ,nie chcą być to ich nie ma ,u mnie też wczoraj super popadało,bo wszystko schło i musiałam podlewać,pozdrawiam ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”