Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Post »

Marysiu u mnie dosypało i dzisiaj tak fajnie było na dworze ;:215
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu wystarczy przez kilka dni do ciebie nie zawitać i już nie można nadążyć.. :;230 Więc po kolei... ptaszory odlotowe, zegar mam podobny, a kocurki do przytulania (mam dwa) :) . Poszalałaś z zakupami...niech wszystko pięknie rośnie. Zima u Ciebie urocza a i wspomnieniowe fotki super ;:215 Bardzo mi się podobają ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko tą zupę zjesz i Ty, podawałam ja różnym osobom i nie wiem czy z grzeczności czy nie ale zjadali z apetytem, mając we wspomnieniach słodką na mleku zupę dyniową :D Nie robię bałwanków bo musiałabym pozbawić rośliny kołderki :D U mnie plany i chęć ruchu w ogrodzie :tan

Iwonko kochana Ty maruda się robisz, już nie raz czy przypominałam ;:306 Białe chcesz...nie chcesz....
Pewnie że coraz bliżej do wiosny i coraz dłużej jasno! więc wytrzymamy, dobrego tygodnia Iwonko ;:196

Bożenko u mnie widzę w prognozie czwartek ma przymrozić, no i ciśnienie rośnie a to znaczy....mróz!

Alu ja też taką zimę lubię, dzisiaj mi nie sypało ale świeciło słońce ;:3

Ewcia pokaż swój zegar ;:180 ja też mam dwa kotki w domu, a te na zdjęciu to sąsiadowe :D Moje nie wypuszczane, bo w wolierze mam kilera kociego ;:306 Dzięki za życzenia dla roślinek i pochwały. Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit
Nie nadążam ;:131 Ale wyczytałam, że organizujesz zaciszne miejsce do degustacji pomidorów, to ja do Kasi dołączę Obrazek

W Krakowie jest nadal całkiem ładna zima. Co prawda samochody uroczo bryzgają czarnym błotem ale co tam... dużo bieli w tym roku ;:215
Pięknie jest u Ciebie i szczerze zazdroszczę, nienaruszonej ciszy i spokoju. Bo jakoś zawsze robi się cicho, kiedy śnieg pada ;:173

Ja wczoraj nafaszerowałam dynię do Ciebie i wyszła naprawdę bomba a Twoją zupkę miałam okazję kosztować i wcale nie z grzeczności powiem PYCHA!
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No cóż taka zima , a w Hamburgu z powodu -5 stopni zamykają budowę,co to za mróz!
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Marysiu muszę też spróbować Twojego przepisu z dynią. Dodam pestki słonecznika bo dyniowych nie posiadam. Dokupię imbir i może jutro mi się uda coś wymłodzić.
A co do kurek to czuję, że skończy się tak jak mówisz. Różnie z tym planowaniem nam wychodzi.
Widoczki cudne. :D
Życzę miłego spotkania. ;:4
Awatar użytkownika
gabi2059
50p
50p
Od: 30 gru 2016, o 00:14

Post »

Witaj Marysiu .Przeglądam po woli twoje wątki jest tego sporo ale to dobrze bo jest co u ciebie oglądać a za oknem zima w pełni.Po za tym ciekawie opowiadasz o swoim ogrodzie .Nie mam jeszcze zrobionego linku do mojej kropki ogrodowej :D Tak to chyba muszę nazywać bo moja ROD-owa działka to jest kropka w stosunku do twojego ogrodu :D :D Ale nie zazdroszczę bo wiem ile to cię Marysiu sił i czasu kosztuje.Jedyne co zazdroszczę ale tak nieszkodliwie to miejsca w którym mieszkasz.Znam Jurę jest piękna o każdej porze roku ale miejsce w którym mieszkasz jest jednym z ładniejszych ,cichszych i czyściejszych miejsc na Jurze.
Pozdrawiam .Gabi.
U Gabi na działce
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Marysiu Weszłam nieopatrznie na stronę St..kla ;:223 Nie muszę mówić, że dwie godziny na oglądnięcie wszystkiego to mało, ale znalazłam tam niestety drzewa owocowe, które idealnie będą pasowały do Tymczasowego (karłowe).
A poza tym jest brzydko, ponuro i smogowo :|
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu u nas w dzień się topi, w nocy mrozi, choć dziś mroziło i w dzień, słonko ślicznie świeciło, z Adasiem na tyczki poszliśmy, mam już do groszku i do fasoli przygotowane i trochę patyków na jakieś plecionki uszykowałam sobie, może znowu jakieś kule uplotę, to będą do pnączy jednorocznych jakiś :tan , a i wysiałam znowu kilka bylinek na dwór, no to dziś nie marudzę ;:306 bo było bliżej wiosny ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, jakie bylinki siejesz do wystawienia na dworze?
Może i ja bym coś wysiała... Mam trochę nasion jeszcze z ubiegłego roku.
Niby czytałam to i owo na temat siewu zimowego, ale jakoś to do mojej mózgownicy słabo dociera. ;:223 ;:223
Dobrej nocy, udanego jutra! ;:196
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu..u mnie dalej biało z czego się cieszę ale nudno i chyba zacznę wysiewy. ;:oj . Nie wiem co, ale wysieję. Choć w domu ale w ziemi pogrzebię. ;:306. Buszuję po szkółkach..nie ma w jednej tego co bym chciała a tak przecież oszczędniej bo jedna wysyłka. ;:oj . Jutro wyruszam w miasto za podporami do róż, przecież to najwyższy czas,wiosna za pasem. :;230 . Spokojnej nocki. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam wieczorową porą!

Małgosiu masz racje że śnieg jakby wygłuszał, wyciszał codzienność. Liczę na Was że jak pokażę pomidorowy kącik to staniecie u bram... no nie tylko wtedy, przecież sezon to okazja do spotkań, wymian (nie tylko doświadczeń) ale i degustacji ;:306 Kraków odwiedzam jakoś codziennie i wczoraj i dzisiaj koło Ciebie bryzgaliśmy ;:306
Dynie jeszcze mam to może za jakiś czas kolejna degustacja :lol:

Bożenko są kraje gdzie dziesięć centymetrów śniegu to klęska ;:306

Elżbietko jak dokupisz imbir to możesz dokupić pestki, bo smak jest jednak różny :D Tak, tak różnie bywa ale jak bardzo chcesz kurki to będziesz je miała...tak jak ja :oops: Spotkanie planujemy w czasie owocowania pomidorów więc jeszcze trochę, ale dziękuję ;:306

Gabi to od razu odnalazłam kropkę, działeczkę , cukiereczek ;:215
Z tym wysiłkiem to jest tak im większy masz areał to bardziej przymykasz oko nie niedociągnięcia, bo wszystkiego się nie da ;:185 A Ty pieścisz swój ogródek, bo widzisz w nim wszystko :D
Miejsce wybrałam, bo mnie urzekło i pewnie są piękniejsze na Jurze, ale mnie chodziło jeszcze o dogodność życia codziennego dla mnie i dla młodych co z nami mieszkają. Gdybym było młodsza i nie mieszkalibyśmy z pracującymi w Krakowie dziećmi, zaszyłabym się gdzieś z dala od ludzi ;:219 bo są tutaj takie miejsca. Zapraszam Cię serdecznie ;:4

Małgosiu oj Starkl czaruje wiem! ale o drzewkach karłowych nic nie wiem, bo nie mam. W tym roku nawet miałam w koszyku morele karłową, ale ostatecznie rachunek zmniejszyłam do połowy i morela odpadła :?
Widziałam ponurość, ale u mnie też tylko przebłyski światła były. ;:196

Iwonko no to poruszałaś się na świeżym powietrzu, a ja w dzień siedziałam jako pasażer w aucie, a potem jak klapłam w fotelu z laptopem tak co wstanę to mnie wkurza, bo kręgosłup nie lubi takiej pozycji...Jak żyć? jak dotrwać do wiosny? ;:223 ;:223

Zuziu nie widziałam jeszcze w centrach podpór, a na stronach internetowych mają tylko pozostałości po ubiegłym sezonie. Posiej sobie coś ja chyba tez zrobię próbę. Myślałam dzisiaj w kaufl kupić jakieś wiosenne doniczki ale takie przechodzone i chyba nawet przecenione. W marcu pewnie wzięłabym, ale nie wytrzymają do wiosny, to po co kupować. Mnie bardziej dobija brak ruchu, chyba od jutra zacznę ćwiczyć :;230 Miłych snów ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu czy mi się wydaje, czy marudzisz ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonuś wczoraj Ty dzisiaj ja :;230 :;230

Tak pięknie może być tylko w lipcu! to jeden z jego dni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Irenko Rzepko jak zaglądasz to te niedobre wczesne pomidory, nazwę gdzieś zapisałam ale jeszcze szukam ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Marysiu, dalie z siewu? Nie tworzą karp?
Chodzi mi o te przedostatnie.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”