Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój wiejski świat

Post »

Jadziu tak ;:180 Fresia niestety nie odbiła :cry: wszystko doskonale pamiętasz! A dlaczego chcesz żywokost ścinać :?: ;:oj Zostaw w spokoju, a za rok się rozrosną i wtedy będziesz mogła ścinać ;:333 Zachód się przesunął i musiałabym latać po wsi za nim Obrazek
Ale chcesz słoneczko to proszę

Obrazek

Martusiu to jeszcze jutro zabiegi :D a potem droga do domu i jak pójdziesz w ogród to walizki dopiero pojutrze rozpakujesz ;:306 To wyśpij dobrze, bo jutro do zmroku ogród a potem opowiadanie. Buziaki Obrazek

Misiu ja już jak zamykam laptop to i oczy i już mnie nie ma ;:19 w telefonie czasem w dzień podczytuję :D
Tak masz rację wszytko małe (młode) jest wzruszające ;:167

Bea no to nie ma się co dziwić że jeszcze nie kwitnie, ona jeszcze nie królowa tylko księżniczka Obrazek
Każda róża inaczej się przyjmuje :lol: Mam takie co sadzone w danym roku kwitły od razu i takie co dopiero za rok ;:219

Bożenko widziałam ;:180

Dobry wieczór Ewuniu
Dobre i to, że koteczek wrócił :uszy U mnie niedawno solidnie podlało i wołałam że nie chcę już deszczu, a już wyschło w niektórych miejscach na pieprz i muszę podlewać. Nowe nasadzenia podlewam parę razy dziennie, bo mdleją chociaż temperatura nie wysoka ;:131 Liczę na to że za tydzień róże pokażą swój urok, bo będzie u mnie spotkanie kilku forumek ;:162 Jak zobaczą róże to nie będą widziały chwastów ;:306
Pozdrawiam cieplutko Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ;:196 wczoraj do 22 byliśmy z Adasiem na działeczce, podlewałam, podlewałam i jeszcze podlewałam, dziś może na nockę pojedziemy, pięknego weekendu :wit
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu jeśli o mnie chodzi, to spokojnie możesz nie plewić. ;:108 Na pewno skupię swoją uwagę na kwiatach (nie tylko różach), kurczakach i reszcie miłego towarzystwa. ;:215
Możesz zająć się milszymi zajęciami. :lol: Chwasty chyba każdy z nas ma i nie będziemy się na nich skupiać. :;230
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marysiu, chwasty to nieodłączny towarzysz ogrodnika, trudno więc, by miało ich zabraknąć u Ciebie.
Jeżeli ktoś przyjedzie po to, by wyszukiwać chwaściki i inne plamki, to nie zasługuje na powtórne zaproszenie.
Ja też szykuję się na wizualną ucztę i przyjemność spotkania z innymi "zielonozakręconymi". :D

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu ,szkoda że do Ciebie daleko .Wiosną chcę posadzić żywokost i na pewno uśmiechnę się o sadzonki .Ogród podglądam póżno w nocy bo taki mam ciężki ten tydzień , po prostu brak czasu.Nadrobię w niedzielę i w poniedziałek . Zdrówka Marysiu ;:167
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu piękne zdjęcie ;:333 ;:333 ;:333
Żywokost rośnie u sąsiada w rowie na wprost mojej bramy zaraz pójdę ze szpadlem i wykopię ;:306
Miłego dnia Marysiu ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu spotkania zazdroszczę, chwastów już nie ;:168 Wczoraj pojechałam podlewać a zapełniłam połowę kompostownika najpierw trawą a potem chwastami i przekwitniętymi kwiatami ;:223
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Chwasty i u mnie rosną na potęgę. Nie sposób nad nimi zapanować. W jednym brzegu skończę, w drugim znów trzeba wyrywać.
U Ciebie, Marysiu nie widać, bo dużo i duże kwiaty, więc się nie przejmuj. Nikt nie zobaczy.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Na chwilę jeszcze o WC, to sport od Mary Rose stąd czasami bywa z różowym pąsem lub jakimś płatkiem ;:108.
U nas wczoraj burza i ulewa. Nareszcie.
Czytam, że awansowałaś do kurczaczkowej niani ;:oj, nasz jedynaczek bardzo rezolutny. I zaopiekowany. Ma 2 mamcie.
Miłego weekendu, mój placówkowy :evil: .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No właśnie Marysiu - moja królowa księżniczkowa się ociąga, dlatego pisałam, że pewnie nie zakwitnie w tym roku.
A czy to niewidzenie chwastów to dotyczy wyłącznie róż, czy np przetaczników także ? :;230
Bo tam mnie czeka pielenie a ręka jeszcze nie do końca wygojona :roll:
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Justynko, jestem taka "bystra", że po przeczytaniu Twojego posta zaczęłam się zastanawiać o co chodzi z tą toaletą, jaki sport... :;230 :;230 :;230
Chyba jednak muszę odpocząć... ;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Basiu, moje zwoje też ostatnio przegrzane.
Marysiu, moje talerzyki WC też mają różowe smugi i paseczki. Sprawdziłam.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam Was w moim wiejskim świecie ;:4

Kosiarka naprawiona, trawa skoszona, kurczaki wymyślają coraz to nowe możliwości ucieczki, a ja je łapię tym razem w pokrzywach Obrazek

Iwonko a my byliśmy na urodzinach u dzieci w sąsiedniej wsi, niedługo bo skręcają szklarnię a czas ich goni ;:65
Życzę Wam cieplutkiej nocy, bo u nas zimno i słoneczka na patio w czasie picia kawki! ;:196

Kasiu nie jestem w stanie wszystkiego wyplewić, chyba wiesz jak jest ale tak żeby można było podziwiać Obrazek zresztą i tak plewienie jest naszą codzienną czynnością :uszy

Irenko nie zabraknie chwastów masz to jak w banku Obrazek Ja sobie tak trochę zażartowałam :oops:

Elu a no szkoda, najlepiej jak wszyscy mieszkalibyśmy niedaleko siebie ;:4 ale i tak nasz kraj nie jest taki wielki, bo jeździmy to tu to tam! Żywokosty ja mam dwa ozdobne i chętnie Ci poślę sadzonki ;:333

Alu takiego żywokostu z rowu to ja nie mam, ale i on jest ciekawy i wartościowy. Szczególnie na gnojówkę bo ma dużo potasu. Dziękuję dzień minął przyjemnie ;:196

Julciu muszę mieć chwasty i muszę plewić, bo mój drób w wolierze zrobił klepisko więc chwasty idą do nich a dzięki temu są pyszne pomarańczowe żółtka jaj Obrazek

Asiu tak jest u każdego, taka pora i jak piszę Julci moje chwasty mają praktyczne zastosowanie ;:306
Teraz wszystko bujnie rośnie :D

Justynko jak miło że przyszłaś do wiejskiego ;:196 Tak doczekałam się maluchów i jest z tym trochę zachodu, ale co tam! Małe są bardzo rezolutne i świetnie dają sobie radę Obrazek
WC u mnie jest jednolicie dmuchnięta różem ;:224 Jest śliczna! Spokojnego placówkowego weekendu ;:196

Bea to oszczędzaj rękę przetaczniki też zwrócą na siebie uwagę Obrazek
Moja Szwedka zakwitła w pierwszym roku :D

Basiu tak to jest jak się operuje skrótami ;:306

Za chwilę może coś wstawię :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zaczynają kwitną powojniki, niestety u jednego coś więdną pędy, pewnie dlatego bo stworzyłam mu lepsze warunki ;:222

Obrazek

Obrazek

Pierwszy raz mam kwiatki perukowca :D

Obrazek

Zawsze mnie śmieszy bo na znaczniku mam szałwia różowa Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek