Witam Was w moim wiejskim świecie
Kosiarka naprawiona, trawa skoszona, kurczaki wymyślają coraz to nowe możliwości ucieczki, a ja je łapię tym razem w pokrzywach
Iwonko a my byliśmy na urodzinach u dzieci w sąsiedniej wsi, niedługo bo skręcają szklarnię a czas ich goni
Życzę Wam cieplutkiej nocy, bo u nas zimno i słoneczka na patio w czasie picia kawki!
Kasiu nie jestem w stanie wszystkiego wyplewić, chyba wiesz jak jest ale tak żeby można było podziwiać

zresztą i tak plewienie jest naszą codzienną czynnością
Irenko nie zabraknie chwastów masz to jak w banku

Ja sobie tak trochę zażartowałam
Elu a no szkoda, najlepiej jak wszyscy mieszkalibyśmy niedaleko siebie

ale i tak nasz kraj nie jest taki wielki, bo jeździmy to tu to tam! Żywokosty ja mam dwa ozdobne i chętnie Ci poślę sadzonki
Alu takiego żywokostu z rowu to ja nie mam, ale i on jest ciekawy i wartościowy. Szczególnie na gnojówkę bo ma dużo potasu. Dziękuję dzień minął przyjemnie
Julciu muszę mieć chwasty i muszę plewić, bo mój drób w wolierze zrobił klepisko więc chwasty idą do nich a dzięki temu są pyszne pomarańczowe żółtka jaj
Asiu tak jest u każdego, taka pora i jak piszę Julci moje chwasty mają praktyczne zastosowanie
Teraz wszystko bujnie rośnie
Justynko jak miło że przyszłaś do wiejskiego

Tak doczekałam się maluchów i jest z tym trochę zachodu, ale co tam! Małe są bardzo rezolutne i świetnie dają sobie radę

WC u mnie jest jednolicie dmuchnięta różem

Jest śliczna! Spokojnego placówkowego weekendu
Bea to oszczędzaj rękę przetaczniki też zwrócą na siebie uwagę

Moja Szwedka zakwitła w pierwszym roku
Basiu tak to jest jak się operuje skrótami
Za chwilę może coś wstawię