Adenium obesum (Róża pustyni )cz.1
- karpek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z moich nasionek, niestety chyba już nic nie będzie. Siedzą w ziemi już miesiąc. A na allegro jak na złość nie ma żadnego wyboru...
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
- karpek
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki. Wczoraj już nie zdążyłem ale miałem zamiar właśnie poprosić Was o jakieś namiary na nicki sprzedających "dobre", sprawdzone nasiona. Jak widać nasionko - nasionku nie równe, może nieumiejętność ich wysiania (chociaż to mi się przeważnie udaje). Spróbuję po Nowym roku następny raz bo adenium muszę mieć.
Pozdrawiam i życzę wesołych, radosnych i zarazem spokojnych Świąt.
Pozdrawiam i życzę wesołych, radosnych i zarazem spokojnych Świąt.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Pozdrawiam - Janusz K.
- rastharsis
- 200p
- Od: 20 sie 2008, o 22:56
- rastharsis
- 200p
- Od: 20 sie 2008, o 22:56
- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To już wiadomo skąd wiesz co zrobić, żeby szybciutko rosłyrastharsis pisze: W takim razie, jak już określasz moją profesję, jestem panią z piekarni.

Moje małe rośnie ale straaaaaaaaaaaaaasznie wolno, ostatnio musiało się przenieść na parapet bo na stoliku nie było już miejsca z choinką

Witam
dawno nie odwiedzalam forum , ciesze sie ze przybylo tyle nowych osob i kazdemu zycze powodzenia . Moje roslinki wychodowane z nasionek zachowuja sie calkiem ok . W tej chwili rosna słabiej niz latem ale to oczywiste ,,,wkoncu mamy zime
Wklejam kilka fotek a dla porownani na stronie 9 znajduja sie zdjecia tych samych roslinek tylko zrobione latem , wiec mozecie sobie porownac ile urosly
Pozdrawiam i zycze powodzenia ....
MALUCHY:

WIEKSZE ROSLINKI

dawno nie odwiedzalam forum , ciesze sie ze przybylo tyle nowych osob i kazdemu zycze powodzenia . Moje roslinki wychodowane z nasionek zachowuja sie calkiem ok . W tej chwili rosna słabiej niz latem ale to oczywiste ,,,wkoncu mamy zime

MALUCHY:

WIEKSZE ROSLINKI

kaksa266 super te twoje adenium, może się tez doczekam kiedyś takich.
Casa dzięki za informacje o "paniczu" kupiłam przed świętami 30 nasion u niego.
Zapakowałam pięć nasion, doniczkę i instrukcję synowi do Krakowa na stancję. U niego jest
powyżej 23st a u mnie niestety tak 19. Zobaczymy czy u niego wzejdą a ja może spróbuję
u siebie po nowym roku. Nie poddam się tak łatwo.
Pozdrawiam wszystkich wytrwałych.
Ela
Casa dzięki za informacje o "paniczu" kupiłam przed świętami 30 nasion u niego.
Zapakowałam pięć nasion, doniczkę i instrukcję synowi do Krakowa na stancję. U niego jest
powyżej 23st a u mnie niestety tak 19. Zobaczymy czy u niego wzejdą a ja może spróbuję
u siebie po nowym roku. Nie poddam się tak łatwo.
Pozdrawiam wszystkich wytrwałych.
Ela
Witam
Dzisiaj ogladałam kilka filmów dotyczacych adenium , polecam wam to zobaczyc bo mozna sie dowiedziec jak powstaja takie cudowane drzewka jakie widzimy na zdjeciach
. Moze juz to widzieliscie ale co tam
wejdzcie na strone
http://www.youtube.com/ i w wyszukiwarke wpiszcie "adenium" pokaze sie duzo filmikow
Przyjemnego ogladania :P
Pozdrawiam K.

Dzisiaj ogladałam kilka filmów dotyczacych adenium , polecam wam to zobaczyc bo mozna sie dowiedziec jak powstaja takie cudowane drzewka jakie widzimy na zdjeciach

http://www.youtube.com/ i w wyszukiwarke wpiszcie "adenium" pokaze sie duzo filmikow
Przyjemnego ogladania :P
Pozdrawiam K.
Hejkocurek pisze:Obejrzałam. Jeju, jak oni tam brutalnie te róże tną!
Widocznie trzeba sie z nimi brutalnie ochodzic bo efekty sa rewelacyjne

Wklejajcie fotki swoich różyczek bo jestem ciekawa jak wyglądają

Pozdrawiam