marpa-Maryniu Ok, posłucham się ciebie,I po przekwitnięciu floksika przesadzę w inne miejsce
Hosty porosły, owszem,Od 3 lat i tak sa sporo dzielone.Ale i tak za gęsto maja , to można dzielić.
Ale wczoraj była burza, zlewa i grad na działce

Z jednej strony domku ścięło mi hosty. Wyglądają strasznie
nie zrobiłam zdjątka, bo smutny widok.Ale cóz dobrze,że drugiej strony są całe.I te małe w nowym ogrodzie .I innych roślin jest sporo., to będzie na co popatrzeć
PEPSI-Małgosiu Ten brzozowy płotek ma z jednej strony 6 lat i zaczyna się sypać.Trzeba go odnowić, wymienić .Mi też on bardzo się podoba.
Z drugiej jest o rok młodszy i ten jeszcze trzyma się dobrze
Beaby-Beatko Ale zaserwowałaś mi piękne marzenia.
Iwonko1 Na dyptama , czyli na dotykanie liści,Trzeba uważać w czasie upałów ,w godzinach południowych.a tak wszystko jest ok.
Ja go zostawię
Iwonko0042 Tak, ja tez lubię ten czas kwitnących drzew, krzewów,Jak nasz świat wokół pokryje się soczysta zielenią.Kolorami kwiatuchów w ogrodzie.
a coraz ich więcej i piękniej mamy .Tylko kurcz, komary już sie pojawiają
mirekjm-Mirku Witaj! Dzięki za miłe słowa.Ta hosta z falbanką to War Paint .została mocno wczoraj poszatkowana przez grad
Byłam u ciebie masz pięknie. Domek się buduje.I ta piękna studzienka Zaczynam chorować na coś takiego.
Do mojego domku pasowałaby, prawda ??:)
tulipanka-Wiolu Dzięki

Ja też uwielbiam powojniki.Sporo mam wielkokwiatowych.
One dopiero pomału będą zaczynać.Fajnie,że ty tez je lubisz i masz. Będziemy oglądać
Tak tulipanki odchodzą.a inne roślinki już się szykują do pokazania swojej urody w całej okazałości
Elwi-Elu Też tak myślę,że to dobry pomysł na obsadzeni rabaty hostowej tulipankami. Kolorowej ,ładniej i nie będzie pusto długo na wiosnę
Oj zmartwiłaś mnie ta wiadomością o wirusie tulipanków.Te pstre są w nowym ogrodzie.
Dorotko350 Tak, coraz piękniej już jest.Zielono. kolorowo, pełno, pięknie
Mąż wracał z trasy i na moją prośbę wstąpił( trochę km zboczył,ale co sie nie robi dla żony- jak to powiedział, ha, ha, haaa
) do Końskowoli do Floribundy .Tam już po moim telefonie i zamówieniu.przyszykowali i wybrali róże.
Kupiłam: Leander ,CHIPPENDALE i PASTELLA

I Pastella już ma pączka kwiatowego

Tulipan Zielonokwiatowy Green Wave

Tulipanek czarny- Queen of Night

Kamasja Kusika