Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...
Moje prymulki kupowane w marketach zimują rewelacyjnie.
Kupuję co roku i wysadzam do gruntu
Nie powinnam wchodzić do Was, bo kusicie różami.
Chociaż w sobotę obejrzałam swoje róze i chyba 2 nie przezyją zimy. Może trzeba kupić?
Kupuję co roku i wysadzam do gruntu
Nie powinnam wchodzić do Was, bo kusicie różami.
Chociaż w sobotę obejrzałam swoje róze i chyba 2 nie przezyją zimy. Może trzeba kupić?
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak to nie przeżyją zimyMargo2 pisze:2 nie przeżyją zimy.

- Alutka102
- Od: 29 sie 2011, o 09:06

Nikt nikogo nie straszy, ale u mnie też na wielu różach sterczą czarne kikuty. Róże pomarzły, bo nie zdążyły przygotować się do zimy. Przecież przed mrozami była cały czas pogoda angielska i róże zachowywały się jak na wiosnę. W pędach krążyły soki, które gwałtowny, duży mróz zmroził. Wygląda to bardzo źle i oby nie było dużych strat.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gosiu u mnie jedynie raz była jedna partia w Biedronce rzucona przed Dniem Babci,dzisiaj byłam w LM i zajrzałam oczywiście na stoisko z kwiatami.Prymulka może jedna stała,wciśnięta pomiędzy storczyki za 59 zł
Poczekam do marca i na giełdzie kupię sobie z 3 szt,postawię na balkonie,a potem do ogrodu
Skąd masz pewność,że róże nie przeżyją? Czasami odbijają od szczepienia
A jeśli nie to na pewno coś zamówisz
Iwonka mi jednego roku wszystkie prymule zmarzły,ale to była zima w 2012,wtedy i róż tyle straciłam
Alutka i ja zaczynam się martwić,bo w kilku wątkach czytałam podobne obserwacje
Rzeczywiście długo było ciepło,a w momencie,gdy róże powinny spać one w najlepsze wypuszczały listki ochoczo...oby im na najgorsze to nie wyszło

Poczekam do marca i na giełdzie kupię sobie z 3 szt,postawię na balkonie,a potem do ogrodu

Skąd masz pewność,że róże nie przeżyją? Czasami odbijają od szczepienia

Iwonka mi jednego roku wszystkie prymule zmarzły,ale to była zima w 2012,wtedy i róż tyle straciłam

Alutka i ja zaczynam się martwić,bo w kilku wątkach czytałam podobne obserwacje

Rzeczywiście długo było ciepło,a w momencie,gdy róże powinny spać one w najlepsze wypuszczały listki ochoczo...oby im na najgorsze to nie wyszło

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Aniu kobee wysiałam , było 6 szt nasion
ciekawe czy coś wzejdzie
ciekawe różyczki zamówiłaś
będzie się działo

będzie się działo

- Annes 77
Dzidziu wzejdzie na pewno,tylko staraj się nie zalewać,ani nie przesuszyć,mi zawsze wychodzą
A z jakiej firmy nasiona?
Mam nadzieję,że nowe różyczki się wykażą,Twoje to same cuda

A z jakiej firmy nasiona?
Mam nadzieję,że nowe różyczki się wykażą,Twoje to same cuda

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Aniu abyś miała rację
firmy Vilmorin takie były w ogrodniku 

- Annes 77
Tych jeszcze nie siałam,ale trzymam kciuki za wystawienie kiełków 

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie wieżę listy już zamknięte?. Ja jak zwykle spóźniona, ciekawa jestem czy jak się zdecyduję to jeszcze coś dla mnie zostanie.
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ,bardziej chodziło mi o to czy Hot będzie pasowała do róż żółtych ,czy bardziej do morelowych. Mam też pytanie o algi i wióry rogowe .Pytałam w kilku sklepach ogrodniczych ,ale nie słyszeli nawet. Mogłabyś nam trochę bardziej przybliżyć temat łącznie z zastosowaniem.Wszystkie zielone w tym temacie będziemy wdzięczne. 

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu mało piszę, ale podglądam i podsłuchuję.
Pashmina ostatnio puszcza do mnie oko z kilku ogrodów, twoja też.
U mnie z dwu prymulek kupionych w marcu, jedna żyje w gruncie, nawet przyzwoicie kwitła wiosną.

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Annes, pochwalę się i ja. Pashmina zaklepana
Teraz muszę koniecznie opłacić to całe zamówienie, bo pójdę z torbami jak się na coś jeszcze skuszę 

- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Dzisiaj tez obejrzałam moje róże, duzo będzie do cięcia do kopczyka niestety, żałuję ze niektórych nie okrylam dodatkowo. No cóż co ma być to bedzie, nie czas żałować róż , gdy płoną lasy. 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Annes, nadrobiłam zaległości od listopada
uff, działo się, wybieranie róż, lilii i bylinek. A ja nic, zero. Przez nieobecność na forum nie stworzyły mi się żadne potrzeby
Ale teraz tęsknoty się odnawiają, za taką Pashminą, Novaliskiem czy Winter Lodge... czy choćby powojnik Rogucci.. Och te twoje zdjęcia...robią ze mnie miękką bułę
Tylko że jeszcze mam sporo doniczek z zeszłego roku, których nie umiejscowiłam na rabatach
Pozdrawiam

Ale teraz tęsknoty się odnawiają, za taką Pashminą, Novaliskiem czy Winter Lodge... czy choćby powojnik Rogucci.. Och te twoje zdjęcia...robią ze mnie miękką bułę

Tylko że jeszcze mam sporo doniczek z zeszłego roku, których nie umiejscowiłam na rabatach

Pozdrawiam

- Annes 77
Co za pogoda,wieje okrutnie,coś przywieje...tylko co?
Kupiłam już ziemię do wysiewów i kilka torebek nasion,chyba wystarczy?
Polowałam na nasiona ostnicy,ale w moim mieście o niej nie słyszano
U nas jest bardzo późno wystawiany towar wiosenny,tak się ociągać
Jeśli byłaby dobra duszyczka z kilkoma nasionami ostnicy to ja bardzo wdzięczna
Oto moje kolorowe torebki...sasanki mam jeszcze i szałwię trójbarwną...

Tak jest co roku,że mówię sobie koniec z sianiem,a w lutym nie ma bata,kupuję i próbuję
Jeszcze do tego kobeę wysiewam...
Część pójdzie do gruntu,a druga połowa na parapety.Najwyżej przytargam regał z piwnicy i obstawię go doniczkami
Dorotko u mnie już zamówienie zamknięte,dziękuję,ale jeśli nawet coś nowego dojdzie to ani jednego kolczastego krzaczka nie przewiduję
Decyduj się w porę,bo rzeczywiście towaru czasami braknie...
Pelu Hot Chocolate bardziej do żółci,która jest wiadomo słonecznym kolorem,a Hot to gorąc
Wióry rogowe sa w sprzedaży w Lidlu w miesiącu marcu,więc trzeba śledzić ofertę sklepu.Natomiast jeśli chodzi o algi to również w internecie można kupić,raczej w sklepach stacjonarnych nie spotkałam się...
Algi to podobno super sprawa dla róż,ale ja niestety jeszcze ich nie stosowałam,dopiero będę próbować
Soniu u Ciebie taki szpalerek Pashminek ładnie by się prezentował.Czekam na twoje Artemisy w tym roku,jestem ciekawa,czy Ci się spodoba
Mam dwie prymule,po przekwitnięciu przesadzę je do ogrodu,widzę na starych zdjęciach,że niektóre ładnie zimują
Sabinko to super,poznamy kolejną opinię z Twoich ust na temat tej intrygującej róży.Wiem jedno to róża dla tych,co kochają robić portrety różom ,ona jest bardzo twarzowa
Reniu powoli zaczynam się martwić o moje kochane,podczytuję,że czarne kikuty sterczą.Mam nadzieję,że nie będzie tak źle
Jolu no właśnie gdzieś Ty się podziewała? Brakuje wielu osób sprzed kilku lat
Róże,lilie to sama śmietanka i radość,że znów do mnie przyjadą.na pewno nadrobisz stracony czas.Buszujesz troszkę po szkółkach w poszukiwaniu cudności?
Donice z roślinami masz wkopane do gruntu?
Kupiłam już ziemię do wysiewów i kilka torebek nasion,chyba wystarczy?
Polowałam na nasiona ostnicy,ale w moim mieście o niej nie słyszano

Jeśli byłaby dobra duszyczka z kilkoma nasionami ostnicy to ja bardzo wdzięczna

Oto moje kolorowe torebki...sasanki mam jeszcze i szałwię trójbarwną...

Tak jest co roku,że mówię sobie koniec z sianiem,a w lutym nie ma bata,kupuję i próbuję

Część pójdzie do gruntu,a druga połowa na parapety.Najwyżej przytargam regał z piwnicy i obstawię go doniczkami

Dorotko u mnie już zamówienie zamknięte,dziękuję,ale jeśli nawet coś nowego dojdzie to ani jednego kolczastego krzaczka nie przewiduję

Pelu Hot Chocolate bardziej do żółci,która jest wiadomo słonecznym kolorem,a Hot to gorąc

Wióry rogowe sa w sprzedaży w Lidlu w miesiącu marcu,więc trzeba śledzić ofertę sklepu.Natomiast jeśli chodzi o algi to również w internecie można kupić,raczej w sklepach stacjonarnych nie spotkałam się...
Algi to podobno super sprawa dla róż,ale ja niestety jeszcze ich nie stosowałam,dopiero będę próbować

Soniu u Ciebie taki szpalerek Pashminek ładnie by się prezentował.Czekam na twoje Artemisy w tym roku,jestem ciekawa,czy Ci się spodoba

Mam dwie prymule,po przekwitnięciu przesadzę je do ogrodu,widzę na starych zdjęciach,że niektóre ładnie zimują

Sabinko to super,poznamy kolejną opinię z Twoich ust na temat tej intrygującej róży.Wiem jedno to róża dla tych,co kochają robić portrety różom ,ona jest bardzo twarzowa

Reniu powoli zaczynam się martwić o moje kochane,podczytuję,że czarne kikuty sterczą.Mam nadzieję,że nie będzie tak źle

Jolu no właśnie gdzieś Ty się podziewała? Brakuje wielu osób sprzed kilku lat

Róże,lilie to sama śmietanka i radość,że znów do mnie przyjadą.na pewno nadrobisz stracony czas.Buszujesz troszkę po szkółkach w poszukiwaniu cudności?
Donice z roślinami masz wkopane do gruntu?