Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Moje prymulki kupowane w marketach zimują rewelacyjnie.
Kupuję co roku i wysadzam do gruntu
Nie powinnam wchodzić do Was, bo kusicie różami.
Chociaż w sobotę obejrzałam swoje róze i chyba 2 nie przezyją zimy. Może trzeba kupić?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Margo2 pisze:2 nie przeżyją zimy.
Jak to nie przeżyją zimy ;:202 ? Takiej zimy, której prawie nie było? Weźcie mnie nie straszcie ;:110
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit
Nikt nikogo nie straszy, ale u mnie też na wielu różach sterczą czarne kikuty. Róże pomarzły, bo nie zdążyły przygotować się do zimy. Przecież przed mrozami była cały czas pogoda angielska i róże zachowywały się jak na wiosnę. W pędach krążyły soki, które gwałtowny, duży mróz zmroził. Wygląda to bardzo źle i oby nie było dużych strat.
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosiu u mnie jedynie raz była jedna partia w Biedronce rzucona przed Dniem Babci,dzisiaj byłam w LM i zajrzałam oczywiście na stoisko z kwiatami.Prymulka może jedna stała,wciśnięta pomiędzy storczyki za 59 zł ;:oj
Poczekam do marca i na giełdzie kupię sobie z 3 szt,postawię na balkonie,a potem do ogrodu ;:333
Skąd masz pewność,że róże nie przeżyją? Czasami odbijają od szczepienia ;:108 A jeśli nie to na pewno coś zamówisz ;:215

Iwonka mi jednego roku wszystkie prymule zmarzły,ale to była zima w 2012,wtedy i róż tyle straciłam ;:222

Alutka i ja zaczynam się martwić,bo w kilku wątkach czytałam podobne obserwacje ;:224
Rzeczywiście długo było ciepło,a w momencie,gdy róże powinny spać one w najlepsze wypuszczały listki ochoczo...oby im na najgorsze to nie wyszło ;:303
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Aniu kobee wysiałam , było 6 szt nasion :roll: ciekawe czy coś wzejdzie :roll: ciekawe różyczki zamówiłaś
będzie się działo :tan
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzidziu wzejdzie na pewno,tylko staraj się nie zalewać,ani nie przesuszyć,mi zawsze wychodzą ;:333
A z jakiej firmy nasiona?
Mam nadzieję,że nowe różyczki się wykażą,Twoje to same cuda ;:167
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Aniu abyś miała rację ;:108 firmy Vilmorin takie były w ogrodniku ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tych jeszcze nie siałam,ale trzymam kciuki za wystawienie kiełków ;:333
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie wieżę listy już zamknięte?. Ja jak zwykle spóźniona, ciekawa jestem czy jak się zdecyduję to jeszcze coś dla mnie zostanie.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ,bardziej chodziło mi o to czy Hot będzie pasowała do róż żółtych ,czy bardziej do morelowych. Mam też pytanie o algi i wióry rogowe .Pytałam w kilku sklepach ogrodniczych ,ale nie słyszeli nawet. Mogłabyś nam trochę bardziej przybliżyć temat łącznie z zastosowaniem.Wszystkie zielone w tym temacie będziemy wdzięczne. ;:167
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu mało piszę, ale podglądam i podsłuchuję. :) Pashmina ostatnio puszcza do mnie oko z kilku ogrodów, twoja też. ;:173 U mnie z dwu prymulek kupionych w marcu, jedna żyje w gruncie, nawet przyzwoicie kwitła wiosną.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Annes, pochwalę się i ja. Pashmina zaklepana ;:oj Teraz muszę koniecznie opłacić to całe zamówienie, bo pójdę z torbami jak się na coś jeszcze skuszę :;230
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Dzisiaj tez obejrzałam moje róże, duzo będzie do cięcia do kopczyka niestety, żałuję ze niektórych nie okrylam dodatkowo. No cóż co ma być to bedzie, nie czas żałować róż , gdy płoną lasy. :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Annes, nadrobiłam zaległości od listopada :lol: uff, działo się, wybieranie róż, lilii i bylinek. A ja nic, zero. Przez nieobecność na forum nie stworzyły mi się żadne potrzeby ;:306
Ale teraz tęsknoty się odnawiają, za taką Pashminą, Novaliskiem czy Winter Lodge... czy choćby powojnik Rogucci.. Och te twoje zdjęcia...robią ze mnie miękką bułę :;230
Tylko że jeszcze mam sporo doniczek z zeszłego roku, których nie umiejscowiłam na rabatach ;:223

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co za pogoda,wieje okrutnie,coś przywieje...tylko co?
Kupiłam już ziemię do wysiewów i kilka torebek nasion,chyba wystarczy?
Polowałam na nasiona ostnicy,ale w moim mieście o niej nie słyszano ;:145 U nas jest bardzo późno wystawiany towar wiosenny,tak się ociągać ;:218
Jeśli byłaby dobra duszyczka z kilkoma nasionami ostnicy to ja bardzo wdzięczna ;:108

Oto moje kolorowe torebki...sasanki mam jeszcze i szałwię trójbarwną...

Obrazek

Tak jest co roku,że mówię sobie koniec z sianiem,a w lutym nie ma bata,kupuję i próbuję ;:224 Jeszcze do tego kobeę wysiewam...
Część pójdzie do gruntu,a druga połowa na parapety.Najwyżej przytargam regał z piwnicy i obstawię go doniczkami ;:306

Dorotko u mnie już zamówienie zamknięte,dziękuję,ale jeśli nawet coś nowego dojdzie to ani jednego kolczastego krzaczka nie przewiduję :wink: Decyduj się w porę,bo rzeczywiście towaru czasami braknie...

Pelu Hot Chocolate bardziej do żółci,która jest wiadomo słonecznym kolorem,a Hot to gorąc ;:333
Wióry rogowe sa w sprzedaży w Lidlu w miesiącu marcu,więc trzeba śledzić ofertę sklepu.Natomiast jeśli chodzi o algi to również w internecie można kupić,raczej w sklepach stacjonarnych nie spotkałam się...
Algi to podobno super sprawa dla róż,ale ja niestety jeszcze ich nie stosowałam,dopiero będę próbować ;:333

Soniu u Ciebie taki szpalerek Pashminek ładnie by się prezentował.Czekam na twoje Artemisy w tym roku,jestem ciekawa,czy Ci się spodoba ;:224
Mam dwie prymule,po przekwitnięciu przesadzę je do ogrodu,widzę na starych zdjęciach,że niektóre ładnie zimują ;:108

Sabinko to super,poznamy kolejną opinię z Twoich ust na temat tej intrygującej róży.Wiem jedno to róża dla tych,co kochają robić portrety różom ,ona jest bardzo twarzowa ;:215

Reniu powoli zaczynam się martwić o moje kochane,podczytuję,że czarne kikuty sterczą.Mam nadzieję,że nie będzie tak źle ;:224

Jolu no właśnie gdzieś Ty się podziewała? Brakuje wielu osób sprzed kilku lat ;:145
Róże,lilie to sama śmietanka i radość,że znów do mnie przyjadą.na pewno nadrobisz stracony czas.Buszujesz troszkę po szkółkach w poszukiwaniu cudności?
Donice z roślinami masz wkopane do gruntu?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”