Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Piękne clematisy Agnieszko i tyle odmian! :) I ja w ub. sezonie odnowiłam z lekka swoje zasoby bo już nic nie miałam.Ubiegły rok był u mnie korzystny dla nich i rosły zadawalająco. Dzisiaj poprzycinałam wszystkie bo dopiero mają pąki.

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu ależ orgia iryskowa a zaraz potem powojnikowa. Prześliczne masz powojniki.
Muszę swoim poświęcić więcej uwagi, bo warte są tego.
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Irysy... ;:167 piękne.
Clematisy... ;:167 również.
Ten dżinsowo- niebieski mnie obalił z nóg ;:108 ...gdyby go tak z białym jakimś posadzić, to ich prześlizgujące się nawzajem pędy stworzyłyby istny melanż ;:224 .
Aga...szkoda że mi do Ciebie na kawę nie po drodze...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Geniu faktycznie jak na mały ogród to sporo...... ale wiesz jak to jest.... jest tyle przepięknych odmian, że chciałaby się jeszcze 8-) :lol:
Mam nadzieję, że clematisy pięknie nam przezimowały... u mnie też kilka to młodziutkie , zeszłoroczne nasadzenia..... jeszcze się nie obudziły...

Kasiu faktycznie warto i popiół zastosować..... ja mam go mnóstwo, ponieważ u mnie pali się drzewem....ale jakoś nigdy go nie użyłam..... po Twoim przypomnieniu ;:196 chyba wreszcie się zmobilizuję..... szkoda to całe dobro wyrzucać...
Ja też nie mogę doczekać się, kiedy wreszcie popracuję w ogródku.... u mnie wciąż tak zimno, że jeszcze nie zaczęłam prac.....

Aguś tak to właśnie jest.... gdy widzimy coś co nam sie podoba, od razu chcielibyśmy sadzić w swoim ogródku 8-) :lol:
Mam nadzieję, że twoje clematisy przezimowały i będą się pięknie rozrastały i kwitły. To naprawdę niesamowicie dekoracyjne roślinki :D

Martusiu cieszę się bardzo, że podobają Ci się moje kwiatuszki ;:196 Dziękuję za cieplutkie słowa ;:196

Aguniu witaj :wit
Cieszę się , że podobają Ci się moje pnącza...... na szczęście jakoś sobie radzą, u mnie ziemia nie najlepsza, piach.... ale widocznie pasuje im to.....
U mnie niestety wciąż zimno i szaro..... wczoraj rano padał deszcz..... później przestał, ale pogoda wciąż nie zachęca do wyjścia do ogródka.... mam nadzieję, że wreszcie się troszkę ociepli.... już nie mogę się doczekać, kiedy zacznę prace ....Tym bardziej, że w większości kraju już dłuższy czas pogoda była piękna i ogródki już wysprzątane..... Do mnie wiosna przychodzi około 2 tygodnie później, niż w większości kraju.....

Maryniu ja planuję swoje przyciąć w przyszłym tygodniu..... trzymam kciuki, żeby wreszcie zrobiło się cieplej i żeby praca w ogródku byłą przyjemnością.... bo ja jeszcze nic nie zaczęłam robić.... wciąż zimno i brzydko....

Marysiu powojniki to faktycznie przepiękne pnącza...... mam nadzieję, że uda się im przerwać bez uwiądu..... jeden z moich w zeszłym roku dopadło to paskudztwo, na szczęście po wycięciu porażonego pędu było ok..... zobaczymy, czy w tym roku nie wróci..... muszę koniecznie od razu wiosną podsypać go nadmanganianem potasu....

Kasiu niby nie po drodze, ale może kiedyś dobre wiatry przywieją Cię w moje okolice , a wtedy serdecznie zapraszam ;:196 Kawka i ciacho zawsze czekają ;:196

Kochani
pozdrawiam wszystkich niedzielnie, życzę pięknego, słonecznego dnia ;:196 :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ojjjj szkoda, że ładna pogoda jeszcze do Ciebie nie doszła ;:168 U mnie wczoraj się chmurzyło i to solidnie. Bałam się deszczu, bo chciałam zrobić opryski, ale za jakiś czas chmury się rozproszyły. No i zrobiłam oprysk Miedzianem i Promanalem. Oczekuje zatem co najmniej jeszcze jednego pogodnego dnia ;:224 Rano jeszcze zimno i wszędzie szron, ale około 10 nie ma po tym śladu, a krokusy pod wpływem słonka rozchylają pięknie płatki ;:167
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Agnieszko, Twój ogród głównie kojarzy mi się z liliami, ale przecież Ty masz sporą kolekcję powojników, i to jakich ładnych. Czytam, ze nawet ich specjalnie nie zasilasz, widać gleba u Ciebie im odpowiada.
U mnie od rana mokro.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Będę im kibicować - bo chciałabym mieć ich pełno w swoim ogrodzie - bardzo mi się podobają wizualnie.
Zobaczę co będzie :wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko clematisy przepiękne ;:215
A wracając do rozmowy o irysach, muszę je odmłodzić , rosną już w jednym miejscu 6 lat, więc już w środku kępki są puste miejsca. W zeszłym roku słabo kwitły, same mówią -porozsadzaj nas. Miałam chęci zrobić z nimi porządek zeszłego sezony, ale susza pokrzyżowała plany. Tego roku to mus. Posadzę je chyba w tych samych miejscach, tylko zasilę kompostem, nie mam innego pomysły, zresztą miejsca na rabatkach brak, stosuję obecnie "roślinną metodę wciskania" ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Powojników nie mam - jeszcze. Kiedyś miałam dwa, zachorowały i nie przetrwały mojego braku doświadczenia :oops: .
Irysy - uwielbiam - wiesz o tym :wink: . U Ciebie rozrośnięte kępy, ja wciąż na takie czekam.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,ja chyba jestem jeszcze w transie zimowym,bo w ogóle nie zorientowałam się,ze założyłaś nowy wątek ,a tu już 20 stron naciachane. ;:oj Lilie twoje są nieziemskiej urody.Czy one same ci się tak rozrastają czy sadziłaś po kilka cebul jednej odmiany?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Słoneczny dzionek to był tylko ,że trochę mroźny przeszywający kości wiatr . Nie skłaniał do siedzenia w ogródku i podziwiania krążących brzęczących owadów uwijających się ze zbiorem nektaru czy pyłku
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Piękna kolekcja powojników :shock: Mnie ostatnio zauroczył clematis Maria - Curie Skłodowska. Widziałam " na żywo" na Gardenii. Ciekawa jestem z których jesteś najbardziej zadowolona?
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

No i znów kolejna seria zdjęć łapiących za serce i zapierających dech! Oglądałam swoje powojniki, pączuszki mają, nawet ładne. Gdybyż jeszcze chciały tak rosnąć jak u Ciebie! Przecudne!
A pamietasz może tego ciemnozniebieskiego? co to za jeden? Ewentualnie, może Ty nmi doradzisz, potrzebuję własnie coś niebiesko, może wpadać w fiolet i kwitnąć najdłużej jak się da? Mam Gipsy Queen - ona własnie spełnia wszystkie oczekiwania i świetnie rośnie, ale wolałabym uniknąć kolejnego powtórzenia, znasz może coś podobnego? Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Piękne iryski i powojniki - w moich ulubionych kolorach ;:138
Muszę koniecznie powiększyć ich ilość u siebie !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ty to jak już masz jakąs roslinkę to w kilku albo kilkunastu odmianach :D
Powojników raczej nie będę już więcej miała, chyba, że obsadzę siatkę ;:173
Zablokowany