Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim
Re: Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim
Małgosiu - jeśli jeździsz przez Grupę to napiszę ci, jeśli chcesz, gdzie wjechac do kobietki po tanie kwiatki (no w każdym razie tańsze niż na rynkach - już pisałam, że bratki po 1zł, surfinie były chyba po 3zł - ale nie pamiętam i nie chcę nakłamac - w każdym razie dużo u niej kupiłam w ubiegłym roku - np małe dalie po 2zł - a bulwy mi przezimowały i już mam 9 doniczek 

Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Aguś,
Może coś bedzie jeszcze z tych petunii, brawa za wytrwałość, ja bym poległa na polu bitwy już dawno
Może coś bedzie jeszcze z tych petunii, brawa za wytrwałość, ja bym poległa na polu bitwy już dawno

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguniu to przykre
ale może kila da się uratować, zawsze to coś
Czekam na zdjątka z ogrodu i pozdrowienia zostawiam

Czekam na zdjątka z ogrodu i pozdrowienia zostawiam

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aguś, ja do Grupy często zaglądam, na kawkę do koleżanki, więc jakbyś mogła, a ja poproszę o namiary do tej przemiłej pani na pv
Małgosiu - napisałam priv
Aniu - zdjęcia wkleję za chwilę - ale się stęskniłam przez weekend za ogrodem. Najbardziej bałam się o rosliny od ciebie, bo one takie młode, ale pięknie dały radę - jak na moje oko wszystko żyje
Agnieszko - daję petuniom szansę, podlałam je, może coś jeszcze z nich wyrośnie, choc słabo to widzę....
A teraz u mnie - dziś porwałam się z motyką na słońce - cały czas aktualny jest temat białej rabaty, ale.... boraz mniej na niej widac, bo chciałam byc miła dla męża i nie usunęłam trawnika - jakiś czas temu na zdjeciach było widac, że to wszystko w rachitycznej trawce rosło. Niestety, mąż trawnik nawoził, wiosna przyszła, trawa zarosła wszystko. Dziś usiłowałam uratowac stokrotki i prymulkę - niestety, pomagał mi syn, więc prymulka... może przeżyje. W każdym razie kwiatków już nie ma

Jak widac, jeszcze duuuużo pracy przede mną - korzeni tyle, że czuję, że ta trawa będzie moim tegorocznym przekleństwem - juz widzę, że za tydzień znów będzie zielono - zwłaszcza przy takiej fajnej pogodzie - ciepło, mokro....
Ale wsadziłam tam, pod tawułą, tuż przy róży biały łubin - myślę, że będzie się z różą i przekwitniętą tawułą komponował. Muszę to sobie powoli rozrysowac, zwłaszcza z góry. Martwi mnie malwa i tawułka - jeszcze się nie przebiły na powierzchnię. Lilie zresztą też nie - a ma ich byc szereg cały - wsadziłam 12 cebul...
Szerszy plan prawej strony schodów - teraz przy cebulowych zaczyna to wyglądac przyzwoicie, ale widac, że ziemia jest do niczego . Plan na czerwiec, albo sierpień - nie wiem, kiedy będzie lepiej roślinom, to wykopac wszystko co tam rośnie, dorzucic czarnej ziemi, ewentualnie przemieszac i wsadzic wszystko jeszcze raz. O ile nazbieram kamieni, to pokryc to kamlotami. Ale kamienie zbieram też na główną skarpę, ech... kamieniołom by się przydał.

Aniu - zdjęcia wkleję za chwilę - ale się stęskniłam przez weekend za ogrodem. Najbardziej bałam się o rosliny od ciebie, bo one takie młode, ale pięknie dały radę - jak na moje oko wszystko żyje

Agnieszko - daję petuniom szansę, podlałam je, może coś jeszcze z nich wyrośnie, choc słabo to widzę....
A teraz u mnie - dziś porwałam się z motyką na słońce - cały czas aktualny jest temat białej rabaty, ale.... boraz mniej na niej widac, bo chciałam byc miła dla męża i nie usunęłam trawnika - jakiś czas temu na zdjeciach było widac, że to wszystko w rachitycznej trawce rosło. Niestety, mąż trawnik nawoził, wiosna przyszła, trawa zarosła wszystko. Dziś usiłowałam uratowac stokrotki i prymulkę - niestety, pomagał mi syn, więc prymulka... może przeżyje. W każdym razie kwiatków już nie ma

Jak widac, jeszcze duuuużo pracy przede mną - korzeni tyle, że czuję, że ta trawa będzie moim tegorocznym przekleństwem - juz widzę, że za tydzień znów będzie zielono - zwłaszcza przy takiej fajnej pogodzie - ciepło, mokro....
Ale wsadziłam tam, pod tawułą, tuż przy róży biały łubin - myślę, że będzie się z różą i przekwitniętą tawułą komponował. Muszę to sobie powoli rozrysowac, zwłaszcza z góry. Martwi mnie malwa i tawułka - jeszcze się nie przebiły na powierzchnię. Lilie zresztą też nie - a ma ich byc szereg cały - wsadziłam 12 cebul...
Szerszy plan prawej strony schodów - teraz przy cebulowych zaczyna to wyglądac przyzwoicie, ale widac, że ziemia jest do niczego . Plan na czerwiec, albo sierpień - nie wiem, kiedy będzie lepiej roślinom, to wykopac wszystko co tam rośnie, dorzucic czarnej ziemi, ewentualnie przemieszac i wsadzic wszystko jeszcze raz. O ile nazbieram kamieni, to pokryc to kamlotami. Ale kamienie zbieram też na główną skarpę, ech... kamieniołom by się przydał.

Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Przejrzałam cały wątek i powiem Ci kochana, jak polecisz takim tempem i zapałem to wielkie
Zasiewy rewelacyjne, a ta petunia to naprawdę mistrzostwo świata
Będę wpadać i podziwiać kolejne odsłony Twojego kolorowego zakątka.

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Pozwolę sobie podzielić się własnym (mizernym bo mizernym ale zawsze..) doświadczeniem co do sadzenia w trawnik. Mamy zrobioną taką "rabatę" w trawniku, rosną tam same krzewy: lilak, berberys, trzmielina, jaśmin (taki z ozdobnymi listkami), kalina, były i budleje, ale wymarzły no i cebulki narcyzów. Myślałam, że krzewy stłamszą trawę jak się rozrosną ale jest chyba na odwrót. Po prostu krzewy stoją w miejscu. Dwa berberysy, budleje, jeden jaśmin - umarły. To zielsko chyba jest silniejsze niż krzewy i wygrywa w walce o wodę, jedzonko, słońce. Druga sprawa - koszenie wokół. Zawsze coś tam wpadło pod ostrza kosiarkiathshe pisze:
[/url]

Jestem ciekawa czy Twoje będą rosnąć w trawie i czy to zależy od samej obecności trawy, czy może to miejsce u mnie takie fatalne..
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
No to Ci powiem że zaskoczyłaś mnie z tymi 20 metrami2. .. . Obstawiałam że będzie mniej. Dobrze że mam więcej pola zaoranego.
Proszę się nie śmiac
Przesadzałam dziś trawnik
A tak serio -z rabaty chcę się pozbyc trawy. Dziś mąż dosiewał trawę w puste placki, ale najpierw ja.... wykopywałam z pustych miejsc ziemię, wycinałam kawałki trawnika z białej rabaty i wsadzałam w te dołki
Wygląda przyzwoicie. Wygonił nas deszcz, więc nic więcej nie zrobiliśmy. Zaczęłam pikowac starce, ale po 60szt przestało padac i wtedy była walka z trawnikiem.
Znikam na dziś. Wykończona jestem, a jutro wyjatkowo wcześnie do pracy....

Znikam na dziś. Wykończona jestem, a jutro wyjatkowo wcześnie do pracy....
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Więc jest szansa jak popadało, że trawa się przyjmie. Prawie jak z rolki 

Truskawki

tulipany z biedronki

A to dziś listonosz przyniósł
:) Od naszej Pauliny-Steasi. Bardzo mi miło. Wielkie, wielkie dzięki. Rośliny już wsadzone 

Tu przetacznik kłosowy od Anym - widac, że się przyjął, jak zresztą wszystkie roślinki. Super. Kolejne podziękowania z mojej strony.

Skalnica mnie urzeka
Cudne poduchy

A dziś poza wsadzeniem roślin od Pauliny przekopałam miejsce białej rabaty. I teraz- czy to mądre było? Nie bardzo dawałam sobie radę z wyrywaniem trawy, więc ją odwróciłam zielonym do dołu. Miało to w ogóle sens, czy tylko straciłam czas i wszystko odrośnie??
Idę poczytac forum i jeszcze tu wrócę pod koniec wieczoru.

tulipany z biedronki

A to dziś listonosz przyniósł

Tu przetacznik kłosowy od Anym - widac, że się przyjął, jak zresztą wszystkie roślinki. Super. Kolejne podziękowania z mojej strony.

Skalnica mnie urzeka

A dziś poza wsadzeniem roślin od Pauliny przekopałam miejsce białej rabaty. I teraz- czy to mądre było? Nie bardzo dawałam sobie radę z wyrywaniem trawy, więc ją odwróciłam zielonym do dołu. Miało to w ogóle sens, czy tylko straciłam czas i wszystko odrośnie??
Idę poczytac forum i jeszcze tu wrócę pod koniec wieczoru.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Takie śliczne wszytko u Ciebie Agnieszko
tulipany z biedronki bardzo ładne a w paczuszce do dostałaś konkretnie?
Ten przetacznik to pagórkowy i widzę, że ładnie się przyjął

Ten przetacznik to pagórkowy i widzę, że ładnie się przyjął

to muszę zapamiętac, że ten jest pagórkowy
Może nawet mam dobrze wpisane na tabliczce? Jutro sprawdzę.
A dostałam same cuda: poziomki, jeżynę bezkolcową, krwawnik, jasnotę plamistą, żurawkę, bodziszek i jeśli dobrze pamiętam to jeszcze jakiś inny przetacznik. No i cudną dużą porcję floksów na górkę - obsadziłam zaraz nimi luki po prawej stronie schodów - będzie super

A dostałam same cuda: poziomki, jeżynę bezkolcową, krwawnik, jasnotę plamistą, żurawkę, bodziszek i jeśli dobrze pamiętam to jeszcze jakiś inny przetacznik. No i cudną dużą porcję floksów na górkę - obsadziłam zaraz nimi luki po prawej stronie schodów - będzie super

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Niech rosną
Przygotuj się że skalnicę będziesz musiała odmładzać rozdzielając na mniejsze co kilka lat. Łysieją w środku jak za duże urosną. Swoją tak straciłam a to świetne roślinki są. I długo kwitną
Bardzo ładne tulipany- u mnie na razie tylko botaniczne. Patrząc na Twoje wymuskane truskawki zdałam sobie sprawę, że w moich jest syf

Przygotuj się że skalnicę będziesz musiała odmładzać rozdzielając na mniejsze co kilka lat. Łysieją w środku jak za duże urosną. Swoją tak straciłam a to świetne roślinki są. I długo kwitną

Bardzo ładne tulipany- u mnie na razie tylko botaniczne. Patrząc na Twoje wymuskane truskawki zdałam sobie sprawę, że w moich jest syf

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aguś śliczna ta skalnica. Lubię takie dywany kwiatów. I nie chcę Cię martwić, ale z tą przygotowaną rabatą...może być że będzie zarastało
Ja przekopuję, a darń zdzieram ..