Jesień maluje wiejski ogród
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jesień maluje wiejski ogród
Olgo nie tylko ładnie podlewa, ale też dba o moje zdrowie , żebym kolejnych grządek nie przekopywała - Jedna dostawa odpadła, bo Marysia ma dość wizyt u mnie w deszczu. Ile razy była to lało 

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Czyli nie masz dziś gości? Oby jutro nie padało, w prognozach pokazane są niewielkie przelotne deszcze, jejku czyżby sen się spełnił i były burze
Oby nie! O moje zdrowie też zadbało ale nie wiem jak o zdrowie roślin bo właśnie przyszła paczka od Marzenki sosenki, czekają w ganku na razie.

-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Łaaaał, ale zakupy
Z kwitnących najśliczniejsze są wg mnie Królowa Szwecji i czerwona okrywowa

Z kwitnących najśliczniejsze są wg mnie Królowa Szwecji i czerwona okrywowa

- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu
ale miałaś sadzenia! Tyle nowych roślinek no,no że się tak szybko uwinełaś z ich sadzeniem teraz ładnie deszczyk Ci wszystko podlewa! 

- Maska
- Kontakt:
Michale nie martw się już tyle spotkań miałyśmy w deszczu, że teraz słońce ma być na bank. A Ty i tak musisz jechać na lotnisko więc do B. TEŻ!
Według Pogoda Interia jest bez deszczu a nawet słoneczko zza chmur! a jak co to mam parasoli od groma
Ja dzisiaj też dostałam paczkę z kannami (rarytasikami) od Helenki ale sadzić nie muszę (no jedną do doniczki) ale przechować i owszem!
Natalko to nie zakupy to prezenty
Szwedka jest rzeczywiście atrakcyjna ma kwiaty jak filiżanki równiutkie, a okrywową kupiłam swego czasu w LM , jest bez nazwy ale ma ładne kwiatki i zdrowo rośnie
Reniu
dzisiaj mamy labę bo w ogrodzie nic się nie da robić, ale jutro ma się poprawić. Ty nie lataj po chorobie po deszczu
A mnie równiutko podlewa to co wczoraj przesadziłam i posadziłam 
Według Pogoda Interia jest bez deszczu a nawet słoneczko zza chmur! a jak co to mam parasoli od groma
Ja dzisiaj też dostałam paczkę z kannami (rarytasikami) od Helenki ale sadzić nie muszę (no jedną do doniczki) ale przechować i owszem!
Natalko to nie zakupy to prezenty

Reniu

- reniusia20
- 1000p
Marysiu nigdzie się nie wybieram popijam herbatę z sokiem malinowym i cytryną
Jutro poprawa ooo to świetnie po takim deszczyku coś będziemy działać
hehe.
Niech podlewa - odpowiednią porę wybrałaś,jesień za Ciebie podlewa

Niech podlewa - odpowiednią porę wybrałaś,jesień za Ciebie podlewa

- Maska
- Kontakt:
Reniu, bo tak jest cały czas sucho, jak coś podleje to parę dni lepiej a potem znosu pył.
No tak wynika z prognozy chyba, że zmienią zdanie. U mnie 8 st a odczuwalna 4 brrr! dobrze że kaloryfer już od czasu do czasu podgrzewa
No tak wynika z prognozy chyba, że zmienią zdanie. U mnie 8 st a odczuwalna 4 brrr! dobrze że kaloryfer już od czasu do czasu podgrzewa

- ra_barbara
- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Kontakt:
Byłam, obejrzałam, zazdroszczę kwitnących, u Ciebie pada u nas kropnęło tyle co nic
Chyba włączę pompę studniową 

Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- reniusia20
- 1000p
Marysiu to u Mnie też jakoś tak termometr pokazuje
ale faktycznie sucho było takie bryłki były twarde na całego może teraz coś zmiękną...

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Mario jak nas wszystkich cieszą nowe rośliny. Mój listonosz zawsze się dziwił mojej radości z otrzymanej paczki ( nie znał ich cennej zawartości). Dzisiaj pakując nasionka kłosowca białego myślałam o Tobie, mam nadzieję że uda nam się za rok spotkać na moich areałach, ale chyba wcześniej Ci je wyślę, bo pamiętam że wysiewałam chyba w marcu.
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Marysiu zapomniałam Ci odpisać dlaczego nie robiłam zdjęć zwierzętom w ZOO.Marysia mar wkleiła fotki swoich piesków i zostały skasowane,nie chciałam żeby mnie to spotkało. Dlatego fotografowałam rośliny
Dzisiaj posiałam trawę na wykopach, mam nadzieje że przed zimą jeszcze powschodzi.Zmokłam cały czas padało ale wykonałam plan.

Dzisiaj posiałam trawę na wykopach, mam nadzieje że przed zimą jeszcze powschodzi.Zmokłam cały czas padało ale wykonałam plan.

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu, mi się podoba ta okrywowa różyczka, cudny czerwony kolorek, piękna jest, ma jakąś nazwę?
- Maska
- Kontakt:
Basiu nie zazdrość, bo teraz to ja już wyszukuję kwitnących no z wyjątkiem marcinków, nawet werbena która jeszcze stoi ładnie poszarzała i tak już będzie do kwietnia gdy znowu wyszukiwać będziemy każdy kiełek czy pączek. Podlało, ale na pewno na długo nie wystarczy już nie wspomnę o grzybach
Reniu w lokalnym radio zapewniają, że jutro poprawa pogody bo ciśnienie rośnie
Dorotko gdzieś za miesiąc napiszę Ci jakie mam nasiona do ew. rozdania i coś może znajdziesz dla siebie, a kłosowca białego chętnie, czy one są wieloletnie?
, bo zebrałam nasiona tylko z miętowego
, którego Emil nazwał miętą meksykańską ale miętę miałam inną więc już zgłupiałam 
Irenko był taki czas, ale nieraz daję moje koty (Ty swoje też) i nikt nie wycina. Jak jest równowaga to wszystko ok.
To dobrze że posiałaś trawę, bo podlało a ma być jeszcze ciepło to powinna wzejść
Iwonko kupiłam ją w LM jako róża okrywowa czerwona. Spróbuję ją na wiosnę przysypać może da się rozmnożyć
Rzeczywiście ma taka ciekawą czerwień 

Reniu w lokalnym radio zapewniają, że jutro poprawa pogody bo ciśnienie rośnie

Dorotko gdzieś za miesiąc napiszę Ci jakie mam nasiona do ew. rozdania i coś może znajdziesz dla siebie, a kłosowca białego chętnie, czy one są wieloletnie?

Irenko był taki czas, ale nieraz daję moje koty (Ty swoje też) i nikt nie wycina. Jak jest równowaga to wszystko ok.
To dobrze że posiałaś trawę, bo podlało a ma być jeszcze ciepło to powinna wzejść

Iwonko kupiłam ją w LM jako róża okrywowa czerwona. Spróbuję ją na wiosnę przysypać może da się rozmnożyć

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu witam
Postanowiłam Cię odwiedzić , bo dość często mijamy się w innych wątkach - jeśli pozwolisz rozgoszczę się u Ciebie i trochę pozwiedzam Two ogród .

Postanowiłam Cię odwiedzić , bo dość często mijamy się w innych wątkach - jeśli pozwolisz rozgoszczę się u Ciebie i trochę pozwiedzam Two ogród .
- Maska
- Kontakt:
Witam Cię serdecznie Ter(eniu?)
Też zwróciłam uwagę na tą Małogoszcz, bo jest mi to nazwa dość bliska. Mój M jest cemenciarzem z wykształcenia i w Małogoszczy miał duże zlecenie. Towarzyszyłam mu z dziećmi (3) siedząc w Bocheńcu. Rozgość się bardzo proszę, a ja podejdę do Ciebie
Też zwróciłam uwagę na tą Małogoszcz, bo jest mi to nazwa dość bliska. Mój M jest cemenciarzem z wykształcenia i w Małogoszczy miał duże zlecenie. Towarzyszyłam mu z dziećmi (3) siedząc w Bocheńcu. Rozgość się bardzo proszę, a ja podejdę do Ciebie