Jesień maluje wiejski ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień maluje wiejski ogród

Post »

Olgo nie tylko ładnie podlewa, ale też dba o moje zdrowie , żebym kolejnych grządek nie przekopywała - Jedna dostawa odpadła, bo Marysia ma dość wizyt u mnie w deszczu. Ile razy była to lało :cry:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Czyli nie masz dziś gości? Oby jutro nie padało, w prognozach pokazane są niewielkie przelotne deszcze, jejku czyżby sen się spełnił i były burze ;:oj Oby nie! O moje zdrowie też zadbało ale nie wiem jak o zdrowie roślin bo właśnie przyszła paczka od Marzenki sosenki, czekają w ganku na razie.
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Łaaaał, ale zakupy ;:oj
Z kwitnących najśliczniejsze są wg mnie Królowa Szwecji i czerwona okrywowa ;:167
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu ;:196 ale miałaś sadzenia! Tyle nowych roślinek no,no że się tak szybko uwinełaś z ich sadzeniem teraz ładnie deszczyk Ci wszystko podlewa! :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale nie martw się już tyle spotkań miałyśmy w deszczu, że teraz słońce ma być na bank. A Ty i tak musisz jechać na lotnisko więc do B. TEŻ!
Według Pogoda Interia jest bez deszczu a nawet słoneczko zza chmur! a jak co to mam parasoli od groma
Ja dzisiaj też dostałam paczkę z kannami (rarytasikami) od Helenki ale sadzić nie muszę (no jedną do doniczki) ale przechować i owszem!

Natalko to nie zakupy to prezenty :D Szwedka jest rzeczywiście atrakcyjna ma kwiaty jak filiżanki równiutkie, a okrywową kupiłam swego czasu w LM , jest bez nazwy ale ma ładne kwiatki i zdrowo rośnie :lol:

Reniu ;:168 dzisiaj mamy labę bo w ogrodzie nic się nie da robić, ale jutro ma się poprawić. Ty nie lataj po chorobie po deszczu ;:302 A mnie równiutko podlewa to co wczoraj przesadziłam i posadziłam :uszy
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Marysiu nigdzie się nie wybieram popijam herbatę z sokiem malinowym i cytryną :D Jutro poprawa ooo to świetnie po takim deszczyku coś będziemy działać ;:108 hehe.
Niech podlewa - odpowiednią porę wybrałaś,jesień za Ciebie podlewa ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Reniu, bo tak jest cały czas sucho, jak coś podleje to parę dni lepiej a potem znosu pył.
No tak wynika z prognozy chyba, że zmienią zdanie. U mnie 8 st a odczuwalna 4 brrr! dobrze że kaloryfer już od czasu do czasu podgrzewa :heja
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Byłam, obejrzałam, zazdroszczę kwitnących, u Ciebie pada u nas kropnęło tyle co nic :roll: Chyba włączę pompę studniową :D
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Marysiu to u Mnie też jakoś tak termometr pokazuje ;:173 ale faktycznie sucho było takie bryłki były twarde na całego może teraz coś zmiękną...
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Mario jak nas wszystkich cieszą nowe rośliny. Mój listonosz zawsze się dziwił mojej radości z otrzymanej paczki ( nie znał ich cennej zawartości). Dzisiaj pakując nasionka kłosowca białego myślałam o Tobie, mam nadzieję że uda nam się za rok spotkać na moich areałach, ale chyba wcześniej Ci je wyślę, bo pamiętam że wysiewałam chyba w marcu.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Marysiu zapomniałam Ci odpisać dlaczego nie robiłam zdjęć zwierzętom w ZOO.Marysia mar wkleiła fotki swoich piesków i zostały skasowane,nie chciałam żeby mnie to spotkało. Dlatego fotografowałam rośliny ;:108
Dzisiaj posiałam trawę na wykopach, mam nadzieje że przed zimą jeszcze powschodzi.Zmokłam cały czas padało ale wykonałam plan. ;:306
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu, mi się podoba ta okrywowa różyczka, cudny czerwony kolorek, piękna jest, ma jakąś nazwę?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Basiu nie zazdrość, bo teraz to ja już wyszukuję kwitnących no z wyjątkiem marcinków, nawet werbena która jeszcze stoi ładnie poszarzała i tak już będzie do kwietnia gdy znowu wyszukiwać będziemy każdy kiełek czy pączek. Podlało, ale na pewno na długo nie wystarczy już nie wspomnę o grzybach :?

Reniu w lokalnym radio zapewniają, że jutro poprawa pogody bo ciśnienie rośnie :heja

Dorotko gdzieś za miesiąc napiszę Ci jakie mam nasiona do ew. rozdania i coś może znajdziesz dla siebie, a kłosowca białego chętnie, czy one są wieloletnie? :oops: , bo zebrałam nasiona tylko z miętowego :wink: , którego Emil nazwał miętą meksykańską ale miętę miałam inną więc już zgłupiałam ;:306

Irenko był taki czas, ale nieraz daję moje koty (Ty swoje też) i nikt nie wycina. Jak jest równowaga to wszystko ok.
To dobrze że posiałaś trawę, bo podlało a ma być jeszcze ciepło to powinna wzejść ;:168

Iwonko kupiłam ją w LM jako róża okrywowa czerwona. Spróbuję ją na wiosnę przysypać może da się rozmnożyć :lol: Rzeczywiście ma taka ciekawą czerwień ;:333
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu witam :wit
Postanowiłam Cię odwiedzić , bo dość często mijamy się w innych wątkach - jeśli pozwolisz rozgoszczę się u Ciebie i trochę pozwiedzam Two ogród .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam Cię serdecznie Ter(eniu?)
Też zwróciłam uwagę na tą Małogoszcz, bo jest mi to nazwa dość bliska. Mój M jest cemenciarzem z wykształcenia i w Małogoszczy miał duże zlecenie. Towarzyszyłam mu z dziećmi (3) siedząc w Bocheńcu. Rozgość się bardzo proszę, a ja podejdę do Ciebie ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”