Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

Reniu, mamafrania którejś soboty pOJEDZIE DO ciebie, weżmie motyczkę i pomoże jak może.Obiecuję nie pomylić sasanki z marchewką :;230 i znowu przywiezie doniczki ;:172
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit ;:196 Renatko, dojechałam do domku. Jutro dopiero rozpakuję podarunki. Wybacz, ale nie miałam siły dziś jechać na ogródek. Miło było Cię poznać w realu. Wiosna nasza!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale dzielenie roslinek to nie żulowanie. Jak będziesz coś chciała to daj znać. Wisz co mam
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

Powiedz mi Renatko, co za cuda mam w doniczkach? Jedno takie maluśkie, a drugie ciut większe listki? Te większe listeczki już wsadziłam do ziemi, a te maluśkie podobne do listków orlików mam jeszcze w doniczce.
Nie ma Cię na FO. Czy wszystko w porządku? ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też się martwię, ale pewnie masz dużo pracy. :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Renia to pewnie montuje te halogeny w ogrodzie, zeby w nocy pracować... :wink:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Bardzo Wszystkich przepraszam, ale sprzęt AGD mnie nie lubi. Rozsypał mi się kompletnie aparat (teoretycznie jest na gwarancji... :twisted: ), laptop odmówił posłuszeństwa, ale głównym powodem mojej nieobecności jest brak "Zmieniacza czasu" ;:223 i parę poważniejszych problemów (mój duży dzieciak się rozchorował).
Przy założeniu, że z firmy nie wychodzę wcześniej niż ok. 16.00 (bywa, że i ok 20 :twisted: ) obrobić się z tysiącami zaległych spraw jest trudno. Młoda wyekspediowana wstępnie na studia, ale tylko wstępnie, bo sporo rzeczy zalega jeszcze w Jej pokoju, a ponieważ urzędowały tam koty pod moją nieobecność, wiec część rzeczy leży teraz na podłodze, a nie na stoliczku i biurku ;:124 .
Mimo moich starań sporo moich roślinek stoi w doniczkach i choć sadzę codziennie 3-4 szt. (mocne postanowienie od soboty dotrzymane), to w tym tempie może :!: uda mi się skończyć do końca października, ale to optymistyczna wersja zakładająca, że nie dokupię nic nowego...ta... i nie wypadnie kolejny problem burzący moje plany.
Aniu-Mamafrania- zapraszam bardzo serdecznie, ale już widzę Twoje zdziwienie na widok mojego bałaganu. ;:131 Franek będzie się śmiał z niezorganizowanej ciotki. ;:306
Tosiu! Bardzo się cieszę, że choć zobaczyłam Cię w przelocie. Bardzo mi przykro, że nie mogłam pogadać z Tobą dłużej, ale i nie zobaczyłaś mojego bałaganu. Jestem za honorowa w pracy i dlatego tyle siedzę po godzinach. Ten urlop wzięłam wtedy specjalnie, ale jak zobaczyłam Twoją minę, to się nie przyznałam :;230 Przydał się, bo u lekarza z Młodą zamiast 1-2 godzin zeszło ponad 5 ;:223 A to był dopiero początek...
Gosiu! Nie kuś! ;:306 Bo wyniosę Ci pół ogródka. ;:170
Tosiu! Ja to pakowałam w takim tempie, że nie mam pojęcia... Powinnaś tam mieć Malwę czarną, Poziomki białe, Hibiskusa (ten maleńki pojedynczy patyczek,ale co jeszcze - zabij mnie nie pamiętam. ;:223
Tosia1 pisze:Czy wszystko w porządku? ;:196
A co to oznacza - momentami nie wiem jak się nazywam. takich zaległości z FO i innymi sprawami nie miałam od czasów szpitala. ;:223
Aniu-Lady-r Żyję, ale tak jak podejrzewasz, zatyrana jestem. ;:131
Pat! ;:215 Pewnie byłyby już zamontowane, bo dramatycznie potrzebne, ale nie miałam czasu jechać po nie do sklepu, a co dopiero zamontować... (z kasą też krucho ;:145 ). Myślę jednak nad nimi poważnie, bo ja najlepiej lubię pracować w ogrodzie po 18, a teraz to 40 minut i ciemno się już robi. Przy okazji zastanawiam się nad "małą przydomową wiatrownią" (wstępne rozpoznanie już zrobione, bo kto to na prąd zarobi, ale ta wiatrownia tania też nie jest ;:174 )
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Renatko w takim razie przychylności rzeczy martwych ;:oj . Bo te to lubią być złośliwe.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinko! ;:168 H uruchomił mi właśnie neta, to mogę w końcu odpisać w domu i zobaczyć zdjęcia u Was, a także zamówić nową baterię do aparatu (oby to było tylko to ;:180 ), bo nawet nie mogę zdgrać tych co jeszcze udało mi się zrobić ;:223

Danej sobie obietnicy dziś także dotrzymałam i posadziła kolejne roślinki (raptem 8 szt nowych i dwie przesadzone), oczywiście głównie moje maleńkie jeżówki, bo tych mam najwięcej teraz. ;:333 Muszę tylko zobaczyć efekty jutro, bo znaczną część sadziłam po zmroku (tak na macanego ;:170 )
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Reniu nie przejmuj się teraz ogrodem, niech sobie odpoczywa. :D
Ty też. Ja już tylko sprzątam i zbieram ostatnie jabłka i gruszki.
Pozostanie tylko pigwa. Jadę w piątek na wieś - trzeba też uporządkować i zakończyć sezon.
Mam też na wsi roślinki do wysyłki -muszę to załatwić.
Może coś Ci podrzucić...hmm.. pomyśl. ;:196
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylko! ;:196 Dobry duchu! (no raczej ,,Niewidzialna Ręka") Tyle miałam już niespodzianek od Ciebie (dobrze, że choć raz przydybałam Cie na drodze ;:306 ). Nawet nie śmiałabym prosić o cokolwiek, chyba, że najpierw mogłabym coś podarować Tobie.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ogrodem to może bym się i nie przejmowała, ale roślinek mi szkoda ;:306
Stoją bidulki w doniczkach, a na rabatach chwaściory. Muszę dokonać troszkę podmianek, Chwaściory na kompostownik, będą przydatne za rok jako gotowy "towar", roślinki do ziemi - nawet jak nie na docelowe miejsce, to i tak muszę je posadzić.
W planach jeszcze wycięcie kilkunastu drzew owocowych i ostre cięcie pozostałych drzew i krzewów.
Może walka z robalami w ziemi (tu nie mam pomysłu jak i co), odmalowanie na zimę paru drobiazgów itp.....
O planach zadaszenia tarasu pewnie mogę zapomnieć (przesadzenia roślin, które będą kolidowały z tymi pracami muszę jednak bezwarunkowo dokonać), tak jak o ścieżkach, ale co zrobię teraz będzie zrobione, a jak przyjdzie taka wiosna jak w tym roku, to nie mam szans się wyrobić, a i przez zimę będę mogła spokojnie myśleć ,,że się postarałam".
Muszę wykorzystać każdy dzień zdrowia i względnej pogody, a to już nie łatwe zadanie, bo jakoś się nie pokrywają ;:223 , bo myślę, ze wpłynie to na mnie pozytywnie. Najgorsze dla mnie gdy ogarnia mnie totalna rozpacz, ze nie radzę sobie z tak teoretycznie (a dla innych praktycznie) prostymi sprawami jak ogarnięcie ogródka.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Reniu ja podobnie jak ty codziennie pielę , coś przesadzam, wysadzam z doniczek i marznę cały dzień na dworze. ;:303 Na nasze szczęście ma się jeszcze ocieplić no i nie widać deszczu :? trzeba będzie podlewać.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Ja po ciemnicy wczoraj podlewałam ;:306 , ale aż się boję co po dzisiejszym mrozie zastanę w ogrodzie. U mnie było dosłownie BIAŁO! ;:223
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

Szałwia omszona o różowych kwiatach....Ach rozmarzyłam się. Mam ostatnio bardzo wielką chęć na sadzenie szałwi. ;:14 Nie powinnam zaglądać na forum :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”