Mariolu no niestety już ten darmowy luksus mi się zakończył..... ale co użyłam, to moje
Aguniu w takim razie wiem już na pewno, że moja to nie LDB, z czerwienią nie ma nic wspólnego

Astrid też nie, bo kwiaty są w głębokiej barwie bez cieniowania . Ten kolor taki trudny do opisania..... jest taki bordowo-biskupi...... tak jakby wymieszać głębokie bordo z odrobiną intensywnego nasyconego fioletu lub raczej bardzo ciemnej fuksji.... nawet trudno mi go opisać..... wiem tylko że kolor ma przepiękny

Później zmierzę wielkość kwiatów i napiszę ..... wrzucę też kilka dokładniejszych fotek, bo różyczki to jedne z niewielu grup roślin, które nie lubię, gdy nie mają imion
Madziu rabatka jest naprawdę spora, na fotkach tego nie potrafię oddać, ale ciągnie się wzdłuż całego podjazdu..... około 10 m, a szeroka jest miejscami na 3 metry..... dziś zmierzę dokładnie, żeby nie oszukać

W każdym razie bardzo się cieszę, ze już jest prawie skończona, bo pracy było mnóstwo...... jeszcze zostało trochę kamieni do rozłożenia, tak ze 2 taczki ( oczywiście gabaryty krańcowo inne niż u Ciebie

)..... kilkanaście prymul do wysadzenie.... no i ta nieszczęsna kora
Aniu bodziszki błyskawicznie się rozrastają, więc szybciutko będziesz miała naprawdę dużą kępę..... ja cały czas muszę je ograniczać