Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aga, napracowałaś się przy tej nowej rabacie ;:oj Kawał rabaty, nie ma co ;:224 Kora niestety i u mnie czeka na kupienie się, bo tak jak mówisz cena masakra :wink:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

bodziszkowa kępa piękna, ja na taką jeszcze muszę poczekąć :(
piwonijki śliczne ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariolu no niestety już ten darmowy luksus mi się zakończył..... ale co użyłam, to moje ;:224 :;230

Aguniu w takim razie wiem już na pewno, że moja to nie LDB, z czerwienią nie ma nic wspólnego :roll: Astrid też nie, bo kwiaty są w głębokiej barwie bez cieniowania . Ten kolor taki trudny do opisania..... jest taki bordowo-biskupi...... tak jakby wymieszać głębokie bordo z odrobiną intensywnego nasyconego fioletu lub raczej bardzo ciemnej fuksji.... nawet trudno mi go opisać..... wiem tylko że kolor ma przepiękny :lol: Później zmierzę wielkość kwiatów i napiszę ..... wrzucę też kilka dokładniejszych fotek, bo różyczki to jedne z niewielu grup roślin, które nie lubię, gdy nie mają imion :D

Madziu rabatka jest naprawdę spora, na fotkach tego nie potrafię oddać, ale ciągnie się wzdłuż całego podjazdu..... około 10 m, a szeroka jest miejscami na 3 metry..... dziś zmierzę dokładnie, żeby nie oszukać 8-) :lol: W każdym razie bardzo się cieszę, ze już jest prawie skończona, bo pracy było mnóstwo...... jeszcze zostało trochę kamieni do rozłożenia, tak ze 2 taczki ( oczywiście gabaryty krańcowo inne niż u Ciebie ;:224 :;230 )..... kilkanaście prymul do wysadzenie.... no i ta nieszczęsna kora :roll:

Aniu bodziszki błyskawicznie się rozrastają, więc szybciutko będziesz miała naprawdę dużą kępę..... ja cały czas muszę je ograniczać :D
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Prawda na zdjęciach zawsze wychodzi inaczej i nie oddają one całego uroku. A u Ciebie śliczności kwitną.
Pozdrawiam - Justyna
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Aguś nowa rabatka wygląda jakby zawsze tam była i taka była,nie widać że to świeże, może pogoda temu sprzyjała ,róże są powalające
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Aguś,piękna Alchymist ;:138 Pnące róże nie chcą u mnie rosnąć ;:223 W tym roku tylko jedna obdarzy mnie kwitnieniem.
Piwonia czysto biała, urocza i taka dostojna.Iryski białe (nazwa uleciała) u mnie jeszcze w pąkach.U Ciebie zdecydowanie wszystko wcześniej kwitnie :D Nowa rabata ;:138
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu tak jak myślałam, nowa rabata piękna Ci wyszła. ;:138
Rośliny zupełnie nie odczuły, że są świeżo posadzone.
Cudna ta biała piwonia. ;:167 Róże obsypane kwiatami, a u mnie dopiero zaczynają.
Miłego dnia. ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aga, niebieskie, śliczne coś pod żurawkami to co? ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko dziękuję ;:196

Martusiu cieszę się, ze rabatka nie straszy swoim wyglądem :D Trafiłam na świetną pogodę z wykopywaniem i przesadzaniem roślinek, każdego dnia deszcze to i roślinki mogły fajnie sie ukorzeniać. Teraz troszkę się martwię, bo już 2 dni upały, żeby im to nie zaszkodziło.... ale trudno, co ma być to będzie....

Ewuniu do mnie wiosna zawsze później przychodzi, ale później błyskawicznie nadrabia opóźnienie. Roślinki zakwitają na wyścigi :D Alchymist to jedna z moich ukochanych róż. Ciesze się bardzo, ze tak obficie kwitnie :D

Tajeczko bardzo się cieszę, ze podoba Ci się. 2 pełne taczki roślinek pojechały z niej do sąsiadek :lol: Wydawało mi się, ze jak posadzę na niej wszystko co będę miała do posadzenia to będzie pusto, a tu okazało się, że jest na styk 8-) :lol:
Biała piwonia to moje marzenie. Mam ją od zeszłego roku dzięki uprzejmości Bożenki i od razu tak pięknie zakwitła :D ....
Tobie również miłego dnia ;:196

Madziu to Dzwonek Poszarskiego, kwitnie ogromem cudnych gwiazdeczek :D
tmaksym
50p
50p
Od: 23 lis 2011, o 09:32

Post »

Jasne że zdradzę :) Tomek
Ogród pod Dębową Górą
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=49050" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tomku :wit

Jeszcze kilka obrazków :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I kwiatuszki które ostatnio mnie oczarowały.... Million Bells... mam nadzieję, że wytrwają do końca sezonu :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Piękne wiklinowe donice. Mam też te kwiatki, ale w kolorze różowym ;) Zdjęcia powojników bomba! - posypujesz je jakimś nawozem?
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko ja jestem strasznie skąpa z nawozami :oops: ale wszystkie roślinki ściółkuję skoszoną trawą i korą....

Jestem w zszokowana dzięki mojemu zaprzyjaźnionemu Panu Stolarzowi....... zawsze na zrobienie zamówienia muszę czekać miesiącami...... ostatnio tak już na niego pomstowałam, za zamówione wieki temu skrzynie na kwiaty, że chyba go policzki piekły i w ciągu 2 dni zrobił zamówioną leżankę ;:oj ;:oj ;:oj Właśnie przywiózł , trzeba ją tylko pomalować..... a ja aż nie wierzę i jestem cała w skowronkach :tan ( zobaczymy ile teraz będę czekała na skrzynie.... czy czas dobroci dla klientów się skończył, czy jeszcze się załapię na jego końcówkę :;230 )

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Aga , Ogród dopieszczony , leżaczek przygotowany , pięknie lato się zapowiada .
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Aguś no pracusiu rabatowiska ;:215
A teraz po ciężkiej pracy możesz sobie klapnąć na nową, pomimo że nie pomalowaną, leżankę i podziwiać efekty swojej pracy na maksi rabacie + ścianę "matową" i wiszące donice z Millionsami.
Ale cóż czytam a już myślałam, że mamy nazwę róży. Czyli żyłam w nieświadomości od zeszłego roku ;:174 .
Aga kwiaty mojej mają jakieś 7 cm, a Twoje?
Czytałam u Majki, że też lubisz Chippka :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”