Malachitowe parapetowe i balkonowe :)
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Malachitowe parapetowe i balkonowe :)
Zakup za całą złotówkę pięknie się odwdzięczył
Powojnik ma niezłą wolę życia
Całkiem jak jedna z moich gloksynii, ponad miesiąc kołkowała, a potem z dnia na dzień zaczęła rosnąć
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Te Twoje kolorki niebiesko - fioletowe są śliczneMalachitek pisze:Odkopuję się, bo balkon zielenieje ;)
Jak można zauważyć, uwielbiam kolory niebiesko-fioletowe![]()
A ja nigdy nie miałam innych kolorów na balkonie tylko czerwone lub różowe, w tym roku dodałam tylko biały.
Zachęciło mnie to do tego, że co roku będę miała kwiaty kwitnące w innych kolorach albo różnorodne a nie ciągle te same
Piękne zdjęcie bratków, idealne na tapetę na pulpit
i werbenka urocza... i świetny zielnik, też takiego szukałam w tym sezonie, ale niestety nie pojawił się na mojej drodze 
Jakie śliczne bratki
Zapisuję się do wątku - będę podglądać
-
welkam
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bratki aż sie uśmiechają - śliczne 
- Malachitek
- 1000p

- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję wam za odwiedziny
Dzisiaj nadal pogoda paskudna, mam nadzieję, że te deszcze nie utrzymają się za długo - w tamtym roku przecież tak było w czerwcu i wszystkie moje werbeny załapały mączniaka i musiałam je wyrzucić... a w tym roku też mam ich sporo (miałam nie kupować, ale takie ładne i tanie...) mam nadzieję, że się nie powtórzy
Mogę się też pochwalić kilkoma kwitnieniami w domu!

Concord Blue błyskawicznie po ukorzenieniu zakwitł

Hoja multiflora jak się rozszalała to nie wiadomo, kiedy się zatrzyma - z każdą nową parą liści produkuje kolejny pęd kwiatowy

Listek chirity Patina od Justyny już się porządnie ukorzenił i wypuszcza rozetę
Na balkonie też przybyło kwiatów:
Goździki dla babci na imieniny

Petunie - doszła kolejna, ten kolor mnie zachwycił - nie mam pojęcia, czemu do tej pory te kwiatki tak bardzo mi się nie podobały!

i zapączkowane Osteo z przeceny - na razie kwitnie tylko jednym kwiatkiem, ale jak widać nie zamierza na tym poprzestać

Przynajmniej mamy jakieś kolory w tym deszczu
Dzisiaj nadal pogoda paskudna, mam nadzieję, że te deszcze nie utrzymają się za długo - w tamtym roku przecież tak było w czerwcu i wszystkie moje werbeny załapały mączniaka i musiałam je wyrzucić... a w tym roku też mam ich sporo (miałam nie kupować, ale takie ładne i tanie...) mam nadzieję, że się nie powtórzy
Mogę się też pochwalić kilkoma kwitnieniami w domu!

Concord Blue błyskawicznie po ukorzenieniu zakwitł

Hoja multiflora jak się rozszalała to nie wiadomo, kiedy się zatrzyma - z każdą nową parą liści produkuje kolejny pęd kwiatowy

Listek chirity Patina od Justyny już się porządnie ukorzenił i wypuszcza rozetę
Na balkonie też przybyło kwiatów:
Goździki dla babci na imieniny

Petunie - doszła kolejna, ten kolor mnie zachwycił - nie mam pojęcia, czemu do tej pory te kwiatki tak bardzo mi się nie podobały!

i zapączkowane Osteo z przeceny - na razie kwitnie tylko jednym kwiatkiem, ale jak widać nie zamierza na tym poprzestać

Przynajmniej mamy jakieś kolory w tym deszczu
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Dorotko niezwykle pozytywne kwitnienia
Pogoda nas nie rozpieszcza, oj mogłoby już przestać padać
Pogoda nas nie rozpieszcza, oj mogłoby już przestać padać
Moje kwiaty chyba lubią taką pogodę bo rosną jak na drożdżach :P A jak twoje balkonowe zdobycze po tych huraganach?
- Alenka

- Od: 5 lut 2013, o 15:11
Dorotko jak pięknie
Bardzo spodobała mi się Twoja stokrotka afrykańska..czemu ja nigdy się na nią nie skuszę, a później tylko do niej wzdycham?
Multiflora
Bardzo spodobała mi się Twoja stokrotka afrykańska..czemu ja nigdy się na nią nie skuszę, a później tylko do niej wzdycham?
Multiflora
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Moje wątki
- crazydaisy

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Ale masz krejzolke multiflore! Dwa baldachy rozwiniete na raz?? Szalona! Moja kwitnie pierwszym baldachem i pewnie go obsypie, nim zakwitnie wyzszy, ale widok pietrowo kwitnacej jest imponujacy.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Multiflora piękna a balkonik zapowiada sie kolorowo 
-
welkam
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakie piekne gożdziki
A ja sobie w tym roku hoduję gożdziki z nasion ... co z tego będzie? Na razie bez zachwytów.
- Malachitek
- 1000p

- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Kwiaty po tych ulewach jakoś przeżyły, całe szczęście
Multiflora naprawdę szaleje, kwitnie cały czas, zresztą jestem zdziwiona, że tak długo trzyma kwiatki - myślałam, że szybciej będzie przekwitać, dlatego cieszę się, że tak nie jest (wiem, że niektóre hoje dość szybko "zwijają się" z kwiatkami).
Fakt, na balkonie mam dość kolorowo - mam chyba najwięcej kwiatów balkonowych ze wszystkich sezonów, za to jakoś mniej roślin jadalnych. Ale zawsze mogę dokupić jakieś sadzonki..
welkam ja też mam goździki z nasionek zbieranych w tamtym roku, ale coś marnie rosną, posiałam je bodajże w marcu, a mają pewnie z 5cm... kiepsko to widzę...
A tak z innej beczki - co prawda mam już dosyć deszczu, ale znalazłam dowody na to, że deszcz też ma swój urok:

Takie kępy orlików rozsiały się w ogrodzie mojej babci
Multiflora naprawdę szaleje, kwitnie cały czas, zresztą jestem zdziwiona, że tak długo trzyma kwiatki - myślałam, że szybciej będzie przekwitać, dlatego cieszę się, że tak nie jest (wiem, że niektóre hoje dość szybko "zwijają się" z kwiatkami).
Fakt, na balkonie mam dość kolorowo - mam chyba najwięcej kwiatów balkonowych ze wszystkich sezonów, za to jakoś mniej roślin jadalnych. Ale zawsze mogę dokupić jakieś sadzonki..
welkam ja też mam goździki z nasionek zbieranych w tamtym roku, ale coś marnie rosną, posiałam je bodajże w marcu, a mają pewnie z 5cm... kiepsko to widzę...
A tak z innej beczki - co prawda mam już dosyć deszczu, ale znalazłam dowody na to, że deszcz też ma swój urok:

Takie kępy orlików rozsiały się w ogrodzie mojej babci
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Dorotko cudne fotki ci wyszły 
- Alenka

- Od: 5 lut 2013, o 15:11
Faktycznie, patrząc na Twoje zdjęcia-deszcz ma swój urok 
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Moje wątki
Moje wątki