W stronę słońca -

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W stronę słońca -

Post »

Reniu szkoda tulipanków ;:185 ,paskudne te myszy niemiłosiernie ;:14
U mnie też harcują ale za dużo nie podgryzają .pomyśl o posadzeniu roślin ,które je odstraszają np.czosnek niedźwiedzi,(zresztą prawie wszystkich rodzajów czosnku one nie lubią), szachownica cesarska, rącznik ....
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kolorowo u Ciebie zrobiło się na rabatkach. U nas dziś też wieje, dobrze że słoneczko świeci od samego ranka.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Witam przybywam ;:65 ;:65 ;:65 i podziwiam :shock: , przepiękne rozsady i wiosenkę .
Na słowa uznania zasługuje również kaktusik ja co prawda za nimi nie przepadam ale ten jest wyjątkowy ;:108
Pozdrawiam !!!
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Witaj Reniu na rabatkach piękna wiosna,wypatrzyłam u Ciebie cudowne rabatki z irysami ;:oj
kaktusik też pokazał swoje piękno,
będę Twoim gościem jeśli pozwolisz :wit
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

:wit Renatko, nie zamartwiaj się ;:196 ;:196 ;:196 ;:196 ;:196
Cóż szkoda tulipanów, najwyraźniej długa zima i nornicom dała sie we znaki. Były głodne i zjadły.
Kochana a nie sadzisz roślin cebulowych do koszyczków lub do donic po roślinkach ? Ja sadzę do czarnych donic i zakopuję w ziemie tak zeby nie było widać, ale to tak różnie wychodzi :wink:
Pozdrawiam serdecznie i jak minął Ci weekend?
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Reniu ja też sadzę tak jak Sylwia do wysokich donic po roślinkach i zakopuję, dołuję donice w ziemi. Jutro mam zamiar posadzić w takich donicach mieczyki. Będzie mi łatwiej na jesieni wykopać donice niż szukać cebulek w ziemi.Teniskie koszyczki do cebulek nie zdają egzaminu, nornice je przgryzają. Reniu buziaki ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

No ja też tak jak poprzedniczki wkopałam z donicami do ziemi bo niestety nornice to moje lokatorki :wink:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Donoszę, że miodunka i u mnie kwitnie na całego :tan
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witam Was dziewczynki ;:196
Dziś cieplutko było ;:3 ;:3 słonecznie calutki dzień. Wszystko zaczyna coraz lepiej kwitnąć...

Marysiu o tak coraz więcej roślinek się budzi i pokazuje światu ...
Beatko no szkoda,szkoda niestety ;:174 myślałam że mi zakwitną a tu zostało mi i no kilka a reszte niestety myszaki zjadły.Posadziłam jesienią czosnek zwykły niedaleko tulipanów właśnie i jednak i tak się podkradły i zjadły ;:174 jakieś cwane mi się trafiły! Jesienią posadzę więcej czosnku to może juz mi nie podejdą ehh...te gryzonie!
Karolinko witam i zapraszam !
Dorotko z każdym dniem coraz kolorowiej się robi :)
Gosiu witam Cię cieplutko u siebie :) i zapraszam! dziękuję ... kaktusik szaleje na całego dzisiaj pokazał do słoneczka 7 kwiatów! ;:oj sama jestem w małym szoku że tak kwitnie...
Reniu witam :wit no pewnie że pozwolę no baaa możesz mnie odwiedzać o każdej porze dnia i nocy! :D haahaa zobaczymy jak tego roku Mi zakwitną iryski jak na razie ładniutko obudziły się po zimie ...
Sylwuś :wit właśnie nie posadziłam do koszyczków ;:223 nigdy mi nornice nie zakradały się do ogródka tam gdzie mam tulipany ale jednak tego roku zawitały! teraz będę sadzić właśnie w koszyczkach lub jakiś doniczkach tak jak mi radzisz kochana.Mieczyki na wszelki wypadek posadzę właśnie do doniczek i wsadzę do ziemi :) może nie będzie tak żle i nornice nic nie podjedzą ...
Julianna właśnie dobry sposób na mieczyki bedzie żeby posadzić je w koszyczkach :) też tak właśnie zrobię! Posadziłaś już mieczyki kochana? Ja właśnie się zastanawiam czy posadzić czy też jeszcze poczekać i na początku maja wsadzić ;:131 wsadziłam wczoraj 6 mieczyków po 3 do jednej donicy - będą stały przed domem na tarasiku ...
Ewo ehhh te nornice chyba nam wszystkim dokuczają na całego! Musimy jakiś sposób wymyślić żeby je raz a dobrze przegonić z naszych ogrodów!!
Aguś no proszę ! miodunka jednak zakwitła,promienie słoneczne jednak potrafią zdziałać cuda...
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

:wit Renatko
Dzisiaj dzień uplynął Ci na sadzeniu. Myślę że nornice nie dadzą rady przedostać się do cebulek więc możesz kochana spać spokojnie i śnić.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Tak samo jak poprzedniczki wkopałam tulipany w koszykach i w tym roku widzę, że będę mogła się cieszyć ich urokiem
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Reniu sadziłam dzisiaj mieczyki po kilka w takich dużych doniczkach po roślinach. Wsadziłam też dalie i lilie na rabatkach, no i oczywiście pielenie i porządek w truskawkach. Jutro czekam na przesyłkę z clematisami i znowu będę miała co robić. Buziaki ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

:wit Renatko
Przybiegłam sie przywitać i życzyć miłego wtorku oraz ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 i jeszcze raz ;:3
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Z tym sadzeniem do koszyczków to też różnie bywa, kiedyś posadziłam narcyzy w koszyczkach a te paskudne nornice z góry się do nich dobrały ;:223 .Teraz sadzę dużo czosnku i bardziej się sprawdza ;:130
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj Reniu :wit
Nornic u mnie pełno....niestety :( Roślinki jakoś muszą dać rade. Cebulki tulipanów liscie wypóściły, ale z kwiatami będzie gorzej :roll:
Miłego i słonecznego wtorku ;:196
Zapodaj jakieś fotki :roll:
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”