Roślinki doniczkowe - FIGA

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kari to nie jest to co chciałam :cry: ale nie kupiłam takich kwietników jak mi się podobają , bo nigdzie nie było :cry: Może M jak będzie miał wenę twórczą coś wymyśli , ale to może potrwać :P więc nie czekając kupiłam co było, żeby tylko kwiatki miały lepszy dostęp do słonka :P
Też myślałam o wiszącym , ale sama nie wiem gdzie by go powiesić żeby nie przeszkadzał :roll: ale coś wymyślę :P :idea:
Pozdrawiam :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
bunia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 6 maja 2007, o 16:28

Post »

FIGO, porozsadzałaś kwiatki na ścianie i jest dobrze. Mają teraz więcej światła i ten luzik też im się spodoba - zobaczysz jak się będą rozrastać i do nowych szczepek szykować :D :P

A kiedyś jak coś przypadkowo natrafisz co Ci sie spodoba, to wtedy sobie jeszcze dokupisz. Bo tak zawsze jest, że jak się coś szuka to nie ma - a potem, proszę wszystko się znajduje.

Ale teraz jest super - chyba, że Ci znów miejsca na ścianach braknie hahahaha :D
Awatar użytkownika
leo
---
Od: 18 maja 2007, o 10:37

Post »

Figo, zaszczepki poszły. Już są w drodze do Ciebie. Pozdrawiam cieplutko. :lol:
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko tak myślałam o wolnym miejscu żeby coś kupić na targach w hali :P
Ale okazało się że tam będzie przede wszystkim sprzęt i porady :cry:
Ale to nic miejsce się przyda :P moje sokole oko coś wypatrzy :P
Moniko będę niecierpliwie wyglądała na listonosza :P
Listonosza mam ok tylko paskudna jest kierowniczka poczty która chciała zostać naczelnikiem i jej się nie powiodło :P a teraz odbija się na personelu i klientach :evil:
Właśnie dziś zgłosiłam na nią skargę na górze :P jak zapłaciłam za 4 przesyłki i wszystkie zostały mi przyniesione z powrotem do domu bo napisałam na kopercie ROŚLINKI :evil:
I musiałam wysłać je na innej poczcie ( bez problemowo, oczywiście drugi raz płacąc ) teraz czekam czy dotrą , ale myślę że jeśli wcześniejsze doszły to te też powinny, ale co mnie zdrzaźniła to szok.
Jak tylko dotrą dam znać :P :P :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
leo
---
Od: 18 maja 2007, o 10:37

Post »

Tak to powszechna bolączka Kasiu mi też nie pozwolono dopisać "uwaga roślinki", zatem przepakowałam je, ale nie wiem w jakim stanie dotrą. Oby w całości.
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Leo masz pw :D
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też robiłam dopisek Roślinki i obyło się bez zwrotów,teraz Kasieńko będą przyjmowały od Ciebie koperty z dopiskiem Granaty! ;:215 :;230
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu zostawiłam na szczęście Twoją kopertę :P i jak kierownica powiedziała mi że dlatego że jest napis nie przyjmie jej , bo to zabronione chyba że wyślę na specjalnych warunkach i paczką to tak , to zapytałam się dlaczego Twój doszedł, skoro był jeszcze dopisek nie zginać :P Nawet nie pozwoliła mi zakleić napisu tylko pomazała mi znaczki tak żeby były nieważne :evil: jakieś szurnięte babsko :cry:
Ale czekam tylko żeby jeszcze raz taki numer zrobiła i piszę pisemną skargę do zwierzchników :P
Myślę że pracownicy poczty się ucieszą jak dziś dostanie po uszach od naczelnika :P żeby tylko nie odbiło się to niech :!: Basiu zawsze wysyłałam z naszej poczty już około 20 przesyłek i pierwszy raz coś takiego miało miejsce :!:
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Wredny babsztyl,we mnie to chyba by się zagotowało!Dobrze,że miałaś tę kopertę-ja też dostawałam z dopiskiem i nikt nie robił problemów a ta jeszcze na znaczkach się wyżyła,chyba specjalnie byś miała stratę!
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

masz przecudne roślinki takie zadbane i zdumiewającą ilość :shock:
mam pytanko :czysundawille rozmnażałaś i czy może wiesz jak?
i prośbę czy mogłabym dostać listeczek adiantum z zarodnikami ,żeby spróbować zasiać bardzo lubię paprocie,ale adiantum jest trudno dostępne a jeśli już się trafi to cena nie na mój budżet :cry:
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bona co do sundawilli to obcięłam wcześniej i wsadziłam z ukorzeniaczem do ziemi , ale nie przyjęło się :cry: chyba źle trafiłam , bo zrobiło się chłodno , a przy sadzonkach podłoże musi być ciepłe :oops:
Teraz obcięłam jeszcze kawałek i wstawiłam do wody zobaczę czy coś z tego wyjdzie :P
A co do listeczka adiantum z zarodnikami to bardzo chętnie tylko podaj mi adres na pw
Ja za swojego zapłaciłam 9 zł , ale nie wiem czy ten pan jeszcze będzie w sobotę przed ryneczkiem , bo zrobiło się zimno i może go nie być :cry: Bardzo lubię od niego kupować bo ma zdrowe piękne kwiatki prosto ze szklarni i tanio :P
Pozdrawiam i czekam na adres :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

ewalukas pisze:Piękne :lol: Bardzo mi się podoba ten szczawik :roll: :roll: Niestety nigdzie nie mogę go zdobyć :cry:
bordowy niedługo będę przesadzać jak pójdzie spać więc moge się podzielić - zielonego szukam i nie moge dorwać - ta podana stronka nie działa
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

kari pisze:
FIGA pisze:Karinko jak będę przycinała wiosną swojego hibiskusa to Ci wyślę Razz oczywiście jak będziesz chciała
Jasne - nie musisz nawet pytać :D Oczywiście poproszę też o bilecik na Chamelaucium ;)
FIGA pisze:Masz tego wilczomlecza euphorbia trigona :?:
Jeśli nie to też już go masz :P bo koniecznie muszę go przyciąć :P
Kasiu - mam tę roślinkę od siostry. Jej zmarniał, więc teraz my się nim opiekujemy :) To o niego chodzi, prawda?

Obrazek
FIGA pisze:Karinko miałam się zapytać wcześniej , ale jakoś wyszło mi z głowy Embarassed
Te trzykrotki to mogą rosnąć razem czy muszę je rozsadzić?
Kasiu, to fioletowe to zupełnie odrębny gatunek. Jeszcze jakiś czas temu to ani ta roślinka, ani reo nie było zaliczane do trzykrotek. Teraz wszystko siedzi w jednym worku ;) Zresztą sama na pewno zauważyłaś różnicę, bo reo wyrasta jakby w takich rozetkach i jest bordowe tylko od spodu liścia. A setcreasea jest cała intensywnie fioletowa - oczywiście pod warunkiem, że ma odpowiednio dużo światła. U mnie te roślinki rosną osobno, bo mają inny pokrój i tempo wzrostu. A setcreasea to przez całe lato stoi na zewnątrz.
FIGA pisze:uświadomiłam sobie że jeszcze ściany mam wolne
Kasiu, nie czekaj ani chwili i bierz się za ściany :D

Obrazek
kupuje równiez tem omysł ze ścianami
bo już mi podłogi, mebli o parapetach nie wspomne zaczyna brakować
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agaxkub pisze:bordowy niedługo będę przesadzać jak pójdzie spać więc moge się podzielić - zielonego szukam i nie moge dorwać - ta podana stronka nie działa

Agnieszko która stronka Ci nie działa :?:
Co do zielonego szczawiku to mało mi zostało, ale może szwagierka coś załatwi to chętnie Wam prześlę , oczywiście Basiu Ty masz w pierwszej kolejności :P bo tak podzieliłam że dla Ciebie mi brakło , więc teraz muszę odkupić winy :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko uprzejmie donoszę że właśnie Obrazek zaraz je wsadzę i zrobię zdjęcie stan dobry :P WIELKIE DZIĘKIObrazek
Moje linki
KATARZYNA
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”