U Aneci cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: U Aneci cz.3

Post »

Spoko, jednego możesz poprowadzić w formie krzaczka a drugiego na pniu a nie że zaraz padnie :D
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I tego się trzymajmy ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Piękne weriegatki.Szczególnie zachwyciły mnie fikus i hibiskus ;:167 .
Chyba przegapiłam zdjęcie kwitnącego storczyka od mnie ;:131 .Można prosić nową fotkę?
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Jola nie przegapiłaś, sorki, to ja nie wstawiłam ;:131
Musiało mi umknąć, będzie fotka wieczorkiem :D ;:196

Kurde gdzieś posiałam tą fotkę z pełnego kwitnienia, teraz już przekwita miała pięć łodyżek kwatowych,
sama zaczęłam to muszę wstawić to co na tą chwilę już nie wygląda imponująco
cambria Sharry Baby
Obrazek

i taki tam mix
trzykrotka i callisia repens
Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko fajny mix, taki upchany na maxa ;:215
Co u ciebie słychać? Mi nietety padła hoja calycina, ucięłam szybko szczepki do ukorzenienia ale widzę że nic z nich nie będzie bo na listkach pojawiły się te same oznaki choroby co na całej roślinie ;:185 trudno, będzie miejsce na inną hojkę ;:224
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Miałam kiedyś calicynę, też mi padła. Z tego co pamiętam ona lubi chłodniejsze powietrze, u mnie w domciu jest raczej ciepło i bardzo ciepło bo ja zmarźlak jestem, ale nie wiem w sumie z jakich przyczyn padła.

Cały długi weekend miałam do dupy. Moja koteczka Perełcia mocno się rozchorowała, nie dawała się dotknąć, nie chodziła, nie jadła, nie wiem czy jakieś auto ją potrąciło czy ktoś kopnął z całej siły ją w brzuszek czy spadła z dużej wysokości. Teraz już lepiej na szczęście.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko bardzo mi przykro z powodu Perełci, dobrze że koteczka już czuje się lepiej ;:108
Mój króliczek też nie dawno chorował, najadł się czegoś (pewno zaszkodziła mu w końcu tapicerka ;:306 ) i nie obyło się bez wizyty u weterynarza i codziennego podawania lekarstw. Teraz mu przeszło i wczoraj cały dzionek latał za moją psinką i ją zaczepiał czyli podgryzywał jej sierść na ogonie ;:306 och te nasze zwierzaki ;:168
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Właśnie bez nich nie da się żyć!
Ale za to ile człowiek się natrudzi i namartwi jak coś się dzieje złego, albo jak psotują.
Myślę sobie czasem jak widzę porozwalaną ziemię z doniczek i kwiatuchy powyrzucane po całym garażu po co mi były te małe "bąble" i to dwa naraz ;:202 ale jak spojrzą tymi oczkami to od razu mięknę.

Dzięki Moniś że zaglądasz ;:196
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam tak samo - piesek z ADHD na dworzu i królik z ADHD w domu ;:306 Na odwrót to aniołki ;:306
Ale te oczęta we mnie wpatrzone i już serduszko mięknie i nie mogę się na nie gniewać ;:167
Anetko bardzo lubię tu zaglądać ;:196
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Weź nic o piesku nie mów.
Mój owczarek "Koksik"
(nazwany przez mojego M gdy ten miał szał na ćwiczenia, kupował ławeczki, ciężary i jego guru był wtedy "Hardkorowy Koksu" a owczarek razem z nim w garażu siedział i asystował mu ;:306 )

w pierwszym roku po posadzeniu kilkudziesięciu tuji szmaragdów, wszystkie obrzęptoli, parę wyrwał z korzeniami, agrowłókninę podarł, normalnie masakra była, tak samo z truskawkami nowo posadzonymi i wszystko w jeden dzień jak byliśmy w pracy.
Podobno dostał wtedy trochę od M.
Teraz boję się że nowy ogródek mi skopie i nie wypuszczam go z klatki jak nie ma nas w domu. M chciał ogrodzić ale mi sie podoba taki otwarty ogród. Ech i to tak.

A króliczki uwielbiam, są takie słodziutkie.
Moja mama hoduje takie duże ale na mięsko niestety, często zaglądam im do klatek, tylko zbytnio nie dają się miętosić a szkoda.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kropka na działce jest nawet grzeczna, tylko raz podarła pazurkami agrowłókninę jak się puściła za kotem sąsiada, ale na dworzu to diabeł wcielony ;:219 Bardzo źle toleruje obce psy i trzeba bardzo na nią uważać bo już raz rzuciła się na ponad 40 kg psiego wielkoluda i troszkę oberwała ;:185
Ale to znajda i prawdopodobnie bita była bo nawet miała uszkodzoną łapkę ;:185
Ale nie zamieniłabym jej na żadnego innego psiaka, pomimo iż sobie przysięgłam że nie chcę kolejnego pieska jak poprzednią suczkę musiałam uśpić ;:145 ale wyszło inaczej, znalazłam ją pod balkonem i już u nas została.
A Albercik - czyli moja ponad 2,5 kg miniaturka ;:306 to wcielenie słodyczy i uroku ... tylko na widok czekolady ;:306 ale lubi miętoszenie ;:168
Wracając do tematu roślinkowego - masz jakąś fotkę ogrodu z szerszej perspektywy? Bo jestem ciekawa jak to u ciebie wygląda ;:224
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przykro mi z powodu kotki ;:174 Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki ;:108 ;:196

Moje trzy psiaki też potrafią coś zbroić, ale od jakiegoś czasu mają dużo swoich zabawek - piłeczek większych i mniejszych. Kiedyś na śmietniku znalazłam kilkanaście starych piłek do nogi i to był strzał w 10-tkę ;:138
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Anetko :wit cudne masz hibiskusy, hoye i fiołki ;:63 Pozostałe roślinki też piękne i zadbane.
Kici dużo zdrówka życzę :)
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Dziękuję kochane dziewczyny ;:196 ;:196 ;:196

Ekstra imię Albercik no i te kilogramy robią wrażenie, robiłaś mu już zdjęcia i wstawiałaś na fo?
A serducho to Ty masz ogromne skoro tak pokochałaś i przede wszystkim przygarnęłaś piesia.

Izuś wlasnie jest u mnie na kolanach, nawet bawila sie siostra swoja, wiec juz sie tak nie martwie.
Twoje psiaczki musza fajnie wygladac takie bawiace sie pilkami, i to fakt ze jak zajac czyms zwierzaka to grzeczniejszy jest.

b]Basiu[/b] w tym roku strasznie zaniedbalam parapetowe ale niektore daja rade :wink:

kurde klawiatura mi odmowila posluszenstwa ;:131 przepraszam za brak pl znakow
i pare kwitnacych na ta chwile
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ty to zawsze fotki jakoś wstawiasz ukradkiem, byłam przekonana że już tu zaglądałam i fotek nowych nie było ;:306 No normalnie jak jakiś ninja - chyłkiem boczkiem i bach - hibiskus jak marzenie ;:167 i ta maziana pelaśka ;:167
Miłego dzionka ;:196
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”